Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Detoxifierea sexuala. De ce e bine sa te abtii de la sex din cand in cand
Detoxifierea sexuala. De ce e bine sa te abtii de la sex din cand in cand

Detoxifierea sexuala. De ce e bine sa te abtii de la sex din cand in cand

04 feb. 2011, 00:50,
BZI.ro, în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:1340;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Lipsa sexului nu te omoara, dar ti-ar putea scurta viata, sustin unii medici. Adoptata din motive religioase, ca o forma de contraceptie sau ca principiu de viata, abstinenta sexuala, daca este pe termen lung, are efecte negative asupra sanatatii – probleme hormonale, dar mai ales emotionale: depresii, nevroze.

Pe termen scurt insa, abstinenta sexuala este chiar benefica relatiei de cuplu. O luna de abstinere nu face rau nimanui, sustin sexologii, ba din contra. Ian Kerner, sexolog si autorul cartii „Sex Detox„, sustine ca ar trebui sa ne detoxicam si sexual, cu scopul de a ne reinnoi pofta, de a ne revitaliza intimitatea si viata sexuala. Postul sexual este potrivit atat pentru cupluri, cat si pentru persoanele singure, heterosexuali sau gay, tineri sau batrani.

In viziunea sexologului american, uneori suntem atat de implicati intr-o relatie, incat nu vedem lucrurile care pot deveni nocive pentru noi, dar si pentru relatie. In aceste conditii, atunci cand renuntam la sex pentru o perioada de timp, putem descoperi problemele pe care le ascunde relatia. In principal problemele sexuale se rezolva astfel. S-ar putea sa descoperi ca faceti sex numai dintr-un sentiment de datorie, ca nu mai acorzi atentie vietii sexule pentru ca nu mai vrei sau nu mai poti fi implicata si mimezi orgasmul.

In plus, nemaifiind angrenati in nici o activitate sexuala, partenerii pot fi atenti la restul detaliilor din relatia lor, pot sa se cunoasca mai bine, sa vada in celalalt ceva mai mult decat un furnizor de placere. 

Ian Kerner a realizat un plan de treizeci de zile pentru detoxifierea sexuala, destul de usor de urmat. Poti sa o faci alaturi de partener sau pe cont propriu. Exista o activitate planificata pentru fiecare zi, cum ar fi cititul, rasfoitul fotografiilor vechi, lectii de respiratie si alte lucruri de genul asta. Toate acestea se fac cu scopul de a afla cum arata „harta” relatiei voastre de fapt. Abstinenta limitata la 30 de zile ar trebui sa te faca sa intelegi mai bine ceea ce se intampla in dormitor si modul in care acest lucru va influenteaza relatia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *