Prima pagină » Titlurile zilei » Dezastru pe o stradă din centrul Iașului! Așa arată drumul spre autogara Eurovoyage: „Ne rupem mașinile de tot”

Dezastru pe o stradă din centrul Iașului! Așa arată drumul spre autogara Eurovoyage: „Ne rupem mașinile de tot”

08 oct. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Este dezastru pe o stradă din centrul Iașului, iar localnicii s-au săturat de această situație. Oamenii așteaptă de peste 3 ani ajutorul primăriei, însă problema nu se va rezolva prea curând

Mai mulți ieșeni din cartierul Bularga se confruntă cu o problemă de ani de zile și așteaptă un ajutor de la autoritățile locale. Strada Islaz se află într-o condiție josnică, drumul fiind plin de gropi, iar asfaltul este practic inexistent, fiind doar niște pietriș aruncat în unele locuri. Strada respectivă duce și spre Autogara Eurovoyage, de unde pleacă zeci de microbuze și autocare. Primăria vrea să modernizeze strada, însă acest lucru va mai dura, cel puțin, încă un an.

Dezastru pe o stradă din centrul Iașului

Ieșenii care locuiesc în blocurile de pe strada Islaz sunt exasperați de faptul că trebuie să meargă prin noroaie și că își distrug mașinile din cauza gropilor. Oamenii se confruntă cu această situație de mai mulți ani iar deși au cerut ajutorul primăriei, problema nu a fost rezolvată. Echipele de la Citadin au intervenit cu câte o mașină de pietriș pe care l-au împrăștiat, însă imediat ce a plouat, gropile au apărut la loc. Accesul spre Autogara Eurovoyage se face pe această stradă și reprezintă imaginea pe care o văd călătorii care ajung cu microbuzele în municipiul Iași. Oamenii vor să vadă schimbări, având în vedere că plătesc taxe și impozite către primărie, și se așteaptă să aibă și beneficii de pe urma acestui lucru. Primăria are în plan să modernizeze mai multe străzi din Iași.

„Locuiesc la un bloc de pe strada respectivă, iar după ploile din această perioadă, drumul a devenit impracticabil. În urmă cu vreo 3 ani, era puțin mai bine, drumul era întreținut, puteai să circuli cu mașina. Acum, dacă ai o mașină mai joasă, atunci atingi pe jos din cauza gropilor. M-am și săturat de câte ori am mers cu ea la mecanic, până acum. Am încercat să vorbim la primărie, ne-au spus că sunt niște bani alocați, trebuie să așteptăm, dar nimeni nu ne-a zis cât. Au mai fost niște muncitori, în urmă cu câteva luni, și au aruncat o mașină de pietriș pe jos, după care l-au împrăștiat, cam asta înseamnă mentenanța pentru ei. Deja, mulți dintre noi ne-am pierdut speranța că vom vedea această stradă modernizată, trebuie să ne lăsăm mașinile în altă zonă ca să nu le rupem de tot”, povestește Marius, un localnic din zonă.

Localnicii vor trebui să mai aștepte

Primăria Iași a alocat 1.658.342 de lei pentru modernizarea străzii Islaz, însă acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Deocamdată, licitația nu a fost finalizată, astfel, după analizarea ofertelor și semnarea contractului, se vor demara lucrările. Cel mai probabil, modernizarea va începe în primăvara anului 2025 și va dura până la sfârșitul anului. Primăria promite că va face reparații și întreținere până atunci, însă localnicii nu sunt prea încrezători.

„Strada Islaz face parte din pachetul de 14 străzi privind reabilitarea și modernizarea, la care Primăria Iași a primit 3 oferte, acestea fiind în evaluare. Suma prevăzută în buget este de 25,3 milioane de lei. Imediat ce analiza ofertelor va fi finalizată, câștigătorul licitației va avea la dispoziție 12 luni pentru execuția lucrărilor, de la data semnării contractului. Până atunci, vom interveni cu lucrări de reparații și întreținere, în funcție de condițiile meteorologice”, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Dezastrul de pe strada Islaz, aflată în centrul Iașului, va continua pentru următoarele luni.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024