Dezastru în judeţul Neamț unde un pod s-a rupt la câteva luni după ce a fost reabilitat. O persoană a fost rănită. O firmă cu legături în Iași a făcut lucrarea – FOTO, VIDEO,UPDATE

09 iun. 2022, 15:02
BZI.ro, în Actualitate

În aceste momente un pod din judeţul Neamț s-a rupt. Podul de la Luțca a fost inaugurat în noiembrie 2021, iar în mai puţin de 8 luni acesta a fost distrus. Incidentul s-a produs în momentul în care un camion a încercat să tranziteze podul. Din primele informații se pare că cel puțin o persoană a fost rănită. Pe imagini se poate vedea faptul că un bărbat este prins pe podul care a fost distrus.

Alte informații sugerează faptul că sunt mai multe animale prinse sub pod. Momentan această informație nu este confirmată oficial.

„În această zi printr-un apel la 112 am fost înştiinţaţi că o parte din pod s-a prăbuşit. Pe pod se aflau două autovehicule. În urma incidentului a rezultat o victimă, conducătorul auto al camionului și care a fost scos de către ISU. A fost preluat de către un echipaj SMURD și a fost transportat la Spitalul Municipal Roman. Este în stare stabilă şi se vor efectua mai multe investigații medicale”, au explicat reprezentanții ISU Neamț

UPDATE 16.35 În aceste momente, se caută alte victime la podul rupt, au fost chemați scafandrii

Podul de la Luțca, din Neamț s-a prăbușit

De asemenea, reamintim faptul că podul a fost inaugurat în urmă cu 6 luni de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. La vremea respectivă, Arsene dădea asigurări că podul este cât se poate de trainic. S-a văzut însă lucrarea de mântuială girată de Ionel Arsene. Acesta a fost condamnat recent în primă instanță la peste 8 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. De asemenea, este implicat și în scandalul achiziției scandaloase a spitalului mobil de la Lețcani, alături de Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, unitate pentru care s-au plătit peste 13 milioane de euro din banii celor doua județe.

Firma cuscrului regului asfaltului din Iași a făcut lucrarea

Podul de la Luțca a intrat prima dată în reparații capitale, pe data de 17 august 2021, după 30 de ani de exploatare. Valoarea investiției: 8,3 milioane de lei, lucrări executate de Darcons SRL. Este vorba de firma gestionată de Romică Rotaru, cuscrul lui Ioan Echimov, patronul Eky Sam SRL, abonată și la contractele de drumuri din judetul Iași. Pentru această lucrare, firma Darcons SRL va trebui să dea explicații urgente.

 

 

Comentarii
  • „Tat ok”. Romania lucrului bine facut …….

  • camion cu 50-60t balastru

  • 17 aug 2022? aloooooo…..

  • Si daca erau 6 camioane pe ambele sensuri

  • România euro-atlantică, mileniul III, lucrul bine făcut, reforma statului, statul dă drept și multe ruperi în figuri. Voila !

  • traiasca PSD-PNL partidele pwlii care fura populimea de 30 de ani!

  • Cum zice idiotul suprem, Putin e vinovat😂

  • De pe vremea Statului Socialist Multerateral Dezvoltat acesti „Baieti Destepti” au furat si fura in continuare sub Pasivitatea Poporului Roman care de 32 de ani este in Coma.

  • Romică Rotaru care a făcut lucrarea e bun de plată. Acuși vor cădea și podurile lui Ekymov, s-a furat și acolo la greu. Puneam pe stradă 300 tone de asfalt și în acte se treceau 600. Nu verifica nici naiba, la recepție o șpăguță acolo și gata.

  • Arsene zis sosetica din marele psd a inaugurat podul anul trecut traiasca psd!

  • Decebal Iorga

    Boilor, nu sunteți in state sa faceți un pod ! Unde ați văzut voi țigani gospodari !? V-au încălecat “bruneții”, rău de tot rasul curcilor. Va distrug țara, cultura, folclorul, iar voi muriți ca prostii după manele.

  • O amenda de vreo 200 lei o sa-i dea…..

  • Problema trebuie privita si tratata obiectiv. Injuraturile nu ajuta. Va fi o expertiza, sa asteptam concluziile.
    Deocamdata, singurul lucru clar este ca au cedat reazemele. De ce? nu stim. Proiectul de reabilitare a prevazut interventii si la infrastructura (pile si culee)? Nu stim.
    Concluzia : sa judecam dupa ce vom cunoaste raspunsurile la aceste doua intrebari.

  • Sigur mai sunt in Romania, deja băieții sunt plecați în Grecia, Italia

  • Varză. Ca un inginer geotehnic ce sunt, pot sa va spun că… Incompetența atinge cote maxime. Nu as lucra în ro nici pe 3000 E

  • Totul pleacă de la :
    – expertize făcute la prețul cel mai scăzut
    -studii de fezabilitate la prețul cel mai scăzut
    -proiectare la prețul cel mai scăzut
    – executie la prețul cel mai scăzut
    -Legea licitațiilor proasta( nu are nimeni ,NIMENI, curajul sa scoată din licitații pe cei cu prețul cel mai scăzut ( fără susținere tehnica)
    -experiența prin sustinere( găselnița politica)
    Vom avea proiecte din ce in ce mai proaste, bo
    Vom accesa și mai putine fonduri europene
    Dpmdv toate proiectele mai mari de 1 mil de euro ar trebui sa treacă prin comisii ministeriale( cu oameni ffff bine plătiți și Trași la răspundere) și de asemenea regândită legea licitatiilor( aplicarea FIDIC)
    Noapte buna

  • Herr Meister

    Podul de piatra s-a daramat
    A venit apa si l-a luat…

  • Am trait s-o vad si pe asta . Ba, ala de comentezi aiurea, pe vremea statului socialist multilateral dezvoltat se faceau poduri de cadeau ?1 Ba, pe vremea aia se facea treaba serioasa !

  • Marile realizari ale ,,democratiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *