Prima pagină » Local » Detaliile din spatele crimei care a îngrozit Iașul! Polițistul și-a „tocat” fosta soție și a înscenat un accident crezând că va scăpa de pușcărie. Culmea, după ce a cerut divorțul de femeie, Iorgu Acsinte a vrut și un ordin de protecție (Exclusiv)

Detaliile din spatele crimei care a îngrozit Iașul! Polițistul și-a „tocat” fosta soție și a înscenat un accident crezând că va scăpa de pușcărie. Culmea, după ce a cerut divorțul de femeie, Iorgu Acsinte a vrut și un ordin de protecție (Exclusiv)

08 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Noi detalii ies la iveală în cazul unui fost polițist de frontieră din Iași, acuzat că și-a omorât soția în bătaie. În urmă cu câteva săptămâni, Iorgu Acsinte a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pentru omor asupra unui membru de familie. Ieșeanul nu a contestat decizia judecătorilor, acesta recunoscând fapta în fața anchetatorilor. În urmă cu câteva luni bărbatul ceruse divorțul de victimă. Mai mult, fostul polițist le solicitase magistraților să emită un ordin de protecție pe numele fostei neveste

Povestea tragică a unei familii bune din Iași. Cum s-a ajuns la crimă în cazul unui fost polițist de frontieră. Ieșeanul divorțase de nevastă și chiar ceruse un ordin de protecție împotriva ei. Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea formulată de anchetatori, de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a lui Iorgu Acsinte. Astfel, fostul polițist de frontieră a ajuns după gratii, fiind acuzat de omor asupra unui membru de familie.
În cursul zilei de ieri, oamenii legii au cerut prelungirea stării de arest în cazul lui Iorgu Acsinte, urmând ca magistrații ieșeni să ia o decizie în acest sens. De altfel, surse judiciare au afirmat că la audieri ieșeanul a recunoscut comiterea faptei.

Ieșeanul Iorgu Acsinte, cercetat pentru că și-a „tocat” în bătaie fosta nevastă

La mijlocul lunii trecute, ieșeanul Iorgu Acsinte a intrat în vizorul oamenilor legii. Conform anchetatorilor, fostul polițist de frontieră și-a ucis în bătaie fosta soție, în vârstă de 46 de ani.

„Pe data de 14 august 2021, aflându-se în imobilul comun din satul și comuna Prisăcani, județul Iași, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, inculpatul i-a aplicat numeroase lovituri victimei M.A. cu pumnii și picioarele, la nivel cranio-facial și toraco-abdominal, provocându-i leziuni grave, care au dus la decesul acesteia, respectiv o fractură de piramidă nazală, fracturi costale multiple, hemoperitoneu, rupturi hepatice și de splină, o fractură de stern. Ulterior, inculpatul a abandonat victima pe podeaua locuinței, revenind la data de 16 august 2021, ocazie cu care a anunțat serviciul național de urgență 112. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedura penală, nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a precizat ieri Maria Luiza Iuriciuc, procuror-șef de Secție Urmărire Penală, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ordin de protecție împotriva victimei

După ce anchetatorii au demarat cercetările, fostul polițist de frontieră ar fi susținut că și-ar fi găsit fosta soție moartă în casă, dar, potrivit unor surse judiciare, ulterior, acesta ar fi recunoscut comiterea faptei. Cei doi soți au adus pe lume doi băieți, care, acum, sunt, la rândul lor, polițiști de frontieră. Pe data de 8 iulie 2019, Iorgu Acsinte le-a cerut judecătorilor să dispună desfacerea căsătoriei. Pe 30 decembrie 2019, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis solicitarea.

„Instanța admite acțiunea astfel cum a fost modificată de reclamantul Iorgu Acsinte, în contradictoriu cu pârâta M.A. Dispune desfacerea căsătoriei încheiate de părți pe data de 23 mai 1992 și înregistrată în Registrul Stării Civile al Primăriei Comunei Prisăcani, județul Iași, prin acordul părților. Ia act de înțelegerea părților ca pârâta să păstreze numele dobândit în urma căsătoriei. Definitivă”, au spus judecătorii ieșeni.

Pe de altă parte, pe 1 octombrie 2020, fostul polițist de frontieră a cerut emiterea unui ordin de protecție pe numele nevestei, cea care avea să devină victimă.

„Instanța admite în parte cererea formulată de reclamantul Iorgu Acsinte în contradictoriu cu pârâta M.A. Dispune emiterea unui ordin de proțectie, pe o perioadă de 3 luni de la pronunțare, cuprinzând următoarele măsuri: obligarea pârâtei de a păstra o distanță minimă de 20 de metri față de reclamant, interzicerea pârâtei de a avea orice contact cu reclamantul. Respinge cererea formulată de reclamant de evacuare a pârâtei din locuința situată în satul și comuna Prisăcani, de reintegrare a reclamantului în acest imobil și de obligare a pârâtei de a urma consiliere psihologică, psihoterapie sau luarea unor măsuri de control, efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicării”, au menționat magistrații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`