Prima pagină » Local » Dezastru în zona metropolitană Iași. Incendii puternice în localitățile din jurul municipiului
Dezastru în zona metropolitană Iași. Incendii puternice în localitățile din jurul municipiului

Dezastru în zona metropolitană Iași. Incendii puternice în localitățile din jurul municipiului

19 ian. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

În ultimele zile, pompierii din cadrul ISU au intervenit în mai multe localități din zona metropolitană Iași. Angajații ISU Iași au fost solicitați să stingă o serie de incendii izbucnite la locuințele unor persoane. În comune precum Valea Lupului sau Bârnova, pompierii au fost nevoiți să intervină de mai multe ori în doar câteva ore

Sfârșit de săptămână plin pentru pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. Angajații Inspectoratului au fost solicitați să intervină în mai multe zone din județul Iași pentru a lichida unele incendii izbucnite la locuințele unor persoane. Un astfel de incendiu a fost și cel din localitatea Vișan, comuna Bârnova.

„În urma incendiului a ars un perete din lemn pe o suprafață de aproximativ 5 metri pătrați și s-a degradat planșeul din lemn al locuinței pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

În localitatea de lângă Iași au avut loc mai multe incendii de-a lungul timpului, apărute din neglijența proprietarilor.

Incendii puternice în zona metropolitană Iași. Intervenții în comuna Valea Lupului

Pompierii ieșeni au intervenit în două situații și în comuna Valea Lupului, comună aflată în zona metropolitană.

„Echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Valea Lupului, pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire cu funcțiuni mixte. În urma incendiului a fost arsă șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 0,5 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

O altă intervenție din Valea Lupului a vizat stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe. Proprietarul casei a făcut focul în locuință fără să înlăture materialele inflamabile din jurul acestuia.

Locuință distrusă de flăcări în comuna Aroneanu din județul Iași

O altă intervenție din zona metropolitană Iași a avut loc și în comuna Aroneanu. La finalul săptămânii trecute, pompierii ieșeni au fost solicitați în comuna de lângă Iași pentru stingerea unui incendiu apărut la o locuință.

„În urma incendiului au ars acoperișul tip șarpantă pe astereală din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 120 metri pătrați, grinzile acoperișului, izolația din polistiren pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Au mai ars aproximativ 12 metri cubi de material lemnos, tâmplăria a 4 ferestre și 3 uși și s-au degradat tencuiala decorativă a locunței și instalația electrică. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Autoturism distrus de flăcări în comuna Ciurea

Cei de la ISU Iași au intervenit în comuna Bârnova la un incendiu apărut tot la o locuință. În urma incendiului au ars astereala din lemn a acoperișului pe 70 de metri pătrați. Incendiul a făcut ca și tavanul din lemn să fie afectat pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. În incendiu au ars mai multe piese de mobilier, precum și finisajele interioare ale locuinței. Flăcările au pornit tot din cauza coșului de fum. Un alt incendiu în zona metropolitană Iași a avut loc în comuna Ciurea. Recent, în această localitate a mai avut loc un incendiu.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Ciurea. Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului, autoturismul a fost distrus în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect ori neizolat corespunzător”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *