Prima pagină » Titlurile zilei » Dezastru la Ambiance Residence, din Copou! Apartamente de la diferite etaje, distruse după ploi, apa curgea prin becurile din tavan. Dezvoltatorul Alexandru Mihai: „Nu am comandat furtuna” – FOTO/VIDEO

Dezastru la Ambiance Residence, din Copou! Apartamente de la diferite etaje, distruse după ploi, apa curgea prin becurile din tavan. Dezvoltatorul Alexandru Mihai: „Nu am comandat furtuna” – FOTO/VIDEO

07 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

La Ambiance Residence, proprietarii sunt revoltați pentru că, din cauza dezvoltatorului, s-au trezit cu apartamentele distruse, după o ploaie torențială. Au plătit aproape 100.000 de euro ca să se mute în zona Copou

Caz revoltător la blocul Ambiance Residence, de pe strada Viticultori, nr. 6A, cu acces din Aleea Sadoveanu din Copou. În cursul anului 2022, asociații Alexandru Cristian Mihai și Vasilică Giani Tihulcă au scos la vânzare 34 de apartamente din blocul cu regimul de înălțime D+P+5E. Este vorba de apartamente cu 1, 2 și 3 camere, cu suprafețe cuprinse între 39 de metri pătrați și 75 de metri pătrați. Cumpărătorii au ajuns să plătească aproape 100.000 de euro pentru un apartament spațios. Mai mult, dezvoltatorii cereau 13.500 de euro pentru un loc de parcare în subteran și 8.500 de euro pentru un loc în parcarea amenajată în fața blocului.

După ce majoritatea apartamentelor au fost tranzacționate, noii proprietari au început să se bucure de noua achiziție. Proprietarii de la Ambiance Residence au explicat pentru BZI că dezvoltatorii au anunțat că vor să supraetajeze blocul cu un nivel, unde urma să fie amenajat un spațiu de tip penthouse, însă nu au demarat nicio lucrare legată de amenajarea etajului suplimentar, dar nici nu au montat izolația acoperișului. Cei doi investitori au fost implicați și într-un scandal în comuna Valea Lupului, după ce au supraetajat blocurile autorizate pentru doar 2 etaje.

Dezastru la Ambiance Residence, din Copou, după o ploaie torențială

În seara de 2.06.2022, urma să înceapă calvarul pentru proprietarii din bloc. Pentru că lucrările la hidroizolația de pe acoperișul blocului nu au fost realizate, ploaia a pătruns prin rețelele electrice ale blocului, de la etajul 5 până la etajul 1. Culmea, la etajul 3, apa țâșnea din tavan chiar prin locul unde a fost montat becul.

„Totul s-a întâmplat pe data de 2 iunie, seara, la puțin timp după ce a început furtuna. Undeva între 22:30 și 23:00 a început să curgă prin becuri și, mai apoi, prin panoul de siguranțe. A început cu becul din sufragerie și hol și, pe măsură ce s-a infiltrat apa mai tare, a început să curgă prin restul becurilor. La vecinul de deasupra s-a întâmplat la fel. Doar că el nu era acasă ca să mai salveze situația. A înlocuit tot parchetul și a refăcut pereții. Eu am reușit să previn inundarea totală a apartamentului, golind găleți până la 5-6 dimineața. Blocul a fost finalizat anul acesta, în luna martie, iar tencuiala este deja crăpată”, povestește unul dintre proprietarii afectați.

În blocul menționat, 4 apartamente au fost avariate destul de serios, celelalte imobile prezentând infiltrații. Probleme au fost semnalate și la Newton Park, proiect ce aparține afaceristului Bogdan Gheorghiu.

Dezvoltatorul Alexandru Mihai nu a făcut lucrarea pentru că spera la un nivel suplimentar

Contactat telefonic, dezvoltatorul Alexandru Mihai a explicat că nu a realizat lucrările de izolație pentru că aștepta autorizarea unui nivel suplimentar, dar actele nu au mai fost eliberate.

„Atunci se lucra la izolația pe care trebuia să o montez. Nu am comandat furtuna împotriva mea. Am avut ghinion. S-au făcut reparații la toată lumea, mai puțin la un domn care nu este de găsit la domiciliu. Acolo trebuia făcută o supraetajare, s-a întârziat cu actele, mai multe nu comentez. Nu este ca și cum nu voiam să fac. Am reparat pe banii mei”, a precizat afaceristul.

Totodată, pe o suprafață de teren de 2.000 de metri pătrați, situată la intersecția străzii Ioan Ianov cu Aleea Profesor Ioan Petru Culianu, a fost inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective, unde beneficiari sunt Alexandru Cristian Mihai și Vasilică Giani Tihulcă. Conform documentației, regimul de înălțime va fi P+2, cu un procent de ocupare a terenului de 30 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 0,8. Clădirea în formă de „L” va avea o suprafață desfășurată de 1.800 de metri pătrați, ceea ce înseamnă cel puțin 20 de apartamente, cu un număr de 23 de locuri de parcare.

Dezastrul de la Ambiance Residence, din Copou, este doar una dintre situațiile reclamate de clienții dezvoltatorilor imobiliari din Iași.

Comentarii
  • Nu mai spuneti Copou la toate dealurile: Viticultori, Sadoveanu etc. Copoul e din Fundatie pana in Rond Agronomie. Acolo pe dealuri stau taranii aciuati la oras…

  • agentii imobiliari care au vandut apartamente pe acolo cu 100% comisioane , sa de banii inapoi …………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Adica eu daca am venit de la Botosani sa aduc plusvaloare si sa dezvolt Iasul, daca am facut credit pe 30 de ani ca sa cumpar apartament aici in zona exclusivista Viticultori, eu sunt taranoi ?
    Atunci unul care vine de la Dorohoi sau de la Erbiceni cum e ?

  • Treaba sta asa : ”dezvoltatorul” vrea profit maxim, minim 200% ; deci plateste prost constructorul; constructorul face treaba cu necalificati, fiindca n-are bani suficienti sa plateasca muncitori calificati.
    Urmarea : gugustiucul da o caruta de bani, dupa care aduna apa cu ligheanul.

    Morala: Gugustiucilor! nu cumparati case cu ochii inchisi. Nu puneti botu’ la vrajeala agentului imobiliar sau a „dezvoltatorului”. Habar n-au nici unul nici altul si-i doare la basca de ce se intampla dupa.

    Sfat gratis: Plateste un inginer constructor ca sa verifice ce cumperi, de la plansa la executie. Cand dai 60-70000 de coco, poti sa mai dai 1000 de lei pentru o verificare la sange a ceea ce cumperi. Daca ti se pare mult, gandeste-te ca alternativa este sa dai de 10 ori mai mult pe reparatii.

  • judecatorul veneticilor

    cumparatorii sa caste ochii inainte de a da banii; daca s-au luat dupa promisiuni, acum sa savureze „ambiance-ul” de la marginea orasului…
    dar piscina ori sauna nu le-a promis? poate de aia nu le-a facut hidroizolatie, sa poata si inota in apartamentele de „lux”… daca nu le place, sa-si ia talpasita cu masinoaiele lor faloase inmatriculate la VS, BT, NT, etc si sa se intoarca in baltile de bastina….

  • @botosanean+VS+NT

    Iasiul nu are nevoie de „dezvoltarea” si „plusvaloarea”” botosanenilor, vasluienilor si altora care se intind mai mult decat le e plapuma, fac credite pe 30 ani si se lauda ca sunt mai bine situati dpdv social decat in realitate. daca sunteti patrioti si vreti sa dezvoltati ceva, urcati-va in masinoaiele voastre (luate tot pe credit?) intoarceti-va acasa, cu tot cu plusvaloarea voastra si dezvoltati-va locurile de bastina!

  • aveti dreptate, e plin orasul de tarani de vaslui si botosani!

  • Si ala de botosani si ala de erbiceni, tot taranoi sunt!! Cat de prost sa fii sa dai o caruta de bani sa stai in apartament la tara? Iti iei ap. in oras unde ai si magazine si spital si scoala si aprozar si stai la bloc. Gugustiuci, putin spus, masochisti si fuduli..

  • Nu a comandat furtuna, dar nici banii primiti nu au fost rupti.

  • asa va rebuie prostilor …..stiti care este deviza dezvoltatorior golani de acest tip ? ,,apa ,aerul si fraierul ” , ei si-au tras banu’ voi cu paguba.Golani astia semi-anal-fabeti nu au nici cea mai vaga notiune de ,,constructie” au invata din mers la fara-frecventa una alta dar mai ales cum sa va fure banii di buzunare ca mai apoi sa-si duca golancile-prostituate in excursii de vis.

  • Daniela c,ai dreptate.Acei agenți imobiliari de la Stil Imobil,în speta Popa Alexandru,marele imbarligator și care le știe pe toate ..

  • Nu mai achitati avansuri! Sa construiasca pe banii lor daca ii au si apoi sa vanda. Tot felul de combinatori, vanzatori de parfumuri si chiloti, matroane si matroni de videochat, soferi de camione si microbuze, crasmari.

  • pentru 09.20 am

    Faptul ca ai venit din Botosani ne este o problema. Problema ta este snobismul.

    Spui ca ai venit ”sa aduci plusvaloare” si ”sa dezvolti Iasul”. Minciuni de snob. Ai venit pentru ca in Botosani nu gaseai de lucru.

    Spui ca ai cumparat intr-o ”zona exclusivista”. Snobism cu S mare. Ai fi suferit mult daca ai fi cumparat intro zona neexclusivista, sa zicem in Ciurchi?

    Interesanta repulsia ta fata de ”taranoii” din Dorohoi. Pe ce se bazeaza? Pe o ierarhizare facuta dupa locul de nastere – deci pe un cliseu specific snobilor. Ei bine, afla ca esti in eroare. Faptul ca te-ai nascut in BT nu te face automat superior celui care s-a nascut in Dorohoi.

    Traim in acelasi oras, motiv pentru care sper ca snobismul iti va trece si ca vei ajunge la bun simt si ratiune.

  • Aceiași problema și la One Residence din Tătărași. Blocul nu are acoperiș, Niculiță, mafiotul așteaptă de 1 an aprobarea pentru supraînălțare. Oamenii de la primele 6 nivele locuiesc ilegal în bloc, care nu a trecut recepția, iar cei care au cumpărat la ultimul etaj au luat țeapă. Asta-i i orașul lui Chirica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *