Prima pagină » Actualitate » Devastator! Un medic de la Terapie Intensivă din Timişoara s-a sinucis injecându-și o substanță folosită la ATI

Devastator! Un medic de la Terapie Intensivă din Timişoara s-a sinucis injecându-și o substanță folosită la ATI

05 apr. 2021, 11:35,
George Cristian în Actualitate

Un medic în vârstă de 28 de ani din Timişoara s-a sinucis. Medicul lucra la Terapie Intensivă. Medicul este rezident și lucra în ultima perioadă la Terapie Intensivă, îngrijindu-i pe bolnavi.

Tragedia s-a produs în cursul serii de duminică, 4 aprilie 2021, iar potrivit datelor oferite de Antena 3.ro, se pare că mama medicului a fost persoana care a sunat la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 22.00.

Medicul s-a sinucis injectându-și o substanță folosită la Terapie Intensivă

Femeia le-a povestit celor de la 112 că bărbatul este inconșient și zace la pământ dar că bănuiește că s-ar fi injectat cu o substanță folosită pentru pacienții de la Terapie Intensivă.

Medicul lucra la Spitalul Județean Timișoara și se plângea colegilor de oboseala acumulată în ultima perioadă. La locul tragediei s-a deplasat un echipaj de ambulanță dar după o oră de eforturi s-a constatat decesul acestuia. În speță, oamenii legii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă iar ancheta este în curs de desfășurare. Medicul avea 28 de ani și lucra, de 1 an de zile în secția de Terapie Intensivă a spitalului Județean Timișoara. De altfel, medicul era rezident.

”La data de 4 aprilie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca o femeie si-a gasit baiatul decedat in casa. A fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, in care se efectueaza verificari pentru stabilirea cauzei decesului”, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Contextul sinuciderii medicului ATI Timișoara este unul dificil

Medicul de la AŢI Timișoara s-a sinucis într-un context în care, potrivit unui studiu făcut în premieră în România, jumătate dintre medicii de la Spitalul Victor Babeș precizează că peste jumătate din personalul medical, medici, asistente medicale, infermiere, brancardieri au un nivel mediu și ridică de burnout.

Conform studiului, aproximativ 56% din totalul de peste 250 de oameni care au participat la chestionar au afirmat că au o stare de epuizare fizică şi psihică, stare cauzată de luptă cu COVID-19 timp de un an:

epuizarea profesională reprezintă o stare de epuizare, atât fizică, cât şi psihică, ce apare în special la persoanele a căror profesie implică o responsabilitate deosebită şi interacţiuni frecvente cu oameni>, spune psihologul Herber Freudenberger, cel care a identificat existenţa acestui sindrom. Burnout-ul poate duce nu doar la epuizare emoţională, ci şi fizică, depersonalizare şi chiar scăderea performanţelor”, se arată într-un comunicat al spitalului.

Medicii nu sunt singurii afectați de pandemia de COVID-19. Sistemul HoReCa puternic afectat

Medicii nu sunt singurii care sunt afectați de pandemia de COVID-19. De exemplu, psihologul Andreea Buhuși spunea, într-o intervenție la BZI.RO faptul că sistemul HoReCa resimte din plin această pandemia. Ea a declarat că mulți patroni de restaurante au ajuns la limita răbdării mai ales în contextul în care aceștia și-au văzut afacerile distruse de restricțiile pandemice impuse de autoritățile naționale. Unii dintre ei au ajuns și la tentative de suici:

„Stresul grijii zilei de mâine îi afectează pe cei mai mulți ieșeni care lucrau în HoReCa și acum nu mai au locuri de muncă, au fost disponibilizați. Vin persoane cu depresii puternice, care au avut tentative de suicid. Pierderea locului de muncă, urmată de lipsa de socializare, înstrăinarea de familie, anxietatea au apărut la persoanele care lucrau în domenii-cheie, precum HoReCa, și acum au insomnii, fobii, frici, care s-au acutizat din cauza pandemiei. (…) afirma psihologul pentru BZI.RO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *