Prima pagină » Actualitate » Dezastru în Creta! Insula grecească e mistuită de inundații. O persoană a murit, alte două sunt dispărute iar zeci de mașini au fost distruse
Dezastru în Creta! Insula grecească e mistuită de inundații. O persoană a murit, alte două sunt dispărute iar zeci de mașini au fost distruse

Dezastru în Creta! Insula grecească e mistuită de inundații. O persoană a murit, alte două sunt dispărute iar zeci de mașini au fost distruse

16 oct. 2022, 13:38,
în Actualitate

Locuitorii din Insula Creta trec prin clipe cumplite zilele acestea. O destinație care cu doar câteva săptămâni era în topul locurilor de vacanță ale românilor, este acum mistuită de ape.

Inundațiile puternice din ultimele zile au făcut prăpăd pe insula grecească.

Insula Creta, o destinație de vacanță foarte apreciată, este lovită de viitură.

Viitura a luat viața unui om și a distrus sute de bunuri și proprietăți

Ploile torențiale din ultima perioadă au făcut ca apele râurilor să crească enorm, astfel încât albiile nu au mai fost încăpătoare pentru volumul enorm de apă.

Zeci de mașini au fost luate de apele necruțătoare. Multe au ajuns acum pe garduri, pline de nămol și distruse aproape în totalitate.

Apa a intrat și în casele oamenilor, care nu au putut decât să privească neputincioși cum toată agoniseala lor de o viață este luată de apele care s-au revărsat pe insulă.

Potrivit presei internaționale, în regiunea Heraklion, inundațiile au făcut și victime omenești. Un bărbat în vârstă de 50 de ani a rămas blocat în mașina sa, care a fost luată de ape.

Din păcate, trupul său a fost găsit fără viață câteva ore mai târziu. Pompierii eleni demarează acum căutări pentru a identifica locația altor două persoane care au dispărut fără urmă în momentul în care apele au acoperit o parte din insulă.

Viitura a lăsat și răniți în urma ei. O femeie a rămas și ea blocată în automobilul pe care îl conducea în momentul în care furtuna torențială a început. Din fericire, aceasta a scăpat cu viață și a fost preluată de echipajele medicale.

Autoritățile sunt depășite de situație, lucru recunoscut chiar de către acestea.

„Situația a scăpat de sub control, iar fenomenele din regiune au fost excepționale. Aceasta este o zi dificilă”, a declarat edilul localității Sita.

Salvatorii depun eforturi colosale pentru a curăța străzile de ape și pentru a restaura ordinea, însă dacă vremea nu va ține cu grecii, Creta ar putea fi lovită de un nou val de inundații.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *