Prima pagină » Titlurile zilei » Dezastru ecologic în Bucium, în apropiere de casa clanului Gangal! Proprietățile din jur golesc fosele pe domeniul public. Miros înțepător și detergent deversat pe timp de caniculă – FOTO/VIDEO

Dezastru ecologic în Bucium, în apropiere de casa clanului Gangal! Proprietățile din jur golesc fosele pe domeniul public. Miros înțepător și detergent deversat pe timp de caniculă – FOTO/VIDEO

31 aug. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Locuitorii din Bucium, municipiul Iași, trăiesc clipe de coșmar din cauza unor persoane care golesc fosele septice direct pe domeniul public. Nu ar fi prima oară când se întâmplă asta, iar reclamanții cer implicarea comisarilor de la Garda de Mediu. Cei învinuiți ridică din umeri și dau vina pe alți vecini. Familiile Gangal și Nițicoi sunt bănuite că ar fi deversat dejecțiile pe timp de caniculă

Probleme de mediu în Bucium, municipiul Iași. De mai mulți ani, zona este afectată de dejecțiile revărsate din fosele septice. Pe o porțiune de peste 100 metri a fost amenajată o rigolă pentru preluarea apelor pluviale care trece prin fața porților mai multor proprietari. În special, sunt acuzați proprietarii de la numerele 15 și 17, unde locuiesc membrii clanului Gangal, dar și Gheorghe Nițicoi.

„Din deal sunt deversate tot felul de deșeuri pe acest canal. Ei golesc fosele septice în domeniul public și se scurge până în vale. Este un miros de nedescris, oamenii nu mai pot deschide geamurile. Este o problemă la care nu intervine nimeni”, au spus localnicii.

Pe anumite porțiuni, apa deversată este de culoare albastră, de la detergentul folosit pentru spălarea rufelor.

„Nu ai ce să le faci, sunt zile când miroase foarte urât. Le-am spus, dar tot degeaba, toată murdăria este deversată în acest canal. Acum este și caniculă, sunt porțiuni unde nu mai poți respira. Este o problemă de mediu aici”, au spus vecinii din zona afectată de poluare.

Dezastru ecologic în Bucium. Acuzații ridică din umeri

Reporterii BZI au luat legătura cu persoanele care locuiesc la domiciliile ce ar reprezenta sursa de poluare. La casa clanului Gangal a răspuns o femeie cu dizabilități, aflată în scaun rulant.

„Este de la mașina de spălat, dar nu e numai de la noi”, a spus Maria Gangal, indicându-l pe vecinul său, Gheorghe Nițicoi, care și el s-ar face vinovat de poluarea din zonă.

Bărbatul s-a jurat că nu are nicio legătură, deși din curtea lui ieșea o țeavă prin care se scurgea apa folosită.

„La mine nu este nicio problemă. Uitați, apa care curge e curată. Am și fosă septică, nu este de la noi, să vină să controleze”, s-a scuzat Gheorghe Nițicoi.

Cert este că cele două familii sunt bănuite de producerea poluării, dar, deocamdată, Garda de Mediu nu a intervenit pentru lămuri situația din zonă. De precizat că au fost situații în care clanul Gangal a fost implicat în mai multe scandaluri.

Garda de Mediu aplică amenzi pentru mizeria din localități

Specialiștii din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Iași au aplicat amenzi, în valoare de 300.000 de lei, în perioada la începutul anului 2022. Verificările au fost efectuate atât în domeniul controlului poluării industriale, cât și în cel al biodiversității, dar și în urma sesizărilor primite de la ieșenii care susțin că sunt mormane de gunoaie pe câmpuri. Cele mai multe nereguli au fost descoperite la operatorii economici care nu au respectat legislația privind depozitările de deșeuri. Specialiștii de mediu spun că, în continuare, vor verifica atât primăriile, cât și operatorii economici în privința trasabilității deșeurilor sau gestionarea acestora.

Rămâne de văzut dacă cei de la Garda de Mediu vor verifica și dezastrul ecologic din zona Bucium, unde dejecțiile sunt deversate din aproprierea proprietății clanului Gangal.

Comentarii
  • Tiganii fac legea in toata Romania

  • Ce face aceasta institutie care nu se implica dacat in rare, cazuri denumita Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean IASI ?? sau Administratia Bazinala de Apa PRUT BARLAD ? care are in domeniul sau de activitate sanctionarea evacuarilor de ape uzate ???? Aceste doua institutii participa impreuna la controale tematice – exploatari agregate minerale intelese fiind ca eventualele amenzi sa le dea cei de la Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean IASI, a caror cuantum este mai mic decat a celor de la Administratia Bazinala de Apa PRUT BARLAD, ca si cum ele nu isi pot desfasura activitatea separat !!! RUSINEEEEEE!!!!!!

  • Dorel Ecologul

    Caz clasic de deversare ape uzate. Daca Garda de Mediu si Primaria nu iau masuri concluzia este ca legea e de „caca”. Tiganii oricum nu respecta legea.

  • Cele doua familii in fiecare zi fac deversari ! Trebuie amendati urgent!

  • Cele doua familii in fiecare zi fac deversari ! Trebuie amendati urgent!
    Nu se poate la nesfarsit sa toleram asemenea murdarii !
    Sa vina garda de mediu

  • asta e strategie,sa plece vecinii de langa ei si sa poata cumpara ciorile la pret mic

  • Sa trimitem țiganii la munca! Interlopi in sus interlopi in jos ! ANAF-UL?! Nimic ? Sau voi controlati doar provenienta sutei de euro trimisa de un amarat pt copiii lui, bani de mancare. Verificati gunoaiele astea odata ! Ne sufoca si cu hoitul lor de cacat mai nou!

  • În România legea este numai pentru unii.

  • @Anonim asta e manevra!

  • Tipic pentru etnie . Unde se … de acolo si mananca

  • Motel Bucium

    Sa fie sesizata si garda de mediu, politia.
    Au distrus canalul fluvial din cauza ca deverseaza detergent si altele!
    Ei nu sunt niciodata vinovati, saracii de ei ! Uitati-va ce masini eu .
    Noi de ce trebuie sa respectam legile si ei nu ?

  • Nu trebuie iertati! Trebuie sa plateasca !
    Garda de mediu trebuie sesizata URGENT !

  • Garda de mediu Iasi , ce faceti ?
    Nu a-ti ajuns inca acolo ?

  • sarmanii astia de unde isi permit sa stea la casa ? Din ce isi achita facturile la apa gaz curent si impozit anual daca nici unul nu lucreaza si nu a lucrat in viata lui o zi ? Doar din ajutor social ? Imposibil si unii din sarmani mai conduc si masini …

  • LEGEA TREBUIE SA FIE LEGE PENTRU TOTI

    Trebuie amendati urgenti acesti „romi”.
    Vai saracii de ei, nu au bani!!!!!! Uitati cate masini au !!!
    Traiesc din ajutoare sociale, si fac fel si fel de golanii!!!
    Autoritatile statului trebuie sa faca ceva in cazul acesta!

  • Ce cauta in primul rand tiganii in Bucium? De ce nu se da o lege ca in tarile civilizate ca tiganii sa fie mutati la marginea orasului? Nu este normal ca acesti oameni sa stea printre noi in civilizatie

  • Buna ziua,

    Locuiesc in acea zona , mai jos de motel Bucium
    Este insuportabil sa stai afara si sa mirosi ce arunca acei indivizi.
    Trebuie sa adunam semnaturi toti oamenii care locuiesc in acea zona , si sa ii pedepsim pe acesti zisi si „oameni”. Ei traiesc dupa cum doresc ei si nu respecta nimic. Sa vedeti vara cum arunca gunoi si in padure, le este greu sa arunce civilizat la Salubris.

    Va multumesc !

  • ALEEA FERMEI

    Si pe aleea Fermei sunt niste neadaptati din astia, niste parveniti, niste gunoaie care fac acest lucru. Dar nu vede nimeni. Cand trecem de la deal la vale calcam cu roata in excrementele lor de gunoaie ! Cat despre creier, greu de crezut ca au !

  • Adrian Beleaua

    Asta e „lumea buna” din Bucium! Hahahahaha!!!

  • GARDA DE MEDIU IASI !!
    Locuitorii din zona afectata de acesti indivizi nesimtiti va astepta !!!!

  • Așa este în India !

  • Se mai dau si discriminati aceste subspecii trase din neanthertali, dar au mai multe drepturi decat toti…Sa faca un roman ceva de genul ca il aresteaza !

  • Vecinul lui Gabi!

    Domnul este Artist !
    Formatia Regal din Iași.
    Chiar nu mai respectam și noi artiști?
    Produsele lor din piață alexandru chiar ati uitat de ele?Dela moldoveni?
    A greșit și el cu toți greșim😭🙈

  • Aveți dreptate , domnul este un mare Artist, a cântat la noi in familie la mai multe petreceri, îl știm ca un om serios , chiar am fost la ei acasă și nu cred ca are vreo legatura cu afirmațiile de mai sus!

  • Cum se dau in Romania autorizatiile de constructie? Asa cum se vede (miroase)!
    Ne meritam soarta!

  • Familie de lautari cică.. Ia verificați ANAF ce contribuții achita domnii? La o nunta cer minim 1500- 2000 euro..impozit = 0 ( zero)….

  • Cat despre produse într-adevăr ” producători” adevărați aduc din Republica Md.. Evident nefiscalizate.. Piața Alexandru au Taraba

  • Eu sunt vecina de mai sus de ei , de peste strada si la mine miroase câteodată a canal si trece apa murdara , cred ca tot satul face la fel 😌

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *