Prima pagină » Local » Dezastru în traficul din Iași, în weekend. Accidente extrem de grave și decese cumplite. Viteza și teribilismul au făcut ravagii

Dezastru în traficul din Iași, în weekend. Accidente extrem de grave și decese cumplite. Viteza și teribilismul au făcut ravagii

30 aug. 2021, 02:00,
Dragos Savin, în Local

Weekend negru pe șoselele din Iași. În câteva ore, mai multe accidente s-au petrecut în județul Iași. Din nefericire, s-au înregistrat victime. O parte dintre victimele înregistrate în urma accidentelor au ajuns pe patul de spital, iar altă parte au decedat. Polițiștii ieșeni au deschis mai multe dosare penale și fac acum verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat

Weekend negru la Iași. În câteva ore s-au înregistrat mai multe accidente rutiere grave, iar o parte dintre acestea s-au soldat cu decesul unora dintre cei implicați. Un accident îngrozitor avea să se petreacă în dimineața zilei de sâmbătă. Atunci, o autoutilitară în care se aflau doi bărbați s-a izbit violent de un cap de pod între localitățile Podu Iloaiei și Lețcani. În urma impactului, șoferul a rămas încarcerat, iar pasagerul a fost proiectat în afara mașinii. La scurt timp după impact, mașina a fost cuprinsă de flăcări. Șoferul, un bărbat în vârstă de 41 de ani, nu a mai putut ieși din autoturism.

A avut parte de o moarte îngrozitoare. A ars de viu, iar bărbatul care îl însoțea a privit scena desprinsă parcă din cele mai negre filme de groază. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgență 112. La fața locului au intervenit mai multe echipaje medicale și pompierii. A fost prea târziu însă. După minute întregi de luptă cu flăcările, pompierii ieșeni au găsit trupul bărbatului carbonizat. Ceva mai mult noroc a avut pasagerul care a scăpat cu câteva fracturi. Acum, acesta se află internat într-o unitate medicală, unde este supravegheat de medici.

Un alt accident mortal, produs la câteva ore distanță

În aceeași zi, la Iași, un alt accident mortal avea să se petreacă. Un motociclist și-a pierdut viața după ce a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus. Accidentul s-a petrecut în apropiere de Târgu Frumos, în localitatea Costești. Din câte se pare, motociclistul ar fi fost lovit de un autoturism care se angajase în depășirea unui alt autoturism. Și la acest eveniment martorii au sunat la 112 și au cerut ajutor. Mai multe echipaje medicale au ajuns în zonă, dar, din păcate, pentru motociclist nu s-a mai putut face nimic. Impactul a fost devastator, iar tânărul a murit pe loc. La acest accident rutier a fost trimis chiar și elicopterul SMURD, în speranța că bărbatul ar putea fi resuscitat.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că între un autoturism și o motocicletă a avut loc un impact soldat cu decesul motociclistului și rănirea șoferului. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere și vătămare corporală din culpă. De asemenea, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

BMW dezintegrat după impactul cu un cap de pod

Cel mai spectaculos accident rutier din weekend, petrecut la Iași, a avut în prim-plan un autoturism marca BMW. În zona localității Mihail Kogălniceanu, un tânăr aflat la volanul unui autoturism marca BMW a pierdut controlul volanului cel mai probabil din cauza vitezei și a intrat într-un cap de pod. În urma impactului, autoturismul s-a rupt practic în două. Când au ajuns la fața locului, echipajele de prim-ajutor au rămas uimite. În autoturismul dezintegrat se aflau patru persoane.

Nimeni nu a decedat și doar una dintre ele a suferit câteva fracturi. Norocul celor patru a fost cu carul. Este greu de înțeles cum au scăpat cu viață în urma unui asemenea impact. Și în acest caz polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și fac verificări pentru a vedea circumstanțele în care s-a produs accidentul. Ulterior, șoferul va fi tras la răspundere. Trebuie precizat că, pe lângă aceste accidente, la Iași s-au petrecut și altele, însă nu atât de grave. Majoritatea s-au soluționat pe cale amiabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *