Prima pagină » Local » Dezastru pe o stradă din centrul Iași! Trecerea de pietoni este plină de capcane pentru trecători: „Și-a prins piciorul în crăpături”

Dezastru pe o stradă din centrul Iași! Trecerea de pietoni este plină de capcane pentru trecători: „Și-a prins piciorul în crăpături”

30 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Local

Dezastru pentru pietoni tocmai pe o stradă din centrul Iașului. Chiar pe trecerea de pietoni, asfaltul este numai gropi și denivelări, iar oamenii trebuie să fie atenți pe unde calcă

Pe strada Cuza Vodă, tocmai la intersecția cu strada Armeană, asfaltul de la trecerea de pietoni a cedat. Strada Cuza Vodă este intens circulată de către pietoni, mașini și tramvaie, iar în acest caz, ar trebui să fie un asfalt rezistent și de bună calitate. În realitate, situația este mult mai groaznică.

Dezastru pe o stradă centrală din Iași

Pe lângă liniile de tramvai se observă clar cum asfaltul s-a crăpat, iar găurile se tot adâncesc din cauza circulației tramvaielor. Chiar la trecere sunt și două capace de canal, iar în jurul lor, asfaltul are găuri. Lângă trotuar este o groapă, unde asfaltul se macină pe zi ce trece. Totuși, Primăria Iași ar trebui să repare această porțiune, având în vedere că este o stradă intens circulată de către ieșeni.

„Într-o dimineață, am observat cum o femeie a vrut să treacă strada și și-a prins piciorul într-una dintre crăpături. Era, aproape, să cadă pe stradă. Imediat, s-a uitat la asfalt și a realizat ce era acolo”, povestește o ieșeancă.

Oamenii au mai multe probleme când traversează strada. Pietonii trebuie să fie atenți la asfalt pentru a nu-și prinde încălțămintea în acesta, în loc să meargă normal pe stradă.

„Trec în fiecare zi cu tramvaiul sau pe jos pe acolo, nu-mi amintesc ca în ultimele luni să fi fost vreo lucrare pe porțiunea respectivă. Dacă s-ar fi făcut, cred că ar fi anunțat și cei de la CTP ceva, deoarece trec atâtea tramvaie, însă mă îndoiesc că au fost lucrări pe acolo. Oricum, în zona respectivă, asfaltul a fost mereu de o calitate groaznică”, a precizat un tânăr din Iași.

Primăria dă vina pe DelGaz Grid

Reprezentanții Primăriei Iași au transmis faptul că, în zonă, a fost o intervenție de la DelGaz Grid. Doar că în ultimele luni nu a fost nicio lucrare la țevile de gaz, care să necesite o astfel de intervenție în asfalt. Chiar dacă ar fi fost, era de datoria autorității locale să se asigure că lucrarea a fost finalizată corespunzător, iar strada a fost reparată cum trebuie. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar tot cetățenii ieșeni au de suferit.

„Acolo a avut loc o intervenție DelGaz Grid. Vom verifica dacă au reparat corespunzător, conform normativelor, trama stradală după intervenție”, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Dezastrul de pe strada Cuza Vodă din Iași ar putea fi rezolvat mult mai simplu, însă autoritățile locale nu au verificat lucrările.

Comentarii
  • Este exemplul perfect care demonstreaza ca Iasul e doar un targ moldovenesc prafuit si intepenit in timp, si nu o „metropola”, asa cum cred iesenii.
    Dupa standardele urbane contemporane, Iasul nu poate fi considerat oras. E un soi de comuna, mai intinsa decat altele. Si evident, plina cu tarani ca orice alta comuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *