Prima pagină » Titlurile zilei » Detaliile ce îți dau fiori! De ce a vrut să se sinucidă la Ciric una dintre cele mai frumoase artiste ale Iașului? Un divorț recent și o nouă sarcină să-i fi frânt inima?

Detaliile ce îți dau fiori! De ce a vrut să se sinucidă la Ciric una dintre cele mai frumoase artiste ale Iașului? Un divorț recent și o nouă sarcină să-i fi frânt inima?

28 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Cezara Cristina Moraru este tânăra care a plonjat sâmbătă cu mașina în lacul Ciric. Tânăra pictoriță are 27 de ani și este doctorandă la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, din Iași. Din câte se pare, aceasta ar fi însărcinată. Cezara Moraru a divorțat recent de fostul soț, Dan Cristian Moraru, medic la Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași, cu care are deja un băiat. Cel mai probabil, frumoasa pictoriță ar fi vrut să-și ia viața în urma depresiei suferite din cauza divorțului

Povestea incredibilă din spatele tragediei de la Ciric! Frumoasa pictoriță din Iași care ar fi vrut să se sinucidă aruncându-se cu mașina în lac ar fi însărcinată! Potrivit unui document adus la malul lacului de curenți, tânăra pictoriță care a vrut să se sinucidă sâmbătă, 26 iunie 2021, aruncându-se cu mașina în lacul Ciric, ar fi însărcinată! În urma scufundării autoturismului, apa a scos la suprafață un film ecograf care ar arăta că Cezara Cristina Moraru, pictorița în vârstă de 27 de ani, ar fi însărcinată. Cel mai probabil, tânăra a recurs la acest gest în urma unei depresii suferite din cauza divorțului. Frumoasa pictoriță a fost căsătorită cu Dan Cristian Moraru, medic la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași. Împreună, cei doi au un băiețel. Conform apropiaților, cei doi divorțaseră de curând, iar pe ea a afectat-o această situație.

Din câte se pare, în familia fetei ar fi existat tensiuni de mai multă vreme. Problemele Cezarei au început în toamna anului 2020, când aceasta susținea examenele la master. Apropiații fetei spun că, atunci, tânăra pictoriță era în plin proces de divorț și nu se putea concentra deloc asupra evaluărilor, dar, totuși, a trecut cu brio peste toate. Tânăra le-ar fi spus apropiaților că, de fapt, nu ar fi vrut să se sinucidă și că a fost la un eveniment, unde ar fi consumat mai mult alcool decât era cazul, a pierdut controlul volanului și, astfel, s-a produs accidentul. De remarcat este faptul că frumoasa pictoriță nu este cunoscută ca o persoană care consumă alcool.

Mesaj cutremurător al pictoriței ieșene: „Oricât de rele ar fi lucrurile, ele se vor înrăutăți întotdeauna!”

Prietenii frumoasei pictorițe au precizat că aceasta regretă cele întâmplate și că a fost vorba despre un simplu moment de rătăcire. Tot aceștia au mai spus că ea nu și-ar lua viața, deoarece își iubește foarte mult copilul. Profesorii fetei au doar cuvinte de laudă la adresa ei. Cezara Cristina Moraru este una dintre cele mai talentate pictorițe din noua generație și tocmai dăduse un examen de admitere la doctorat, la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, din Iași.

Așadar, joi, pe 24 iunie 2021, ea a susținut examenul de doctorat. Din spusele apropiaților, în timpul evaluării, aceasta a fost foarte încordată și preocupată de alte lucruri. În ciuda celor întâmplate, Cezara le povestea membrilor familiei cât de fericită este că a reușit să intre la doctorat fără taxă.
În urmă cu câteva zile, fata a postat pe contul de Facebook un mesaj care avea să prezică cele întâmplate. Cuvintele au fost notate ca o descriere la o fotografie cu ea și la un tablou cu o față tristă:

„Nu uitați să zâmbiți și să vă amintiți că, oricât de rele ar fi lucrurile, ele se vor înrăutăți întotdeauna!” Tânăra artistă este pasionată de pictura abstractă.

Ce a fost găsit în autoturismul Cezarei Moraru: o vestă de salvare!

După mai multe ore de la accident, mașina tinerei a fost scoasă din apă. În autoturismul Cezarei Moraru se aflau mai multe haine și câteva perechi de articole de încălțăminte. Pe scaunul din dreapta era și o vestă de salvare, care, din spusele martorilor, arată că, în realitate, tânăra ieșeancă nu a vrut să își ia viața. De pe mal, părerile privitorilor erau împărțite.

„Are o vestă de salvare în mașină, e clar că nu a vrut să se omoare! Poate a avut un moment de rătăcire…”, a spus un bărbat ce se afla pe malul lacului în timp ce mașina era scoasă din apă.

De remarcat este faptul că, în portbagajul mașinii, erau mai multe tablouri. După ce mașina a fost urcată pe o platformă, în apă au rămas mai multe pensule și lucruri personale ale tinerei. Pe malul lacului a ajuns și un document al tinerei, care arăta că aceasta a făcut un credit bancar recent.

Tânăra pictoriță a fost salvată de un polițist local din Iași

Amintim că sâmbătă, 26 iunie 2021, în jurul orei 13:00, a fost anunțat un accident în zona lacului Ciric, din municipiul Iași. Autoritățile ieșene au fost anunțate că o șoferiță a plonjat cu mașina în apa lacului Ciric. Potrivit primelor informații, tânăra, care conducea un autoturim marca Volkswagen, ar fi vrut să se sinucidă. În urma testării, polițiștii au descoperit că aceasta avea o alcoolemie de 1,09 miligrame la litru în aerul expirat. Accidentul a avut, totuși, un final fericit. Un polițist local care se afla prin zonă a salvat-o pe tânără în ultima clipă, aruncându-se după ea în apă. Acesta a înotat până la mijlocul lacului, unde se afla tânăra.

Agentul care a luat atitudine când a văzut că situația era pe cale să devină tragică se numește Cristian Neculau. Acesta activează de 16 ani în cadrul Serviciului pentru Siguranța Circulației, de la Poliția Locală Iași.

„Eram aici când s-a întâmplat! A accelerat și a intrat cu mașina direct în apă! Am sărit imediat în lac. La volanul mașinii se afla o femeie, care, acum, este bine. Ea a fost luată de medici. Este în ambulanță”, a spus la scurt timp după accident Cristian Neculau, polițistul local care a salvat-o pe femeie.

De pe mal, un alt bărbat care a fost martor la întreaga scenă a înotat și el, pentru a o salva pe femeie. În cele din urmă, tânăra pictoriță a fost scoasă la mal, fiind stabilă hemodinamic, a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital.

„Eram la o terasă când am auzit o bubuitură și am venit repede, să văd ce s-a întâmplat! Se pare că era și băută domnișoara, pentru că, în fiolă, i-a ieșit o alcoolemie destul de mare… Când am ajuns la ea, ne-a spus că vrea să se sinucidă. Așa a spus ea!”, a precizat celălalt bărbat, care a sărit în apă pentru a o salva pe frumoasa pictoriță.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024