Prima pagină » Sanatate » Detoxifiere cu semințe de in. Cât timp acestea trebuie luate pentru un efect de durată

Detoxifiere cu semințe de in. Cât timp acestea trebuie luate pentru un efect de durată

05 mai 2022, 11:00,
în Sanatate

Înainte de a urma o cură de slăbire, multe persoane preferă detoxifiere cu semințe de in. Curățarea organismului cu semințe de in are loc datorită unui efect laxativ ușor. Aceasta ajută la eliminarea produselor metabolice, a toxinelor și la curățarea și îmbunătățirea sistemului digestiv. De asemenea, semințele de in contribuie la susținerea sistemului imunitar. Proprietățile semințelor de in sunt folosite în programe complexe de detoxifiere a organismului și slăbire.

Semințele de in au o valoare nutritivă ridicată pentru organism datorită conținutului ridicat de valoroși acizi grași polinesaturați, precum omega-3, omega-6 și lignani. Cele din urmă reprezintă substanțe unice cu activitate estrogenică și antitumorală, care au un pronunțat antioxidant, antialergenic și efect anti-cancerigen. Semințele de in sunt bogate în fibre, ceea ce te face să te simți plin mai mult timp. Inul stimulează pancreasul, previne dezvoltarea diabetului, reduce pofta de dulciuri, menține nivelul normal de zahăr din sânge și îmbunătățește funcționarea tractului gastrointestinal.

un bol cu seminte de in langa o lamaia taiata in jumatate pe o masa

Se recomandă să bei semințele de in cu multă apă

Detoxifiere cu semințe de in. Avantajele curățirii organismului cu acest aliment

Proprietățile semințelor de in sunt folosite în programe cuprinzătoare de detoxifiere corporală și de slăbire. Sunt luate sub formă zdrobită, adăugate la chefir, cereale, supe, salate și alte feluri de mâncare. Se recomandă să bei semințele de in cu multă apă. Când lichidul intră în organism, semințele se umflă, dau senzație de sațietate, învăluie stomacul, colectează toxinele și se îndepărtează ușor din organism. Substanțele utile sunt absorbite mai repede și tot excesul dispare.

Curățarea cu semințe de in practic nu are contraindicații. Principalul lucru este să nu depășești doza recomandată. Norma unei persoane sănătoase este de 1 lingură pe zi. De asemenea, este importantă să bei multe lichide în timpul perioadei de aport. Tratamentul cu semințe de in oferă rezultate în doar câteva săptămâni. În această perioadă, poți scăpa complet de constipație, umflături, poți accelera procesele metabolice și de recuperare. De asemenea, remediul te va ajuta să crești nivelul de eozinofile din sânge.

doua linguri cu seminte de in pe o masa

Proprietățile semințelor de in sunt folosite în programe cuprinzătoare de detoxifiere corporală și de slăbire

Contraindicații ale semințelor de in. Cum se folosesc acestea pentru slăbire

În ciuda beneficiilor, în unele cazuri, semințele de in sunt contraindicate. Acestea situații sunt sarcina, hepatita, ciroza hepatică, inflamația corneei ochiului și tulburările acute ale intestinelor. În diabetul zaharat, inul este permis cu prudență sub supravegherea unui medic. În cantități mai mici și numai sub formă de decocturi.

Pentru un rezultat extrem de pronunțat, semințele de in trebuie luate sistematic. Astfel, acestea trebuie consumate cel puțin 1 până la 3 săptămâni, după care se face o pauză. Pentru ca curățarea să aibă loc așa cum trebuie, trebuie să știi să le bei. Poți prepara un decoct, infuzie, jeleu, un cocktail folosind semințe de in. O astfel de băutură te va ajuta rapid să scapi de problemele cu glanda tiroidă.

Pentru a găti decoctul de semințe de in, se ia o lingură de semințe și se toarnă cu apă clocotită într-un volum de 0,5 litri. După care recipientul trebuie pus la foc mic și fiert bulionul sub capac timp de o oră și jumătate până la două, amestecând din când în când. Ia remediul 10 zile la rând de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

trei boluri cu seminte de in langa un recipient cu un lichid pe o masa

Semințele de in sunt bogate în fibre

Cum să pregătești o infuzie corect. Câte ori pe zi aceasta trebuie consumată

O infuzie de semințe de in se pregătește extrem de ușor. Întâi se ia o lingură de sămânță, se toarnă peste două pahare de apă clocotită și se infuzează peste noapte, neapărat la loc cald. A doua zi dimineața medicamentul este gata. Poți lua 100 ml de 2-3 ori pe zi. Este indicat să bei bulionul proaspăt. Dacă stă mult timp, va căpăta un gust neplăcut.

O detoxifiere cu semințe de in poate fi urmată în diferite moduri. Astfel, timp de o săptămână poți consuma infuzii pregătite din semințe, dar și alte băuturi în care adaugi ingredientul. Pentru toți iubitorii de produse din lapte fermentat, ia 100 de grame de chefir și adăugă semințele în următoarea ordine. O linguriță, în prima săptămână, 2 în a doua, respectiv 3 în a treia.

o lingura de lemn cu seminte de in pe o masa

Semințele de in au o valoare nutritivă ridicată pentru organism datorită conținutului ridicat de valoroși acizi grași polinesaturați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *