Prima pagină » Titlurile zilei » Detaliile care aruncă în aer dosarul dublului asasinat din Moara de Vânt! Sami ar fi vrut să-și cumpere o armă de foc! (Exclusiv) – UPDATE

Detaliile care aruncă în aer dosarul dublului asasinat din Moara de Vânt! Sami ar fi vrut să-și cumpere o armă de foc! (Exclusiv) – UPDATE

14 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Detaliile care aruncă în aer dosarul dublului asasinat din Moara de Vânt! Anchetatorii susțin că Ahmed Sami El Bourkadi ar fi vrut să-și cumpere o armă de foc. Totul a ieșit la iveală în urma unor percheziții informatice în telefonul studentului canadian de origine marocană

Care sunt detaliile care aruncă în aer dosarul dublului asasinat din Moara de Vânt? Ei bine, anchetatorii susțin că Ahmed Sami El Bourkadi ar fi vrut să-și cumpere o armă de foc! Totul a ieșit la iveală ieri, când studentul suspectat de crimele din Moara de Vânt a fost prezentat în fața judecătorilor. De altfel, acesta va afla astăzi dacă va scăpa de arest! În cursul ședinței de ieri, Ahmed Sami El Bourkadi a luat cuvântul în fața judecătorilor din cadrul Tribunalului Iași.

”Clientul meu a ținut pentru prima oară să ia cuvântul în fața judecătorilor. Ahmed Sami El Bourkadi a afirmat că și-ar fi dorit să fie dus din start la vilă, pentru a arăta ce a făcut el acolo. De asemenea, ar fi vrut să fi fost testat psihologic încă de la aducerea sa în Iași, din Roma, adică în luna decembrie a anului trecut. Mai mult, el și-a suținut în continuare nevinovăția, arătând că a mers la vila respectivă, dar că nu a comis crimele pentru care este cercetat”, a declarat ieri avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe Ahmed Sami El Bourkadi.

UPDATE: Arestul preventiv în cazul lui Ahmed Sami El Bourkadi a fost prelungit pentru o perioadă de 30 de zile.

Detaliile care aruncă în aer dosarul dublului asasinat din Moara de Vânt

Avocata ieșeană a adăugat că a solicitat înlocuirea stării de arest preventiv în cazul lui Ahmed Sami El Bourkadi. Acum, urmează ca judecătorii din cadrul Tribunalului Iași să decidă dacă îl vor lăsa pe suspect în libertate sau nu. Surse judiciare au afirmat că în urma audierii sale reprezentanţii comisiei medico-legale psihiatrice din cadrul Institutului de Medicină Legală din Iași au ajuns la concluzia că tânărul are un IQ mediu, de 98, că are discernământ, că ar fi dat unele răspunsuri lapidare, că ar da semne că ar avea o relație tensionată în familie.

Aceleași surse au arătat că în urma unei noi percheziții informatice oamenii legii au descoperit în telefonul acestuia o convorbire din care ar fi reieșit că, la un moment dat, ar fi fost interesat să cumpere o armă de foc. De asemenea, rudele victimei Youssef Jniyah au depus recent la dosar o factură de achiziționare a unei perechi de pantofi sport marca Emporio Armani, contra sumei de aproximativ 125 de euro, dar fără a fi trecute mărimea sau culoarea acesteia. Mai mult, rudele studentului ucis au cerut ca și iubita lui Ahmed Sami El Bourkadi să fie trasă la răspundere în cazul în care se va dovedi că el este vinovatul și că ea ar fi știut ce ar fi făcut tânărul.

Ahmed Sami El Bourkadi ar fi inhalat protoxid de azot?

Amintim că membrii comisiei medico-legale psihiatrice din cadrul IML Iași l-au audiat timp de câteva zile pe Ahmed Sami El Bourkadi. Studentul a fost nevoit să răspundă la peste 100 de întrebări. El a descris, potrivit procedurilor, ce anume vede în diverse figuri şi planşe. De asemenea, pentru prima oară, anchetatorii susţin că înainte de producerea dublului asasinat, Ahmed Sami El Bourkadi şi una dintre victime, Youssef Jniyah, ar fi fumat narghilea, inhalând un gaz de protoxid de azot.

La începutul lui decembrie 2021, anchetatorii au fost anunțați de rude ale tânărului student marocan Youssef Jniyah că nu a revenit la Bruxelles. Polițiștii au făcut cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe Strada Moara de Vânt. Oamenii legii au dat acolo peste un tablou de groază: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau morți în același pat. Poliţiştii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime.

El a fost prins în Roma și a fost readus în Iași. Acum rămâne de văzut dacă aceste detaliile vor arunca în aer dosarul dublului asasinat din Moara de Vânt.

Comentarii
  • In sfarsit se face lumina; Sami demult planuia sa asasineze pe cineva. Avea 2 alternative: cu arma de foc sau cu un cutit de bucatarie. Toti avem vise din copilarie…Cum nu a avut bani probabil pt arma sau relatii a recurs la cutit. Acum s-a aflat si mobilul crimei…mai ramane sa ni se spuna culoarea pantofilor Armani.Deh la un IQ de 98 atat l-a dus capu’. Da’ asta nu-i un amanunt confidential? De curiozitate: anchetatorii, procuroru ce IQ au?

  • cum adica vor „arunca în aer” dosarul ? Adică probele ADN care dovedesc fără dubii că petele de sânge de pe sutienul fetei aparțin lui Bourkadi erau nesemnificative ? dovedeau că nu el a comis crimele ? Fiți siguri că la ce măcel a făcut acest om primitiv , un sărăntoc în țara lui, a lăsat sute de alte urme care dovedesc faptul că el este autorul !

  • Daca exista un ADN – veritabil era de mut in celula alaturi de << spirtul<< Urmele de ADN sunt in zona pentru ca a recunoscut ca a fost in data de de 8.12.21 alaturi de prieteni acolo. Probe ,, certe,, pentru condamnare ! Extrasele bancare si retragerile sumelor din conturile tanarului belgian pot fi obtinute sa se stie macar acest lucru daca in rest totul este o ,,ciorna,, fara noima! Cu moartea pisicii cum ramane? A ucis-o gazul ,,tras ,, din narghile!

  • detaliile nu pot arunca dosarul in aer, pentru ca respectivul dosar este oricum in aer – unde probabil va ramane

  • detaliile nu pot arunca dosarul in aer, pentru ca respectivul dosar este oricum in aer – unde probabil va ramane

  • Dacã a-ți vedea rechizitoriul ar murea inima în voi ..
    Trebuie sã ai curaj putere și loc pentru multã durere ca sã ai în fațã descrierea în care unicul tãu copil este mãcelãrit m-ai rãu ca un animal..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *