Prima pagină » Economic Local » Dezastru pentru o firmă de cosmetice din Iași! Finanțele au de recuperat o datorie importantă. Angajații se luptă pentru recuperarea salariilor
Dezastru pentru o firmă de cosmetice din Iași! Finanțele au de recuperat o datorie importantă. Angajații se luptă pentru recuperarea salariilor

Dezastru pentru o firmă de cosmetice din Iași! Finanțele au de recuperat o datorie importantă. Angajații se luptă pentru recuperarea salariilor

04 mai 2021, 02:00, 1 ,
Ciprian Boaru în Economic Local

Societatea Cosmopolitan Trading din Iași are de plătit o sumă importantă creditorilor. Aflată în insolvență, la masa credală au fost identificați și salariați care nu și-au primit drepturile salariale. Finanțele ieșene au pus sechestru și pe parcul auto al societății debitoare

Probleme financiare importante pentru societatea Cosmopolitan Trading SRL, din Iași. După ce a fost activată procedura de insolvență, recent, a fost publicat și tabelul definitiv actualizat al creanțelor. Pe lista creditorilor se află societatea Hed Venture SRL, dar și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. Valoarea totală a creanțelor este de 8,2 milioane lei, aproximativ 2 milioane de euro. La masa credală s-au înscris și salariații societății, care solicită plata salariilor restante. Totodată, Finanțele ieșene au pus sechestru pe bunurile societății debitoare.

„AJFP Iași a instituit sechestru asupra unui număr de 7 autovehicule aparținând debitoarei, respectiv autoturism Ford, tip B4Y/MONDEO, nr. înmatriculare IS09SKP, an fabricație 2003, autoturism Ford, tip DB3 G6DD14 FOCUS, nr. înmatriculare IS09SBR, an fabricație 2006, autoturism Mitsubishi, tip V60/V6321 Pajero, nr. înmatriculare IS15SBR, an fabricație 2003, autoturism Furgon Ford PU2/Tranzit Connect, nr. înmatriculare IS06SBR, an fabricație 2003, autoturism Mercedez Benz 203, nr. înmatriculare IS42NIK, an fabricație 2005, autoturism Dacia Logan, nr. înmatriculare IS10SBR, an fabricație 2006, Yamaha RJ107 I FZ6-S FAZER, nr. înmatriculare IS 17 DAK, an fabricație2006”, se arată în procesul-verbal atașat dosarului de faliment.

Societatea distribuia produse cosmetice și parfumuri

Societatea Cosmopolitan Trading SRL are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata al produselor cosmetice și de parfumerie”. În acest moment, societatea este inactivă. Conform datelor financiare disponibile, firma nu mai funcționează de la finalul anului 2015, când a înregistrat o cifră de afaceri de 2,5 milioane lei, cu pierderi de 1,4 milioane lei. La un moment dat, în 2013, societatea declara și un număr de 32 angajați. Firma este controlată de Gică Christian Iosub, care are calitate atât de administrator, cât și de unic asociat.

Mai apare ca asociat și în firma Idea Provider SRL. Probleme financiare are și afaceristul Dionisie Ambrono, patronul firmei de construcții Romedis SRL. La fel, Finanțele ieșene au pus sechestru pe bunurile societății. Totul s-a prăbușit când Ambrono a semnat cu Primăria Iași un contract de reabilitare termică pentru trei blocuri turn din Piața Unirii. În 2016, s-a constatat că lucrările de reabilitare nu sunt conforme cu cerințele din caietul de sarcini.

Încasările efectuate de Finanțele ieșene au fost mai mari în pandemie

În ciuda pandemiei de COVID-19, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași a încasat sume importante. În condițiile în care multe afaceri au fost suspendate, angajații au fost disponibilizați, încasările Finanțelor ieșene sunt mai mari decât cele înregistrate în 2019, perioadă neafectată de pandemie. Astfel, în 2020, Admnistrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași a încasat de la persoanele fizice și juridice suma de 5 miliarde lei, aproximativ 1 miliard de euro. În 2019, suma a fost mai mică, adică 4,9 miliarde lei. Per total, încasările anunțate pe cele 6 administrații din regiune: Iași, Botoșani, Vaslui, Bacău, Neamț, Suceava au fost de 15,3 miliarde lei în 2020, față de 15 miliarde în 2019.

La nivelul AJFP Iași, cea mai bună perioadă a fost în luna decembrie, când s-a încasat suma de 501 milioane lei. În schimb, inspecțiile fiscale au avut de suferit pe perioada pandemiei, asta și din cauza lipsei de personal. Astfel, în 2020, din activitatea de inspecție fiscală au rezultat venituri suplimentare de 113.136.586 lei (la nivelul AJFP Iași), față de 175.681.277 lei, venituri identificate în 2019. La nivel regional, discrepanța este mai mare. În 2020, au fost identificate sume suplimentare de 266.607.374 lei, față de 362.206.817 lei (2019).

Comentarii
  • Buna ziua, stiti ça persona pe care o citati in acest articol, scris in mai 2021, era decedata de trei luni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`