Prima pagină » Titlurile zilei » Dezastru ecologic la Iași! Imaginile te lasă fără cuvinte! Pești morți, apă de culoare neagră și miros insuportabil. „Poate fi vorba de un incident de poluare” – FOTO

Dezastru ecologic la Iași! Imaginile te lasă fără cuvinte! Pești morți, apă de culoare neagră și miros insuportabil. „Poate fi vorba de un incident de poluare” – FOTO

01 sept. 2023, 02:00, 8 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Dezastru ecologic la Iași! Localnicii din comuna Victoria au semnalat că râul Jijia este de culoare neagră, sute de pești morți sunt la suprafață sau chiar pe maluri, iar mirosul este insuportabil. Cercetătorul Silviu Gurlui vrea să verifice zona și susține că este posibil să fie un incident de poluare

Un dezastru ecologic a apărut la Iași! Localnicii din comuna Victoria sunt disperați că, de câteva zile, apa din râul Jijia este de culoare neagră, sute de pești morți plutesc ori sunt pe maluri, iar mirosul este insuportabil. Aceștia susțin că niciodată nu au mai văzut o situație atât de gravă.

„Veniți dumneavoastră și stați aici, să vedem dacă puteți suporta mirosul. Aici e și aqua parcul cu piscine, la doi pași de apa asta neagră, care miroase foarte tare. Cum stau oameni aceia, nu știu. Poate au murit peștii de la căldurile astea, poate de la poluare, că nu știu unde se duc toate excrementele de la locul acesta cu piscine, poate de la ferma cu pui, de mai sus. Nu știu ce să zic. Dar, de când este caniculă, noi nu putem respira aer curat din cauza poluării. Am auzit că oamenii au luat peștii mari, de două kilograme, și-i vând prin sate. Peștii din apa asta neagră, care au murit”, susține Ionuț, un localnic ce are casa în apropiere de râul Jijia.

Un dezastru ecologic a apărut în Iași

Imaginile au provocat panică printre oameni, care spun că vor depune reclamații la instituțiile abilitate.

„Să vină primarul, Garda de Mediu, să vadă ce se întâmplă. Eu o să anunț la primărie, că poate nu știe domn primar ce e aici și sun la Mediu (n.r. – Garda de Mediu)”, mai spune localnicul.

Profesorul și cercetătorul Silviu Gurlui susține că ar putea fi vorba de o poluare și nu de moarte piscicolă cauzată de lipsa oxigenului, respectiv a caniculei. Cercetătorul susține că și pe Bahlui au apărut pești morți.

„Dacă e miros, apa are turbiditate, culoare închisă, sigur poate fi vorba de un incident de poluare (n.r. – referitor la situația din comuna Victoria). Trebuie făcute investigații. Pe Bahlui au apărut pești morți, mirosul este puternic. Este posibil să fie deversări în urma ploilor. Așa a fost și la Rediu, la Vlădiceni, cu mult timp în urmă. Trebuie văzut clar. Voi merge și eu să verific”, susține profesorul Silviu Gurlui.

Un dezastru ecologic a apărut și pe lacul Ciurbești, în urmă cu câteva luni.

Pești morți în mai multe zone din Iași

Astfel, localnicii din zona lacului au semnalat problema, iar autoritățile au verificat reclamațiile. Potrivit acestora, peștii din lacul Ciurbești au murit din cauze naturale și nu a fost vorba de o poluare. Rezultatele probelor prelevate de Administrația Bazinală (ABA) de Apă Prut-Bârlad arată că nu s-a înregistrat o depreciere a calității apei. Astfel, imagini cu pești morți au apărut în mai multe zone din Iași, pe Bahlui sau Jijia, fiind vorba de un nou dezastru ecologic.

Comentarii
  • Stuuuu Denta

    Dacă se implică habilul, treaba e rezolvată. Toate cazurile le-a rezolvat până acum, a fost vorba de o poluare cu bang sonic de la meteoriți desprinși din Soare, că e vară. Habilule, ne lași ? Mergi și formează doctori la haur, că acuși îți ia altul locul și păcat de banii dați cadou de nuntă.

  • Să vină GURLUI, eminentul fizician specialist în ihtiologie, hidrologie, cotele apelor Bahluiului, aparatul de electricitate statică, ciocanul lui Thor, tunelurile din Bucegi, etc…unde ești GURLUIULEEEEEEE?????

  • Vine, vine, Gurlui! Faza e ca prin metoda asta a lui de senzationescu omu reuseste sa se abiliteze, intra in Cacademia oamneilor de stiinta si acusi il vedem si printr-un post politic, unde ne va reprezenta….

  • se intampla de ani de zile abia acuma sa semnalat ?

  • Dacă pe lângă Gurlui mai vin și putorile de la AJVPS Iași, sigur învie mortăciunile din Jijia…

  • Meteorit Gurlui

    Meteoritul lui Gurlui a ucis fauna acvatică 🙁

  • Despre asta scrie și în biblie! Vine apocalipsa, caiti-va!
    De ce nu spuneți că în apă se vede și chipul lui Arsenie Boca?

  • Hai bibi litatus

    Meteoritul a fost real;gurlui e un fake science Man!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *