Prima pagină » Actualitate » Dezastru ecologic în Maramureș. Sute de Kilograme de pești morți din cauza secetei
Dezastru ecologic în Maramureș. Sute de Kilograme de pești morți din cauza secetei

Dezastru ecologic în Maramureș. Sute de Kilograme de pești morți din cauza secetei

01 sept. 2024, 11:20,
în Actualitate

Un dezastru ecologic a lovit bălțile de agrement din județul Maramureș, unde seceta severă a dus la o reducere drastică a nivelului de oxigen în apă. Imagini tulburătoare vin de la balta de agrement de lângă pădurea „Două veverițe” din Lăpușel, comuna Recea.

Balta, aflată în administrarea Primăriei Recea, se confruntă cu dificultăți mari, iar angajații instituției încearcă disperat să salveze peștii. Valea Arieșului, care alimenta balta cu apă, a secat complet.

Pentru a combate criza, au fost aduse utilaje cu pompe și hidrofoare care să reintroducă apă în baltă, în speranța de a oxigena măcar parțial apa și de a salva peștii rămași în viață.

„De ieri încercăm să salvăm ce se poate. Am dus utilaje acolo și încercăm să oxigenăm apa din baltă. Am crezut că odată ce am trecut peste punctul critic al secetei din zona noastră va fi bine. Ne-am înșelat”, a declarat Octavian Pavel, primarul comunei Recea.

Situația este gravă: sute de kilograme de pește mort plutesc în baltă, inclusiv exemplare mari, de 30-35 de kilograme. Încă nu se cunoaște valoarea exactă a pagubelor, dar aceasta este considerabilă.

„Noi am populat balta și de mai multe ori pe an, am întreținut-o așa cum se cuvine pentru ca pescarii să aibă cele mai bune condiții la noi. Sperăm să trecem bine peste această nenorocire”, a mai adăugat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *