Prima pagină » Titlurile zilei » Detaliul care nu a trecut neobservat la înmormântarea Dianei, tânăra din Iași, omorâtă de urs. De ce nu a fost depusă într-un sicriu alb?

Detaliul care nu a trecut neobservat la înmormântarea Dianei, tânăra din Iași, omorâtă de urs. De ce nu a fost depusă într-un sicriu alb?

15 iul. 2024, 02:00, 3 ,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Diana Maria Cazacu, tânăra din Iași, omorâtă de urs, a fost condusă pe ultimul drum sâmbătă. Trupul neînsuflețit al Dianei a fost depus într-un sicriu clasic, nu într-unul alb, așa cum se obișnuiește în cazul tinerilor decedați

Diana Maria Cazacu, tânăra din Iași, care a fost omorâtă de urs la Bușteni, a fost condusă pe ultimul drum în weekend. Tânăra a fost îngropată în cimitirul din satul Cârlig, comuna Popricani. Trupul acesteia a fost depus într-un sicriu clasic, nu într-unul alb, așa cum se obișnuiește în cazul tinerilor decedați. Familia Dianei a decis astfel.

„Nu este o regulă ca sicriul să fie alb, ține de ce își dorește familia. Albul simbolizează puritate, de aceea, de regulă, tinerii care mor sunt puși în sicrie de acest fel. La preț nu este diferență foarte mare într-un sicriu alb și unul clasic”, a spus reprezentatul unei firme de pompe funebre.

Nu a mai apucat să-și cunoască sora sau fratele

Inițial, trupul neînsuflețit a fost depus la Cimitirul „Sf. Petru și Pavel” din Iași, până sâmbătă dimineață, când a fost dus spre biserica din Cârlig. Nimeni nu înțelege de ce Diana a trebuit să plece atât de tânără și de ce a trebuit să aibă o moarte atât de violentă. Cel mai mult, durerea se vede pe chipul părinților Dianei. Chiar dacă aceștia nu mai formează un cuplu, suferă enorm pentru pierderea tinerei. Mama Dianei urmează să aducă un bebeluș pe lume în curând. Diana aștepta acest moment, însă nu a mai apucat să-și țină fratele sau sora în brațe. Vă reamintim că Diana a fost omorâtă de un urs la Bușteni. Chiar dacă a fost o întreagă mobilizare de forțe, nu s-a putut face nimic pentru tânără.

Diana Maria Cazacu, tânăra din Iași, omorâtă de urs

Salvatorii au găsit trupul tinerei sfârtecat.

„Cei de la jandarmi au venit și au recuperat persoana care a rămas în potecă, iar colegii mei au coborât în prăpastie, unde, din păcate, leziunile pe care le avea victima erau incompatibile cu viața. S-a încercat extragerea trupului cu elicopterul, dar valea era foarte îngustă, nu s-a putut face trolierea, iar colegii mei, 12 salvamontiști, au fost acolo și au început coborârea terestră, coborâre care s-a terminat în urmă cu câteva minute. Ursul a fost tot timpul în apropiere, probabil a considerat că este prada lui sau trofeul și a încercat să-l recupereze. Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme. Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță”, a relatat șeful Salvamont România.

Diana Maria Cazacu, tânăra din Iași, omorâtă de urs, era pasionată de drumeții, dar, din păcate, asta i-a adus sfârșitul.

Comentarii
  • Asta de da articol !
    De ce nu a fost sicriul alb ? Ce sa vezi , eu am trait in niste timpuri in care nici macar nu existau sicrie albe.Tinerii care mureau nu or fi avut puritate in acele timpuri! MIZERIE UMANA !
    Lasati familia sa-si planga in liniste durerea , nu-i mai otraviti cu tot felul de articole tampite!
    Important e sa poata realiza cele crestinesti, nu sicriul alb!

  • Mai faceti un kkt de stire , tot in deschidere, daca a fost imbracata in rochie de mireasa si de ce.

  • Următorul articol va fi „Avea silicoane ? iată detaliul surpriză ” kkat de articol de doi bani !, a murit ca o ignorantă ce a fost!, dăo încolo !, next !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *