Detoxifierea ficatului este esențială pentru starea de sănătate a întregului organism. Realizată corect, aceasta te va ajuta să elimini toxinele și să ai o stare generală de bine.
Ficatul este organul situat în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste. Fiind cel mai mare organ al corpului uman, ficatul are mai multe funcții: filtrează, sintetizează și procesează o mare varietate de substanțe fiziologice. Dacă acest organ nu funcționează corect, întregul organism poate avea de suferit. Astfel, apare oboseala cronică, sentimentul general de boală și chiar depresia.
Prin urmare, detoxifierea ficatului are un rol covârșitor și trebuie realizată, mai ales dacă te confrunți cu boli de ficat. Ține cont, însă, și de sfatul medicului. El este singurul în măsură să îți recomande un tratament adecvat. Elementele prezentate în acest articol au doar scop informativ.
Detoxifierea ficatului: Beneficii pentru sănătate
O dietă de detoxifiere a ficatului elimină toxinele din organism. Pentru a obține beneficii permanente, trebuie să îți schimbi stilul de viață și să adopți obiceiuri sănătoase. Astfel că, ai putea renunța la cafeaua cu lapte, înlocuind-o cu ceai decafeinizat. De asemenea, este important să faci din ce în ce mai multe exerciții fizice, care să îți ajute sângele să circule mai repede, pentru a transporta și elimina toxinele mai ușor. În plus, ar fi extraordinar dacă ai putea să renunți la zahăr.
Toate aceste elemente ajută organismul să elimine, de unul singur, toxinele. În cazul în care ai nevoie de un plus de detoxifiere, urmează dieta următoare.
Dietă de detoxifiere a ficatului în doar cinci zile
Această dietă include două zile de consum de alimente proaspete și trei zile de consum de sucuri proaspete.
Ziua 1
Dimineața, consumă orice fel de suc proaspăt de fructe sau legume. Deosebit de benefic este sucul de sfeclă. Atenție! Să nu amesteci fructele cu legumele. Dacă gustul nu este prea plăcut, sucurile pot fi diluate cu apă.
La prânz, consumă mai mult suc sau o legumă crudă, cum ar fi varza de Bruxelles. Sub nicio formă nu folosi sosurile pentru salate din comerț. Sosul poate fi preparat simplu, în casă, cu ulei de măsline, lămâie-, oțet de mere și alte ierburi sau condimente.
Seara, consumă fructe proaspete sau sucuri ușoare din fructe. Între mese, poți consuma legume proaspete crude sau sucuri.
Zilele 2-4
Bea sucuri diluate și ceaiuri din plante pe tot parcursul zilei. Recomandat este să consumi aproximativ 3 litri de lichide.
Totodată, poți consuma câteva căni de supă bogată în potasiu. Pentru prepararea acesteia, ai nevoie de coaja câtorva cartofi ( fără restul cartofului). Adaugă și alte legume tocate mărunt: morcovi, ţelină, sfeclă, pătrunjel proaspăt, multă ceapă şi usturoi. Fierbe totul timp de 40-60 de minute în apă filtrată, într-un vas acoperit. Strecoară legumele, așteaptă să se răcească și consumă supa.
Ziua 5
În cea de-a cincea zi, poți urma meniul din prima zi.
După aceste cinci zile, te vei simți mai ușor și mai energic. Vei căpăta o poftă de viață și o energie de nedescris. Ai grijă, însă, ca la finalul acestor zile, să nu consumi alimente prea grase sau prea grele pentru stomac, ci reintră în normal treptat. Efectele acestei diete se vor menține, doar dacă respecți toate aceste sfaturi.