Prima pagină » Local » Dezastru în parcurile din Iași! Oamenii provoacă distrugeri uriașe instalațiilor de irigare: „Această problemă este în fiecare zi”

Dezastru în parcurile din Iași! Oamenii provoacă distrugeri uriașe instalațiilor de irigare: „Această problemă este în fiecare zi”

11 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Angajații de la Servicii Publice Iași au găsit, miercuri dimineață, 10 iulie 2024, instalația de irigare din Piața Voievozilor complet distrusă. Din păcate, astfel de incidente sunt tot mai dese prin oraș

Conducerea de la Servicii Publice este îngrijorată de acest fenomen, iar în fiecare zi sunt depistate noi distrugeri. Deși muncitorii lucrează zilnic pentru a repara stricăciunile, a doua zi apar altele. În Piața Voievozilor, au fost distruse, în total, peste 15 aspersoare, iar apa a curs incontrolabil timp de mai multe ore.

Angajații au găsit instalațiile de irigare din Iași distruse

Deși de obicei găseau câteva aspersoare rupte, de data aceasta, în Piața Voievozilor, au fost distruse complet sistemele de irigare. Au fost scoase capacele de la aspersoare și rupte firele de la temporizator.

„În parcul din Piața Voievozilor, au fost probleme și duminica trecută, și miercuri. Am găsit șapte aspersoare mari rupte, iar restul au fost dereglate. Această problemă este în fiecare zi. Avem situații, de exemplu, în Târgu Cucu sau în Nicolina, când zilnic găsim aspersoare rupte. Este o problemă foarte mare, deoarece până ajungem noi să reparăm, curge foarte multă apă, iar iarba care nu este udată se usucă imediat de la căldură. Ele sunt setate să funcționeze după ora 22:00, sunt unii care rămân prin parcuri seara și probabil că vor să se răcorească, astfel ajung să tragă de aspersoare până le rup. Oricum, în majoritatea cazurilor se observă că este rea voință”, a transmis Laurențiu Ivan, directorul general Servicii Publice Iași.

Fenomenul a scăpat de sub control

Angajații de la companie nu înțeleg de ce unii cetățeni aleg să distrugă bunurile publice. Într-adevăr, și în anii trecuți erau astfel de probleme, însă situația a scăpat de sub control în ultimele luni. Muncitorii au zilnic de lucru prin oraș pentru a repara stricăciunile făcute de alții cu o seară înainte.

„Aveam, și în anii trecuți, această problemă, însă acum a scăpat de sub control. Depistăm mult mai multe situații în care instalațiile de irigare sunt distruse. Într-adevăr, am extins rețeaua prin municipiul Iași, însă nu ne așteptăm ca și numărul vandalizărilor să crească. Efectiv, angajații noștri nu pot face față la câte situații sunt detectate. Astăzi, reparăm într-o anumită zonă, iar a doua zi avem de intervenit imediat în altă parte. Colaborăm cu Poliția Locală, iar în cazurile în care au filmări de pe camerele de supraveghere, reușesc să identifice persoanele vinovate. Populația trebuie să conștientizeze faptul că aceste instalații sunt folosite cu un scop și nu trebuie distruse. Până la urmă, aici, totul se reduce la educație și la spiritul civic”, a mai adăugat Laurențiu Ivan.

Servicii Publice a extins instalația de irigare din municipiul Iași, însă în multe locuri este ruptă de către anumiți oameni.

Comentarii
  • Marlani si jegosi sunt peste tot in oras si nu numai.

    Primaria are camere de supraveghere peste tot in oras si ii poate identifica si sanctiona usor pe astia, asa ca la treaba.

  • Politia locala sa isi faca treaba sa nu mai doarma noaptea sau sa fie beti prin crasmele de cartier sa fie fotografiati nemernici care trebuie sa pazeasca parcurile!!

  • Romanii, un popor foarte educat, cu mult bun simt………………

  • APA APA APA………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *