Prima pagină » Local » Detaliile care te vor marca. Un bărbat din Iași a vrut să-și taie în două mama cu drujba din cauza averii. Femeia a scăpat prin minune cu viață

Detaliile care te vor marca. Un bărbat din Iași a vrut să-și taie în două mama cu drujba din cauza averii. Femeia a scăpat prin minune cu viață

18 nov. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Local

A vrut să își omoare mama pentru o casă! Incidentul care a îngrozit întreg județul a pornit de la o casă pe care fiul vrea să o ia de la propria mamă. Cei doi au băut împreună, iar, la un moment dat, au început să se certe pe acest subiect, finalul fiind unul tragic. Vasile S., în vârstă de 43 de ani, nu a mai ținut cont de nimic, a pus mâna pe o drujbă și și-a tăiat mama, Maria S., în vârstă de 79 de ani. Femeia a scăpat cu viață, dar se află în stare foarte gravă la spital

Conflictul dintre mamă și fiu, cu final tragic, a pornit de la o casă. Fiul, Vasile S., și mama acestuia, Maria S., în vârstă de 79 de ani, erau cunoscuți în comunitate ca fiind două persoane ce consumă frecvent alcool. În seara incidentului, după ce amândoi băuseră bine, au început să se certe de la casa pe care o deține femeia, iar fiul acesteia vrea să o dobândească. În urma conflictului, care s-a întețit pe fondul consumului de alcool, Vasile și-a ieșit din fire și a început să-și lovească mama. Ce a urmat este desprins parcă din filmele de groază. Bărbatul a pus mâna pe drujba din curte și, fără să stea pe gânduri, și-a tăiat mama.

Femeia a fost grav rănită, dar a scăpat cu viață. La scenele terifiante au fost martori și cei 6 copii ai lui Vasile, dar și soția acestuia. Întreg satul este îngrozit de cele întâmplate.

„Se știa despre ei că obișnuiau să bea destul de mult, chiar dacă erau oameni liniștiți. Nu am mai auzit niciodată să se certe, chiar dacă ei consumau alcool foarte des. El trăiește cu cei 6 copii și nevasta în aceeași curte și casă cu mama. Tatăl lui este decedat de ani de zile. Știu că el avea o problemă cu o casă, că femeia nu o trece pe numele lui și am înțeles că de la asta s-au luat și acum la ceartă. Fiind și beat, probabil că nu a mai judecat normal și a făcut ce a făcut, altfel nu îmi pot imagina cum a putut să facă așa ceva. Numai în filme mai vezi așa nenorociri! Acum sperăm ca biata femeie să-și revină. Tot satul e șocat de ce a putut să facă omul ăsta!”, a povestit un vecin din satul Mănăstirea, comuna Dagâța.

Medicii ieșeni sunt rezervați cu privire la starea ieșencei

Femeia agresată de propriul fiu se află în stare foarte gravă. Medicii ieșeni sunt rezervați în privința ei. Maria S. are o plagă tăiată cu drujba în zona abdominală și mai multe fracturi costale. Tăietura este una de mari dimensiuni. Medicii fac tot ce le stă în putință pentru a-i salva viața ieșencei de 79 de ani. Fiul acesteia, Vasile S., a fost investigat de către medicii psihiatri și se așteaptă rezultatul evaluării.

„O pacientă în vârstă de 79 de ani din satul Mănăstirea, pe fondul consumului de alcool, a fost lovită de propriul fiu. Fiul a lovit-o pe femeie cu un obiect ascuțit, respectiv cu o drujbă. Pacienta are o plagă tăiată toraco-abdominală stânga de mari dimensiuni. A fost explorată cu un computer tomograf abdomino-pelvin cu substanță care a obiectivat pneumotorax stâng deschis și fracturi costale C8 și C9 stângi. După investigațiile specifice, pacienta a fost dirijată la chirurgie toracică.

Este vorba despre un prognostic rezervat, fiind un caz extrem de grav. A fost adus la UPU și presupusul agresor, fiul pacientei, care a fost investigat de Psihiatrie și este trimis pentru o evaluare clinico-bilogică, fiind însoțit de Poliție. Starea lui de sănătate este una bună. Pentru amândoi s-a pus și diagnosticul de etilism acut”, a menționat ieri prof. dr. Diana Cimpoeșu, medicul coordonator UPU-SMURD Iași.

Incidentul a avut loc aproape de miezul nopții

Amintim că, în cursul serii de 16 noiembrie 2021, a fost sesizat printr-un apel la numărul unic de urgență 112 faptul că o femeie zace într-o baltă de sânge într-un sat din județul Iași. La fața locului s-a deplasat un echipaj tip B2 din comuna Țibănești, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) și polițiștii ieșeni.

Incidentul a avut loc în satul Mănăstirea, comuna Dagâța, din județul Iași. Echipajele medicale care au ajuns de urgență la fața locului au găsit o femeie cu o plagă tăiată în zona abdomenului. Aceasta era taiată cu drujba de propriul fiu, însă era conștientă. Oamenii legii au aflat că a fost vorba despre un conflict în familie, pe fondul consumului de alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *