Prima pagină » Culinar » Detofixierea din castron: Supă rece de castraveţi, cu lămâie, iaurt şi mărar
Detofixierea din castron: Supă rece de castraveţi, cu lămâie, iaurt şi mărar

Detofixierea din castron: Supă rece de castraveţi, cu lămâie, iaurt şi mărar

22 apr. 2020, 11:10,
în Culinar

O supă rece de castravete, cu iaurt, lămâie şi mărar este perfectă pentru cei care ţin dietă şi vor să scape de kilogramele în plus. Un preparat extrem de uşor şi sănătos, această supă cremoasă se prepară rapid şi asigură necesarul zilnic de vitamine.
Această supă rece de castraveţi este făcută fără niciun fel de foc, pur şi simplu prin blenduirea castraveţilor, împreună cu câteva ingrediente suplimentare pentru aromă, precum lămâia şi mărarul.

Ingrediente:

2 castraveţi mari sau 4-5 mai mici
2 căni apă
1 cană de iaurt simplu
2 linguri suc de lămâie
1 linguriţa muştar dulce
1 ceapă verde
1 legătură mărar proaspăt
1 legătură pătrunjel proaspăt (opţional)
Frunze de mentă (opţional)
Sare

Mod de preparare:

Curăţă castraveţii de coajă şi pune-i în blender alături de cele două căni cu apă, adaugă ceapa, muştarul, sarea, iaurtul şi sucul de lămâie. Cantitatea de apă poate varia, în funcţie de consistenţa pe care doreşti ca supa să o aibă (mai subţire sau mai groasă). Lasă amestecul la frigider cel puţin o oră. Puteţi să strecuraţi supa printr-o sită pentru o textură mai lină.

Taie legătura de mărar şi adaugă în conţinutul supei. Pentru un plus de prospeţime, poţi adăuga şi pătrunjel proaspăt şi câteva frunze de mentă verde. Se serveşte rece şi are un conţinut ridicat de vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *