Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Detox de primavara: 3 retete pentru eliminarea toxinelor
Detox de primavara: 3 retete pentru eliminarea toxinelor

Detox de primavara: 3 retete pentru eliminarea toxinelor

20 apr. 2021, 22:22,
în Sanatate

Vine sezonul cald, este timpul să ne curatam corpul de toxinele acumulate în această iarnă, pentru a-l stimula și regenera în profunzime și ușor. Iata 3 retete pentru eliminarea toxinelor!

Un ceai de plante detoxifiant

Pentru a scăpa corpul de deșeurile sale, trebuie să beți mult. Un ceai de plante parfumat adaugă plăcere acestei nevoi.

Ingrediente: 1 litru de apă, 6 frunze proaspete de mentă, 4 crenguțe de cimbru, 1 lămâie organică.

Rețeta: Tăiați coaja de lămâie. Puneți-o într-un ceainic. Adăugați sucul de lămâie și cimbrul. Fierbeti apa, turnați-o în ceainic. Așteptați 2-3 minute înainte de a adăuga menta. Lăsați să se absoarbă și beți 3-4 pahare pe zi.

Atât menta, cât și cimbrul sunt recunoscute pentru proprietățile lor de purificare. În plus, cimbrul previne balonarea și afecțiunile minore ale primăverii (răceli, rinită etc).

Retentia de apa

Iată băutura perfectă pentru stimularea ficatului, eliminarea toxinelor și umplerea cu vitamine. Beți 6 până la 8 pahare pe zi.

Ingrediente: 1 litru de apă, 1 lămâie organică, 3 crenguțe de mentă, 1/2 castravete.

Rețeta: Spălați fiecare dintre alimente, tăiați-le felii (lămâia și castraveții), curățați menta și puneți totul într-o sticlă termos cu apă, la frigider, dacă este necesar.

Diuretic, castravetele elimină toxinele oferind în același timp corpului silicon și vitamina B5, care rehidratează pielea!

Un suc verde energizant

Absolut delicios, iată un rezumat de vitamine pentru a curăța corpul și a-i da un impuls.

Ingrediente: 1/3 ananas, 1/2 castravete, 1 mână de frunze de spanac și salată verde, 2 mere, sucul de la 2 lamai.

Rețeta: Spălați bine fructele și legumele. Curățați-le apoi tăiați-le cuburi. Stoarceți lămâile. Treceți totul în blender cu sau fără cuburi de gheață în funcție de gusturile dumneavoastră.

Dacă salata verde și spanacul drenează corpul și facilitează tranzitul, ananasul ajută la prevenirea balonării și a tulburărilor digestive.

Bine de stiut

Pentru o detoxifiere de succes, planificați o cură de trei săptămâni, în timpul căreia veți evita zaharurile și stimulentele. Asigurați-vă că beți multă apă și mâncați regulat, păpădie, salată verde, anghinare, varză, spanac, țelină, precum și orez care elimină toxinele datorită nivelului ridicat de potasiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *