Prima pagină » Local » Dezastru, din cauza ploilor, în comuna Mogoșești! Drumurile neasfaltate sunt impracticabile, localnicii dau vina pe primar: „De 4 ani stă nepăsătoare la tot ce se întâmplă în jur”

Dezastru, din cauza ploilor, în comuna Mogoșești! Drumurile neasfaltate sunt impracticabile, localnicii dau vina pe primar: „De 4 ani stă nepăsătoare la tot ce se întâmplă în jur”

17 sept. 2024, 02:00, 6 ,
Alexandra MAISNER în Local

Din cauza ploilor abundente, în comuna Mogoșești, județul Iași, drumurile au devenit impracticabile. Cetățenii susțin că au trimis sesizările către primarul Rodica Popa, însă aceasta nu i-a băgat în seamă

Oamenii care locuiesc în Mogoșești sunt nemulțumiți de Rodica Popa după ce ploile abundente au transformat localitatea într-o mlaștină. Aceștia o acuză de faptul că nu a făcut nimic în cei patru ani de mandat și că îi umilește atunci când îi sunt aduse în vedere problemele din comunitate.

Din cauza ploilor, în comuna Mogoșești drumurile sunt impracticabile. Localnicii dau vina pe primar

Oamenii care locuiesc în comuna Mogoșești sunt revoltați de faptul că drumurile din localitate nu au fost asfaltate. Aceștia susțin că, timp de patru ani, de când Rodica Popa (PNL) ocupă funcția de primar, nu a făcut nimic. Toate aceste nemulțumiri s-au accentuat atunci când, din cauza ploilor abundente, drumurile din comună au fost blocate de noroi.

„Apa curge pe mijlocul drumului, cum cobori spre Mânjești s-a format un șanț foarte mare și la urcare se urcă foarte greu, pentru că a adus apa tot lutul pe drum. Nu vrem asfaltat, ăsta este un vis, dar să intervină un pic cu autogrederul, să dea alt curs apei, pe marginea drumului, nu pe mijlocul lui, nu cred că este o avere. În toamna și iarna asta, dacă se continuă așa, cu indiferență, rămânem suspendați pe DJ Budești – Mânjești. Primăria Mogoșești doarme? Este inadmisibil ca pe un drum public, pe unde circulă mijloacele de transport în comun, să le fie frică șoferilor să nu rămână pe drumuri”, a mai spus un cetățean din comuna Mogoșești.

Și oamenii care locuiesc în comuna Mogoșești, în zona cunoscută drept Goroneț, sunt exasperați de situația drumurilor. Mai mult, anul trecut, Rodica Popa, primarul din localitate, a fost acuzată de localnici, de favoritism. Aceștia susțin faptul că nu s-au putut înscrie la cursul de patiser-cofetar, din cauză că rudele acesteia au ocupat toate locurile disponibile.

Mai mult, oamenii au reclamat și că Rodica Popa îi batjocorește și îi umilește când îi sunt aduse în vedere problemele pe care comunitatea le confruntă, iar lucrările din comună nu sunt executate corect.

„Suntem, acuși, în anul 2025, iar într-o comună apropiată de Iași, mai exact, în comuna Mogoșești, unde este primar Rodica Popa de patru ani de mandat, în care a stat și stă nepăsătoare la tot ce se întâmplă în jur, nu se face nimic. Drumurile sunt jalnice, au stricat și înapoi nu au mai făcut nimic. Când mergem în primărie, ni se vorbește ca la ușa cortului, suntem umiliți și batjocoriți de ea, mai exact, de primarul Rodica Popa. Facem sesizări și postăm pe grupurile de socializare a comunei. Acest primar nu poate fi tras la răspundere chiar de nimeni? Doar ia banii și atât? Aceeași chestie în primărie este și cu doamna de la Registrul Agricol, Gheorghița Moruzi, care se comportă foarte urât cu cetățenii, are un tupeu fantastic în care umilește pe toți și îi ține partea doamnei primar. Sunt postări pe grupul comunei cu drumurile rupte și surpate din cauza lucrărilor care nu sunt bine făcute, amână că va face, va face, dar nu face nimic.”, a spus un alt localnic din comuna ieșeană Mogoșești.

Menționăm că oamenii din Mogoșești care au sesizat problemele din localitate au dorit să rămână anonimi din cauză că Rodica Popa ar fi o persoană răzbunătoare.

Rodica Popa consideră că nu există probleme în Mogoșești

Contactată de reporterii BZI, primarul comunei Mogoșești, Rodica Popa, a transmis că în localitate, din cauza ploilor, nu au existat situații critice.

„În ceea ce privește ploile, nu avem situații critice, câteva drumuri au fost afectate, dar ținând cont de faptul că noi avem un contract în derulare și un proiect în derulare, cu apă și canalizare. Da, acele lucrări au fost doar afectate, dar intervine echipa de la primărie, intervin cei de la firmă, cei care execută lucrările. Sunt câteva poduri pe care trebuie să le decolmatăm și echipa este în teren. Domnul viceprimar este în teren, cam asta este. Nu avem inundații care să fi afectat gospodăriile, momentan”, a spus Rodica Popa.

Primarul comunei Mogoșești susține că afișează o atitudine corectă față de cetățeni și niciodată nu i-a batjocorit sau umilit.

„Eu sunt pe teren tot timpul, gurile rele mai spun și așa ceva. Eu, din punctul meu de vedere, am avut mereu o atitudine civilizată, frumoasă, politicoasă. Sunt cadru medical la bază, aproape toți cetățenii mi-au fost pacienți, nu am avut un reproș niciodată în viața mea, nu numai de când sunt în funcția de primar, deci nu văd decât păreri. Nu știu, să facă ceva în sensul ăsta, de a demonstra, să demonstreze pentru că aceste opinii poate sunt pro și contra, ni le asumăm în aceeași măsură. Dar nu, eu, niciodată, nu am reproșat nimănui, din contra, sunt la primărie prezentă 24 de ore din 24 de ore, dacă sunt în teren, dacă sunt la minister, dacă sunt la autoritățile superioare, nu am cum să fiu în primărie, dar este domnul viceprimar și atunci ne înlocuim. Nu, nu este adevărat, sunt doar voci ale unor cetățeni care, nu știu, dintr-un motiv sau altul, își expun aceste păreri, din punctul meu de vedere, nepotrivite”, a adăugat Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești.

În ceea ce privește atitudinea angajatei Gheorgița Moruzi, de la registrul agricol al Primăriei Mogoșești, Rodica Popa susține că reclamațiile oamenilor sunt, de fapt, niște răutăți.

„Nu există ca doamna Gheorghița Moruzi să aibă așa o atitudine. Ea are o activitate de aproape 40 de ani. A avut și are o atitudine civilizată și nu numai ea, toți angajații primăriei au această atitudine politicoasă. Iar din punctul de vedere, al doamnei, nu văd care ar fi motivul, nu a fost respins niciodată niciun cetățean. Doar dacă nu a îndeplinit criteriile legii. Trebuie să explicăm la fiecare persoană, în felul ei. Oamenii ne cer, dar dacă nu ai temeiul legal, nu poți să îi oferi ceea ce îți solicită și, atunci, nemulțumirile există. Oamenii cer, din doi cetățeni, unul pleacă mereu nemulțumit, pentru că nu poți mulțumi pe toată lumea, niciodată. Eu sunt surprinsă de acest reproș al unora, pentru că eu, mereu, am avut o atitudine omenească cu toată lumea”, a declarat Rodica Popa.

Din cauza ploilor, drumurile din comuna Mogoșești sunt impracticabile, pline de noroi. Localnicii susțin că primarul PNL, Rodica Popa, nu își îndeplinește atribuțiile, ba mai mult, îi umilește atunci când localnicii îi sesizează problemele din localitate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Lasa ca va vine acus primarul violator de minore pe care l ati ales. Va da Baraboi tot ce vreti, sa vedeti ce multumiti o sa fiti. Oi proaste ati ales violatorul satului (maistru la Liceul de transporturi) care a scapat de puscarie doar pt ca adat atunci presedintele amnistie, nu ca ar fi fost nevinovat A iesit la testul de paternitate tata fetitei rezultate din viol si a platit pensie alimentara 18 ani. ai cu violatoru sa va faca drumurile, asteptati oleak :)))))))

    • O sa vedeți voi că va da clasa lașilor și mizebililor care ați bârfit patru ani și jignit de pe conturi false. Pușcăriașă va furat tot bugetul și voi dormiți .

  • Pai atunci sa-l ia de git pe primar!!!

  • Bai nene , Ce bateti campii cu drumurile, nu vedeti ca se face apa si canalizare si -n toata tara sunt probleme cu ploile si drumurile? Vine baraboi si face rahatul praf , singuri va furati caciula , inapoiatilor.

    • Bai bulă nu a pus o piatra patru ani, comună e plina de câini ,a dusyrus tot ce a rămas de la fostul primar. Ea dă răzbunat și se răzbună pe oameni . O prefăcută mincinoasă

  • Rodicuta și-a umplut trăistuța și o doare la basca de lume.nu a făcut nimic patru ani. Nimic. Decât bârfă și mizerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024