Prima pagină » Local » Dezastru total în alianța USR- PLUS Iași. Deputatul Cosette Chichirău a dinamitat partidul. Scandal total printre membri înainte de alegerile locale 2020 (EXCLUSIV)
Dezastru total în alianța USR- PLUS Iași. Deputatul Cosette Chichirău a dinamitat partidul. Scandal total printre membri înainte de alegerile locale 2020 (EXCLUSIV)

Dezastru total în alianța USR- PLUS Iași. Deputatul Cosette Chichirău a dinamitat partidul. Scandal total printre membri înainte de alegerile locale 2020 (EXCLUSIV)

13 iul. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Alianța USR- PLUS Iași se află pe un butoi cu pulbere gata să explodeze. Deputatul Cosette Chichirău a ajuns să fie tot mai contestată în organizația Uniunii de la Iași după ce l-a adus în partid pe fostul liberal Marius Bodea și l-a pus candidat la Consiliul Județean la alegerile locale 2020. Mai mulți oameni din partid și-au depus demisiile, în timp ce apropiații lui Chichirău au venit de urgență cu membrii familiilor pentru a completa locurile lipsă

Scandalul intern din alianța USR- PLUS Iași este pe cale să explodeze. Deputatul Cosette Chichirău, șefa USR Iași, a dinamitat partidul, iar mai mulți membri și-au depus demisiile în ultima perioadă. Cooptarea în USR a fostului liberal Marius Bodea, impunerea candidaturii acestuia la Consiliul Județean (CJ) Iași pentru alegerile locale 2020 au făcut ca situația din partid să capete o altă turnură. Demisia din partid a profesorului Silviu Gurlui, desemnat inițial candidat la CJ Iași, a fost urmată și de alte plecări din formațiunea politică. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de modul cum a ajuns Chichirău să conducă partidul și au preferat să plece.

Scandal în alianța USR- PLUS. Cotă de membri noi pentru candidații Uniunii la alegerile locale 2020

Demisiile în lanț din USR Iași au provocat tensiuni mari în partid. Rămași fără membri, cei aflați pe locurile eligibile la alegerile locale 2020 au ajuns să-și aducă și rudele în partid pentru a completa locurile lipsă și pentru a arăta partenerilor de la PLUS că au întâietate.

„Odată cu domul profesor Gurlui au plecat mulți oameni din filială. Ei nu vor să mai audă de Chichirău și nici de Hăvârneanu. Cei de pe locurile eligibile, cei din conducere, au început să-și aducă neamurile în partid. Filip Hăvârneanu, Codrin Dănilă și nu numai și-au adus rudele. Urmează fuziunea cu PLUS și nu au voturi suficiente. Filip Hăvârneanu a adus-o pe mama lui, Lotus Hăvârneanu, profesoară de engleză la Liceul Național. Ea este membru proaspăt în partid. De asemenea, membru nou este și mătușa lui, Sânziana Caraman, profesoară la Univeritatea Politehnică”, a spus unul din membrii USR Iași.

Scandal în alianța USR- PLUS Iași din cauza noilor veniți. Oamenii lui Marius Bodea nu au trecere la Cosette Chichirău

Un alt scandal intern în alianța USR- PLUS Iași a fost provocat de cooptarea foștilor aleși locali PNL Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat în USR. Timofciuc vrea să candideze pe listele pentru Consiliul Local Iași, iar Ignat pe listele pentru Consiliul Județean în alegerile locale 2020. Cu toate acestea, deputatul Cosette Chichirău nu vrea să-i primească în partid. Deputatul ar fi menționat că cei doi ar trebui să intre după fuziunea USR cu PLUS și nu înainte.

„Ea nu i-a vrut de la început. Nici nu vrea să se spună că au intrat la USR direct, că și așa are necazuri cu membrii, că a adus foști liberali. Deja sunt mari nemulțumiri între ei de pe acum”, a mai spus membrul USR Iași.

Deputatul Cosette Chichirău a fost „felicitată”pentru cooptarea lui Marius Bodea în alianța USR- PLUS

Plecarea din PNL a deputatului zero Marius Bodea a ajuns punct de referință în politica ieșeană. Conducerea organizației PNL Iași a arătat că Marius Bodea a fost aproape să distrugă filiala și că plecarea la USR a fost cel mai bun lucru pe care l-a făcut.

„Ce rămâne în urma noastră? Cine vine să ne preia funcțiile și să ducă România mai departe? Pepiniera este goală. O spun acum ca proaspăt intrat în Partidul Național Liberal. Pepiniera este goală pentru că predecesorul meu nu a făcut decât să alunge pe toată lumea. Slavă Domnului că s-a dus la USR și a distrus un mit. Mulțumesc doamnei Cosette, personal, pentru că a făcut ceea ce nu puteam face eu într-o sută de ani. A demolat partidul și îi mulțumesc foarte mult și îi urez succes în calitatea de parlamentar până în 2020 toamnă sau iarnă”, a spus primarul Mihai Chirica, prim-vicepreședinte PNL Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`