Prima pagină » Sport » Detaliul mai puțin cunoscut despre naționala de tineret. De ce Adi Mutu ar fi tentat să accepte oferta de la FCU Craiova
Detaliul mai puțin cunoscut despre naționala de tineret. De ce Adi Mutu ar fi tentat să accepte oferta de la FCU Craiova

Detaliul mai puțin cunoscut despre naționala de tineret. De ce Adi Mutu ar fi tentat să accepte oferta de la FCU Craiova

26 mai 2021, 02:00,
în Sport

Adrian Boingiu a dezvăluit un detaliu mai puțin cunoscut despre naționala de tineret, care l-ar împinge pe Adrian Mutu să accepte oferta de la FCU Craiova.
Adrian Mutu se află în negocieri foarte avansate cu FCU Craiova, care vrea în noul sezon să atace primele locuri. Selecționerul naționalei de tineret este foarte tentat de proiect și ar putea să nu-și mai prelungească înțelegerea cu FRF.
Adrian Boingiu, fost selecționer la naționalele de juniori și fost secund al lui Mirel Rădoi la România U21, a dezvăluit și un alt detaliu mai puțin cunoscut despre naționala de tineret, care l-ar face pe Adrian Mutu să plece la Craiova. Este vorba despre valoarea generațiilor care vin din urmă.

Adrian Mutu ar vrea să plece de la naționala de tineret

Adrian Mutu a venit la naționala de tineret după ce Mirel Rădoi a fost promovat la echipa de seniori. Fostul mare atacant al Fiorentinei a venit într-o perioadă în care ștacheta la naționala de tineret era foarte sus, după ce a reușit să joace în semifinala la EURO 2019.
Adrian Mutu a reușit să mențină echipa la un nivel ridicat, a calificat-o la EURO 2021 și a fost aproape să se califice în sferturi, dintr-o grupă cu Germania, Olanda și Ungaria.

Adrian Boingiu, cel care a lucrat mai bine de 20 de ani la naționalele de juniori, spune că Adrian Mutu ar trebui să profite de cota bună pe care a dobândit-o la naționala de tineret și să semneze cu FCU Craiova.
Bun cunoscător al echipelor de juniori, Boingiu dezvăluie un detaliu mai puțin cunoscut despre naționala de tineret. Antrenorul în vârstă de 64 de ani susține că generațiile care vin din urmă nu sunt la fel de valoroase și că i-ar fi foarte greu lui Adrian Mutu să repete performanțele reușite la naționala de tineret:

„Este normal să își dorească mai mult, să vrea o nouă provocare, mai ales că rezultatul îl recomandă și e bine să beneficieze de pe urma acestui rezultat. E greu de presupus că la o generație de U21 ar mai putea să atingă aceleași performanțe. În generațiile de ’99 și ’98 cu care am lucrat și care au făcut parte din națioanal U21, calificată la EURO, au fost numeric foarte mulți jucători de valoare. Și acum sunt, dar nu foarte mulți. Este Mihăilă – 2000, este de la Rapid, îmi scapă… Sefer… Craiova este o provocare din mai multe puncte de vedere, nu numai profesional, dar și sentimental, sufletește, în legătură cu suporterii, este extrem de bine și de plăcut să fii antrenorul unei echipe care are suporteri în spate, care să te susțină”, a dezvăluit Adrian Boingiu.

Adrian Mititelu este în negocieri avansate cu Adrian Mutu

Adrian Mititelu jr. a trasat bugetul pe care Adrian Mutu îl va avea la FCU Craiova, dacă va accepta oferta. În același timp, Adrian Mutu ar urma să fie unul dintre cei mai bine plătiți antrenori din Liga 1.
FCU Craiova a reușit să promoveze în acest sezon, dar Adrian Mititelu nu se mulțumește cu atât. Omul de afaceri din Craiova își propune să se bată pentru primele locuri din Liga 1. Pentru acest lucru, FCU Craiova se va bucura de un buget destul de mare pentru Liga 1.
În plus, Adrian Mititelu este în negocieri avansate cu Adrian Mutu, care și el va primi un salariu consistent pentru nivelul fotbalului din România.

Ce buget va avea Adrian Mutu la FCU Craiova

Adrian Mutu este una dintre marile speranțe din noul val de antrenori. Fostul mare atacant al Fiorentinei a reușit să califice naționala de tineret la Campionatul European, unde a făcut o figură frumoasă într-o grupă cu Germania, Olanda și Ungaria. România U21 a terminat la egalitate de puncte cu primele două echipe, dar a ratat calificarea din cauza golaverajului.

Adrian Mutu este și pariul lui Adrian Mititelu. Patronul lui FCU Craiova a ales să se despartă de Eugen Trică, cel care a adus promovarea și a lăsat o impresie excelentă, în speranța că Adrian Mutu va reuși să ducă echipa la următorul nivel.
Bugetul de care se va bucura Adi Mutu la FCU Craiova este unul destul de mare pentru Liga 1. Potrivit lui Adrian Mititelu jr., fiul patronului lui FCU Craiova, echipa ar urma să aibă un buget de aproximativ 6 milioane de euro. Cu aproximativ aceeși bani, Sepsi a reușit să pătrundă în play-off și are mari șanse să joace în Conference League.

„Nu am avut timp de o analiză financiară să vedem exact de ce sumă dispunem. Dacă se va permite accesul fanilor, am putea încasa între 1,5 milioane și 2 milioane de euro din bilete, plus drepturi TV, plus sponsori. Am avea asigurat un buget de 6 milioane de euro”, a spus Adrian Mititelu jr.

Ce salariu va avea Adrian Mutu la FCU Craiova

Pentru a-l convinge să vină la FCU Craiova, Adrian Mititelu i-a propus lui Adi Mutu un salariu demn de ambițiile clubului. Potrivit ProSport, fostul selecționer ar urma să câștige 14.000 de euro pe lună, dacă ar accepta oferta de la FCU Craiova. Adică 168.000 de euro pe an.
Adi Mutu ar intrea astfel în grupul celor mai bine plătiți antrenori din Liga 1. De exemplu, „Briliantul” ar câștiga mai bine decât Dinu Todoran la FCSB, care primește lunar un salariu de 10.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *