Prima pagină » Titlurile zilei » Dezastru la blocurile din Hlincea, zile în șir fără apă potabilă, condiții inumane! Dezvoltatorul Ioan Dura: ”Îi voi da în judecată” – FOTO

Dezastru la blocurile din Hlincea, zile în șir fără apă potabilă, condiții inumane! Dezvoltatorul Ioan Dura: ”Îi voi da în judecată” – FOTO

30 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Zeci de familii din blocurile construite de dezvoltatorul Ioan Dura nu au apă potabilă, de aproape o săptămână, din cauza datoriilor înregistrate de afacerist. S-a hotărât să plătească, dar ar fi cerut la ApaVital să nu reia furnizarea. Asta, până recuperează o sumă datorată furnizorului de energie electrică

Problema cu utilitățile din blocurile din sat Hlincea, comuna Ciurea, situate la limita cu Municipiul Iași, sunt de parte de a fi rezolvate. Încă de săptămâna trecută proprietarii din cele 3 blocuri, cu zeci de apartamente, nu mai au acces la apă potabilă, după ce compania ApaVital a sistat furnizarea. Asta, pentru că dezvoltatorul Ioan Dura nu a plătit o restanță de 17.000 de lei. Vecinii sunt revoltați pentru că afaceristul a păstrat contractul pe numele lui, în loc să fie pe numele asociației Urbica. Astfel, de miercuri, 23.03.2022, proprietarii din blocurile amintite cară sute de bidoane de apă pentru consumul casnic.

”Eu sunt chiriașă aici, dar nu mi se pare normal ce se întâmplă. Din cauza acestei sistări nu mai avem nici presiune în calorifere și nu ne mai putem încălzi. Am cărat o grămadă de bidoane. În bloc sunt familii cu copii, sunt bătrâni, nu e normal ce se întâmplă, este inuman”, precizează un locatar din zona Hlincea.

Probleme au fost semnalate și în cartierul ”Astoria” din satul Lunca Cetățuii.

Dezastru la blocurile din Hlincea, Ioan Dura amenință cu judecata

Dezvoltatorul Ioan Dura, contactat de reporterii BZI, a precizat că această situație nu se va rezolva până când nu va fi achitată o restanță a proprietarilor din bloc cu privire la un consum de energie electrică neplătit. Factura s-ar ridica la suma de 16.000 de lei.

”Asociația nu a plătit factura la apă, factura aia venită de la Apavital este pentru alt punct de consum. Vinerea trecută, Urbica a mai achitat 4.000 de lei. Nu am vrut să plătesc, pentru că nu s-a achitat către mine o factură la curent. Acum mă judec cu furnizorul de curent, care vrea să recupereze banii de la mine. Dar eu de la proprietari trebuie să primesc banii. De 7 ani este factura asta. Dacă Urbica ar fi luat un leu de apartament, datoria s-ar fi stins. Le-am făcut notificare verbală și în scris. Mă gândesc să îi dau în judecată. Dacă ei achită, pot muta contractul pe asociație”, a precizat Ioan Dura.

În zona CUG, nu departe de blocurile lui Ioan Dura, au fost construite și blocurile ”Fusion Towers”. Clienții au arătat că lucrările nu sunt de calitate.

Ioan Dura a plătit datoriile, dar a cerut reprezentanților ApaVital să nu reia furnizarea apei

Contactați telefonic, reprezentanții Urbica susțin că Ioan Dura ar fi pus presiune pe reprezentanții ApaVital să nu reia furnizarea apei potabile.

”La Apavital nu mai este nicio datorie pe codul de consum. În calitate de titular, domnul Dura a anunțat ApaVital să nu dea drumul la apă. Am vorbit la ApaVital, nu e normal ce se întâmplă. Sperăm că lucrurile se vor rezolva. Domnul Dura caută să-și recupereze suma. Noi nu avem banii ăștia strânși de la oameni. Vom solicita o ordonanță președințială, ca pe timpul procesului să se reia furnizarea apei. El avea obligația să predea”, a precizat Andrei Sabin Casian Spiridon, unul dintre asociații firmei Urbica.

Conducerea ApaVitala a confirmat că Ioan Dura încă nu a solicitat ca furnizarea de apă să fie reluată.

”Relația contractuală este între ApaVital și Ioan Dura. Întreruperea a fost făcută pentru debitul acumulat. Deschiderea se face după ce se înregistrează plata integrală inclusiv a penalităților. Trebuie să plătească taxa de deschidere și cheltuieli de deschidere. Deocamdată nu s-a prezentat să discute despre condițiile de deschidere”, au precizat reprezentanții ApaVital.

Dezastrul de la blocurile din Hlincea ar putea fi stopat și printr-o negociere directă cu dezvoltatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`