Prima pagină » Turism » Stiri Turism » Dezastru pentru Spania. A pierdut 40 de milioane de turişti şi 50 de miliarde de euro din cauza pandemiei de coronavirus

Dezastru pentru Spania. A pierdut 40 de milioane de turişti şi 50 de miliarde de euro din cauza pandemiei de coronavirus

14 oct. 2020, 17:24,
în Turism

Dezastru pentru Spania din cauza pandemiei de coronavirus. Conform datelor statistice din Peninsulă, Regatul Spaniol a pierdut 40 de milioane de turişti in prima jumatate a anului. In bani, asta ar fi insemnand 50 de miliarde de euro pe care turistii straini i-ar fi cheltuit in vacantele in Spania.

Spania a încheiat perioada ianuarie-august cu circa 40 de milioane de turişti străini în minus faţă de anul precedent, care ar fi cheltuit în ţară aproximativ 50 de miliarde de euro, ca urmare a restricţiilor şi a carantinei impuse pentru combaterea pandemiei cu coronavirus.

Dezastru pentru Spania. Regatul a pierdut 40 de milioane de turişti in prima jumatate a anului

În perioada ianuarie-august 2019 au sosit în Spania 58,2 de milioane de turişti, dintre care numai în august 10,1 milioane. În intervalul ianuarie-iulie al acestui an, în Spania abia dacă au venit 13,2 de milioane de turişti. Dacă tendinţa din luna iulie va continua, când au fost 2,5 milioane de turişti, numărul total al sosirilor se va situa la 15-16 milioane, cu peste 40 de milioane mai puţini turişti decât în 2019.

Referitor la cheltuielile făcute de turiştii străini în Spania, şi aici situaţia este decepţionantă: în ianuarie-august 2019 turiştii străini au cheltuit 64,124 miliarde de euro (11,765 de miliarde de euro doar în luna august). În acest an, în perioada ianuarie-iulie turiştii au cheltuit numai 14,291 de miliarde de euro. Ca o comparaţie, în iulie 2020, turiştii au cheltuit 2,45 miliarde de euro, faţă de aproape 12 miliarde de euro în anul precedent.

Dacă acest ritm va continua, veniturile pentru primele opt luni ale anului 2020 nu vor ajunge la 17 miliarde de euro, faţă de cele 64,124 de miliarde de euro colectate în 2019.

Deplasarile internationale au dus la scaderea numarului de turisti

Pe langa restrictiile impuse de statul spaniol, teama turiştilor de a nu se infecta este un alt motiv care explică scăderea drastică a deplasărilor internaţionale, care au fost înlocuite cu vacanţe pe plan naţional, deşi în cazul Spaniei acestea nu compensează nici pe departe reducerea masivă a veniturilor derivată din absenţa străinilor.

După ce se vor cunoaşte şi cifrele oficiale integrale pentru luna august, Institutul Naţional de Statistică (INE) va publica la luna aceasta o proiecţie a datelor pentru a anticipa nivelul real al scăderilor.

Pentru a mai acoperi din pagube, companiile aeriene şi hotelurile s-au întrecut în promoţii, cu zboruri începând de la 5 euro şi oferte de cazare după încheierea sezonului de vară, precum şi cu asigurări medicale gratis şi anulări fără penalizări.

Pierderi uriaşe pentru turismul mondial, din cauza pandemiei de coronavirus. Asia şi Europa sunt cele mai afectate

Pierderi uriaşe pentru turismul mondial semnalate de către specialiştii în industria turistică. Numărul de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020 a scăzut cu 65%. În cifre, asta s-ar traduce la pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume.

Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) a anunţat o reducere cu 65% a numărului de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020, ceea ce înseamnă pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume.

Industria turistică mondială a înregistrat anul acesta pierderi uriaşe din cauza pandemiei de coronavirus. Ca şi comparaţie au fost luate veniturile din turism din anul 2009, atunci când industria turistică a fost la fel de puternic afectată. Ei bine, veniturile de anul acesta sunt de aproximativ cinci ori mai mici faţă de veniturile din timpul crizei financiare.

„Veniturile pierdute în primele şase luni din acest an sunt de aproximativ cinci ori mai mari faţă de veniturile globale din turism înregistrate în timpul crizei financiare din 2009”, a estimat instituţia, cu sediul la Madrid.

Sosirile internaţionale au scăzut cu 440 milioane în perioada ianuarie – iunie 2020, sau 65%, cel mai sever declin fiind înregistrat în Asia, prima regiune care a simţit impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19).

În primul semestru din 2020, sosirile turiştilor au scăzut cu 72% în Asia, cu 66% în Europa, cu 57% în Africa şi Orientul Mijlociu şi cu 55% în America de Nord şi de Sud.

„Este o scădere fără precedent, deoarece ţările din întreaga lume şi-au închis frontierele şi au introdus restricţii de călătorie, ca răspuns la pandemie”. În timp ce turiştii revin lent către unele destinaţii, „reducerea cererii pentru călătorii şi a încrederii consumatorilor” va continua să afecteze turismul pentru tot restul anului, se arată în raportul UNWTO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025