Prima pagină » Actualitate » Dezastru sanitar în Sectorul 1 după ce Clotilde Armand (USR) a început un război cu operatorul de salubrizare! Se cere demisia primarului – GALERIE FOTO

Dezastru sanitar în Sectorul 1 după ce Clotilde Armand (USR) a început un război cu operatorul de salubrizare! Se cere demisia primarului – GALERIE FOTO

05 iun. 2021, 11:02,
BZI.ro, în Actualitate

Sectorul 1 din București, capitală dintr-o țară europeană a ajuns o groapă de gunoi. Octavian Berceanu, comisar șef al Gărzii Naţionale de Mediu susţine că există un dezastru sanitar după ce Clotilde Armand, primărița USR-istă a sectorului a început un război cu operatorul de salubitrate. Locitorii Sectorului 1 au început să strângă semnături pentru demiterea primarului.

Conflictul a început imediat după preluarea mandatului iar cele două entități, Primăria și societatea privată îşi aruncă vina unuia asupra altuia. Asta în timp ce sutele de mii de locuitori din sector au ajuns să înoate prin gunoaie.

Comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu dorește oprirea conflictului

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Octavian Berceanu, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu trage un semnal de alarmă în sectorul 1 şi spune că există un întreg dezastru sanitar, gunoaiele fiind lăsate la voia întâmplării. Mirosul în mai tot sectorul este groaznic iar sutele de mii de bucureșteni sunt victime sigure din indolența conducerii USR-iste de la Sector.

„Miroase. Ploaia a îmbibat deşeurile astea cu apă şi acum apa se evaporă. Miroase groaznic. Mai mult, se scurge lichid din aceste deşeuri, partea aceea de fermentaţie, de levigat, din ce în ce mai consistentă. Din experienţa practică, ce ne-a salvat pe noi, cetăţenii, sunt temperaturile care sunt neobişnuit de scăzute în această perioadă. Altfel, dacă am fi avut temperaturi de 29-32 de grade, era un disconfort puternic, pronunţat. Gunoaiele miros. Imaginaţi-vă că noaptea au fost 9-10 grade, deocamdată, altfel ar fi fost un dezastru””, a afirmat Octavian Berceanu la Digi 24.

Clotilde Armand (USR) a început un război cu operatorul de salubritate

De la preluarea mandatului de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand a început un război cu operatorul Rompres. Aceasta acuzat interesele mafiote din spatele conducerii firmei. În replică, operatorul nu a mai ridicat gunoaiele pentru că nu a mai fost plătit de către primărie. De altfel, operatorul s-a ocupat de salubrizarea Sectorului 1 dinainte de preluarea mandatului de primar al USR-istei. Până să vină Clotilde Armând la butoane, Sectorul 1 nu se confrunta cu o asemenea problemă.

Conform operatorului privat, Primăria are o datorie de câteva sute de milioane de lei către el. De altfel, DNA a intrat în Primăria Sector 1 de unde a ridicat mai multe documente. Procurorii cercetează felul în care Clotilde Armand a încheiat alt contract de salubrizare cu o firmă din anturajul acesteia.

Conform procurorilor DNA se pare că există suspiciuni privind legalitatea atribuirii directe a contractului cu firma S.C BLUE PLANET SERVICES S.R.L cu sediul din Popești Leordeni. Contractul a fost încheiat pe data de 22 decembrie şi a fost încheiat chiar dacă mai exista, la acea dată un alt contract perfect valabil cu o altă firmă de salubritate.

Concret, primarul Clotilde Armand refuza să plătească firma de salubritate Romprest, asta în timp ce plătea firma mai sus amintită. Totuşi, conform unor surse jurnalistice se pare că firma SC. Blue Planet Services SRL este condusă de un apropriat al primăriței USR de la Sectorul 1.

Locuitorii Sectorului 1 strâng semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

O altă informaţie interesantă este faptul că, conform antena3, locuitorii din sector s-au săturat de proastă administrație a unităţii administrativ teritorială. Din cauza scandalului gunoaielor din sector, lucru care nu s-a întâmplat în mandatul precedent, oamenii au început să strângă semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand.

De altfel, conform declaraţiilor procurorului de caz se pare că Clotilde Armand nici nu a câștigat mandatul de primar al Capitalei. Nuanţat, procurorul a afirmat că au existat fraude electorale în secţiile de votare. În altă ordine de idei, Clotilde Armand cerea instaurarea stării de urgență în Sector pentru a putea denunța contractul cu firma de salubritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *