Prima pagină » Titlurile zilei » Dezastru la o școală auto din Iași! Candidații ar fi dat examenul pe mașini bune de dat la fier vechi: „Șeful școlii minte cu nerușinare!” – FOTO/VIDEO

Dezastru la o școală auto din Iași! Candidații ar fi dat examenul pe mașini bune de dat la fier vechi: „Șeful școlii minte cu nerușinare!” – FOTO/VIDEO

25 aug. 2022, 02:00, 6 ,
Violina GORCINSCHI, în Titlurile zilei

Un ieșean care a vrut să își ia carnetul pentru TIR, Ștefan Boghean, spune că a găsit condiții dezastruoase la o școală auto din Iași. Acesta s-a întors în România pentru a da examenul pentru șofer de TIR, însă a întâmpinat nenumărate obstacole din cauza școlii de șoferi Sigur la Volan. Bărbatul povestește că a picat examenul, pentru că l-a susținut pe o mașină bună de dat la fier vechi

Ștefan Boghean acuză o școală auto din Iași de neseriozitate și de condițiile execrabile în care se susțin orele de condus și examenele auto. Acesta spune că firma care se ocupă cu instruirea viitorilor șoferi, Sigur la Volan, i-a pus bețe în roate în demersul său de a obține permisul de conducere pentru categoria CE, din cauza mașinilor „răblăgite” puse la dispoziție. Reprezentanții școlii se apără, spunând că acuzațiile sunt nejustificate și că au cele mai bune mașini din județ.

remorca atasata de camion

Ieșeanul s-a întors în țară pentru a obține permisul pentru tir

Acuzații grave pentru o școală auto din Iași

o remorca atasata de un camion

Ștefan Boghean a picat examenul când l-a susținut pe mașina pusă la dispoziție de școala de șoferi respectivă

Ștefan Boghean povestește despre peripețiile prin care a trecut după ce s-a înscris la școala de șoferi Sigur la Volan, dorind să obțină dreptul de a conduce TIR-uri. Ieșeanul a picat prima dată proba practică.

„Anul trecut, prin octombrie, m-am înscris la ei. Am văzut pozele de pe internet cu camioanele foarte frumoase și noi. I-am întrebat dacă pot să dau examenul direct pe TIR, nu pe camion cu remorcă, și au spus că da. Când am ajuns în Iași s-au răzgândit și au spus că nu se mai poate. Am făcut școala pe un camion relativ ok. În ziua de examen, în aprilie, mi-au schimbat mașina. Mi-au adus un jaf de camion, cu prelata vai de capul ei, cu oglinda spartă… Am întrebat ce e cu ăla. A spus că cel pe care am făcut școala s-a stricat și că nu mai au altele. Bineînțeles că am picat, din cauza lor. În momentul în care înveți pe un camion și în ziua examenului primești altul, care mai era și jaf, nu prea poți să te descurci”, povestește ieșeanul.

Bărbatul credea că este doar o întâmplare nefericită, însă, înainte de a încerca să susțină examenul a doua oară, s-a trezit cu surprize.

„M-am dus din nou, eram programat luni, pe 22 august. Cu câteva zile înainte, am fost la școală, am achitat taxa, mi-au dat numărul altui instructor și m-au programat pentru miercuri la ora de conducere. Eram gata să ies din casă când m-a sunat instructorul să îmi spună să nu mai vin, că li s-a furat cheia de la camion. Mă duc a doua zi la ei și am găsit cu camion, fără remorcă după el. Mi-au arătat ulterior remorca. Era ținută acolo de un an de zile, creștea iarbă lângă roți, era ruginită, avea pană. Într-un final, instructorul a legat remorca și a început să îmi explice problemele cu autoturismul. Că nu merge, că portiera de la șofer nu se deschide și să pun pe altcineva să deschidă în ziua examenului. M-am enervat, i-am zis că nu am cum să dau examenul pe așa ceva. Am cerut banii înapoi. Domnul Burlacu, șeful școlii, a început să urle, că îmi demonstrează că are camioane. Mi-a zis că nu poate să îmi dea toți banii înapoi. E un nesimțit și minte lumea cu nerușinare. Am schimbat școala și am luat examenul luni”, adaugă Ștefan Boghean.

Când s-a dus la orele de condus pentru a susține a doua oară examenul, bărbatul ar fi găsit o mașină pe care a considerat că nu poate conduce

Reprezentanții de la Sigur la Volan spun că au cele mai bune mașini din Iași

 partea laterala a unei remorci

Reprezentanții școlii s-au apărat spunând că au cele mai bune mașini din oraș

Ieșeanul spune că nu a descoperit nereguli doar când era cursant, ci și ca martor, în timpul examinării altui elev de la școala respectivă.

„Am fost martorul unui elev de la Sigur la Volan. Polițistul a cerut actele pe remorcă, dar candidatul nu le avea. Le-a cerut de la școală, nu i le-au dat. Eu am plecat, iar când m-am întors am văzut că făceau ITP-ul la remorcă în zona industrială. Până la urmă, au susținut elevii, dar după ce am făcut eu scandal. Sunt curios cum fac ei ITP-urile și RAR-urile la mașini la cum sunt”, precizează bărbatul.

Reporterii BZI au luat legătura și cu reprezentanții școlii de șoferi cu pricina, iar aceștia au spus că acuzațiile ieșeanului nu au niciun temei.

„Băiatul a avut mașină, dar nu a mai vrut să dea examen. Mașina respectivă era de rezervă, pentru că la celălalt camion s-au pierdut cheile. Și pentru că Poliția de la Iași nu permite folosirea mașinilor de la alte școli pentru examen, a fost nevoie de mașina de rezervă. Cu toate astea, joi s-a rezolvat și cu cheile și cu mașina. S-a făcut conducere până luni, la examen. Dar el s-a supărat atunci, văzuse că are pană, a fost dezastru. Se poate întâmpla la orice școală. Colegii lui de la școală au dat examenul și au reușit să ia toți. Mergeți să vedeți mașinile noastre. Nu avem cum să avem mașini noi, clienții sunt puțini și nu ne permitem. Noi avem cele mai bune mașini din Iași. Problemele de care s-a plâns el s-au rezolvat. Nu trebuia să facă atâta scandal. Nu mergem pe stradă fără ITP și asigurare, nu putem. Avem aproape 10 ani pe piață la Iași. Nu ne putem compara cu altă școală care abia s-a deschis. Suntem singura școală pe Moldova cu atestate profesionale”, spun reprezentanții școlii de șoferi Sigur la Volan.

Această școală auto din Iași și-a început activitatea la Suceava, acum 25 de ani, și s-a extins ulterior și în alte județe.

Comentarii
  • Alooo ! Ati blocat toata Dacia cu masini de școală. Instructori flamanzi de bani .
    Te uiti la ei si stau cu capul in telefon si elevul merge ca p…

  • Am vazut instructoare auto.
    Alea abia stiu sa meargă pe trotuar.
    Cum poti sa te duci tu sa te pregătească o femeie ….🙈

  • Daiana Bostoniana

    Asa este. Si eu am facut scoala si 2 mastere si din cauza lor nu am luat permis auto ca sa merg cu Sanderul lui „tata” aitistul. Desi au venit si politisti de la Bucuresti tot fara permis auto am ramas. Rugina ? Rugina are si Sanderul „meu” asa ca as merge cu el ca sa imi mai fac un selfie.

  • Vasea, manager firma de transport

    Aceste masini, remorci sau autobuze sunt vandute de patronul DINTE Constantin de la firma Micedu Company, operator pe ruta Iasi-Popricani scolilor de soferi. Daca vreti un autobuz (pt categoria D), sau o remorca (categoria E), le puteti procura de la evazionistul Dinte din Dacia!!!

  • Pai cum sa iei permisul de prima data daca instructorii auto au intelegere cu examinatorii pe care sa-l pice si pe care sa-l treaca? Pai tu credeai ca vii din strainataturi cu bani si il iei din prima? Dar instructorii si examinatoriii nu trebuie sa traiasca si ei?? Cu ce bani?? Ca e greu in Romania!!!!

  • Așteptau ciubuc că sa ți creeze condiții!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *