Prima pagină » Titlurile zilei » Dezastru rutier în cea mai aglomerată ieșire din municipiul Iași! Șoferii stau zeci de minute în intersecția din Bucium. Primarul Mihai Chirica vrea să rezolve problema cu 26,1 milioane de euro
Dezastru rutier în cea mai aglomerată ieșire din municipiul Iași! Șoferii stau zeci de minute în intersecția din Bucium. Primarul Mihai Chirica vrea să rezolve problema cu 26,1 milioane de euro

Dezastru rutier în cea mai aglomerată ieșire din municipiul Iași! Șoferii stau zeci de minute în intersecția din Bucium. Primarul Mihai Chirica vrea să rezolve problema cu 26,1 milioane de euro

03 iul. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Una dintre cele mai aglomerate zone din cartierul Bucium din municipiul Iași a devenit un adevărat coșmar pentru conducătorii auto. Tronsonul cuprins între strada Trei Fântâni și șoseaua Bucium a ajuns să fie parcurs în zeci de minute din cauza cozilor interminabile. Primăria a propus o rută alternativă pentru șoferii care vin dinspre Trei Fântâni spre Bucium

Un proiect inițiat de municipalitate ar urma să scoată traficul rutier dintr-o zonă extrem de aglomerată pentru șoferii din Iași. Porțiunea cuprinsă între strada Trei Fântâni și șoseaua Bucium a devenit un coșmar pentru cei care sunt nevoiți să tranziteze drumul. Șoferii stau zeci de minute la semaforul din intersecția strada Trei Fântâni – șoseaua Bucium, nemulțumirea acestora fiind destul de mare. În plus, șoseaua care inițial era inclusă în proiectul centurii de trafic greu arată ca după război. Strada Trei Fântâni a fost disputată de municipalitate și Ministerul Transporturilor, în tot acest timp șoseaua fiind plină de gropi.

Rută alternativă între Trei Fântâni și Bucium. Proiect de 26,1 milioane de euro

Conducerea municipalității a arătat că a fost inițiat un proiect pentru o rută alternativă peste pârâul Vămășoaia din Bucium. Acest proiect a fost inclus în Programul Național de Redresare și Reziliență, valoarea investiției fiind de 26,1 milioane de euro. Proiectul cuprinde o nouă arteră de 1.4 kilometri care să iasă din Bucium spre Trei Fântâni, traficul urmând a fi dirijat către DN 28 spre Tomești. Primarul Mihai Chirica a menționat că suma este una destul de mare și că speră la obținerea unei finanțări din diferite surse.

„Pentru strada Trei Fântâni este gândită deja o altă breșă care să degajeze zona Bucium într-un alt punct. Proiectul a fost finalizat deja. Ne mai trebuie 128 de milioane de lei pentru a-l duce la capăt. L-am înaintat către PNRR ca proiect matur din punct de vedere tehnic, ca proiect matur, pentru că descongestionează un întreg areal”, a spus primarul Mihai Chirica, în cursul zilei de ieri.

Nu sunt semnale clare că va fi asigurată finanțarea pentru lucrările de infrastructură.

Când va fi refăcută strada Trei Fântâni?

Traficul din Bucium poate fi preluat și de pe alte artere. Un exemplu este și strada Dealul Bucium, șosea care urcă din Plopii fără soț și care poate ajunge la intersecția cu strada Grigore T. Popa și mai departe spre Drumul Hoților. Recent, edilul municipiului Iași a arătat că șoseaua Trei Fântâni poate reprezenta în continuare un proiect fezabil pentru preluarea traficului greu spre Vama Albița.

„Tronsonul de la Trei Fântâni a rămas în atenția Ministerului Transporturilor, în contextul în care este nevoie de o altă cale de circulație pentru traficul greu care vine dinspre Albița”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Până acum, șoseaua a fost cârpită de către Primăria Iași, însă lucrarea cotinuă să se prezinte în condiții extrem de proaste. Șoseaua făcea inițial parte din tronsonul de trafic greu, însă cum bulevardul Poitiers nu va mai fi inclus în proiect, nici Drumul Hoților nu mai face parte din acest plan. Drumul duce spre Mănăstirea Vlădiceni și a devenit o arteră extrem de circulată, ceea ce a dus și la apariția blocajelor la intersecția cu șoseaua Bucium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *