Prima pagină » International » Dezastru în India. Cel puţin 132 de persoane au murit după ce un pod s-a prăbuşit – VIDEO

Dezastru în India. Cel puţin 132 de persoane au murit după ce un pod s-a prăbuşit – VIDEO

31 oct. 2022, 08:50,
BZI.ro, în International

Dezastru în India. Un pod din perioada colonială s-a prăbuşit, iar cel puţin 132 de persoane au murit în urma accidentului. Potrivit poliţiei locale, la momentul prăbuşirii podului 500 de persoane se aflau pe şi în jurul podului. Oamenii implicaţi participau la o sărbătoare religioasă.

Un dezastru a avut loc la Morbi, un oraş din India. La nici patru zile după redeschiderea unui pod, construcţia s-a prăbuşit chiar în timpul unei sărbători religioase. La lăsarea nopţii, cablurile care susţineau podul s-au rupt, iar construcţia s-a prăbuşit. Evenimentul a stârnit un adevărat masacru. Cel puţin 132 de persoane au fost declarate moarte.

Aproximativ 132 de cadavre găsite în dezastrul din India

Din primele informaţii furnizate de poliţia oraşului Morbi, numărul de persoane decedate se ridică la 132. Cu toate acestea, organele legii menţionează că au fost salvate peste 130 de oameni. Potrivit şefului poliţiei din Morbi, P. Dekavadiya, bilanţul numărului de morţi va creşte.

„Până acum am recuperat 132 de cadavre. Este probabil că bilanţul să continue să crească pe măsură ce operaţiunile de căutare continuă”, a susţinut P. Dekavadiya, şeful poliţiei din Morbi.

Podul care s-a prăbuşit se afla în Morbi, şi trecea peste raul Machchhu. Mai precis, Morbi este un oraş situat la aproximativ 200 de kilometri de Ahmedabad, vest. Înainte să fie pusă din nou la dispoziţia oamenilor, construcţia a fost închisă pentru a putea fi reparată timp de aproximativ şapte luni. Presa locală a declarat că podul a fost construit în anul 1880 cu materiale importate din Anglia. Acesta se întindea pe o lungime de 233 de metri.

Pod prăbușit și în România, după reabilitare

Cazurile de poduri prăbuşite la puţin timp după inaugurare par să se intensifice. Deşi nu a avut urmări la fel de dezastruoase, construcţia din judeţul Neamţ care s-a prăbușit în luna iunie a acestui an ar fi putut crea mai multe victime.

Inaugurat în luna noiembrie a anului 2021, podul de la Luțca s-a prăbuşit la aproximativ 8 luni după ce a fost reabilitat. Ceea ce a dus la producerea dezastrului a fost traversarea unui camion pe pod. Construcția nu a putut să susțină greutatea vehiculului. Din fericire, incidentul a cauzat rănirea unei singure persoane.

La aproximativ o lună de la producerea accidentului, autoritățile nu au luat nicio măsură în ceea ce privește reabilitarea podului rupt. Lipsa de implicare a stârnit un val de nemulțumiri în rândul locatarilor. Astfel, oamenii au început să protesteze. Aceștia au menționat că sunt nevoiți să ocolească mulți kilometri pentru a putea ajunge în locurile dorite.

Prin urmare, cazul din India nu este singurul de acest gen. Cu toate acestea, urmările provocate după prăbușirea podului din Morbi sunt dezastruoase. La nici patru zile după redeschiderea unui pod, construcţia s-a prăbuşit chiar în timpul unei sărbători religioase. La lăsarea nopţii, cablurile care susţineau podul s-au rupt, iar construcţia s-a prăbuşit. Evenimentul a stârnit un adevărat masacru. Cel puţin 132 de persoane au fost declarate moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *