Prima pagină » Local » Detalii tulburătoare în cazul ieșeanului, care a vrut să-și omoare rivalul. Familia lui: „Ne ascundem când vine acasă”

Detalii tulburătoare în cazul ieșeanului, care a vrut să-și omoare rivalul. Familia lui: „Ne ascundem când vine acasă”

16 apr. 2023, 15:19,
Cosmina Puiu, în Local

Ies la iveală detalii tulburătoare în cazul ieșeanului, din satul Bosia, comuna Ungheni, care a vrut să-și omoare rivalul în plină stradă. Familia lui face niște mărturii halucinante despre el.

Scenariu desprins parcă dintr-un film de groază. Eduard Vasile Harton este bărbatul, care și-a ieșit din minți din cauza consumului excesiv de alcool și a vrut să-și omoare vecinul cu o șurubelniță. Familia lui a prins curaj și a făcut niște mărturii halucinante despre comportamentul său.

Detalii tulburătoare în cazul ieșeanului, care a vrut să-și omoare rivalul

În urmă cu câteva luni, Eduard Vasile Harton a vrut să-și omoare rivalul în plină stradă, după ce a băut alcool în cantități uriașe. A ieșit în drum și i-a băgat șurubelnița în gât, provocându-i mai multe leziuni, care i-au pus în primejdie viața. În sat este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai agresivi bărbați, atunci când consumă alcool, motiv pentru care localnicii au rupt tăcerea. Dar, acum au făcut niște dezvăluiri șocante despre viața și comportamentul său.

În ziua respectivă, concubina lui își amintește că i-a comunicat mamei sale că Eduard Vasile Harton se afla în stare avansată de ebrietate şi că a refuzat să vină acasă, motiv pentru care, astfel cum se întâmpla de obicei în astfel de situaţii, pentru a evita un comportament agresiv din partea lui, concubina acestuia a luat cei cinci copii şi s-a adăpostit într-un cort din grădină pentru a aştepta ca acesta să revină acasă şi să adoarmă, doar în aceste condiţii membrii familiei sale putând reveni în casă pentru a se culca la rândul lor.

„După ce l-a înțepat cu șurubelnița și  i-a băgat cuțitul gât, s-a dus acasă, iar femeia cu care trăiește de atâția ani l-a văzut plin de sânge pe mâini. L-a întrebat ce a făcut și a zis că i-a băgat cuțitul în gât, fără nici o jenă. Toți s-au speriat. Săraca nevastă a lui era deja ascunsă, dar a ieșit când a auzit scandalul”, a spus un vecin de-al agresorului.

Atunci, organele legii l-au condus pe făptaș la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, pentru că se afla în stare avansată de ebrietate și nu se puteau înțelege cu el.

Soția bărbatului înjunghiat a ieșit în lenjerie intimă pentru a-l salva

Soția bărbatului înjunghiat a auzit țipete și urlete din drum și a ieșit afară în lenjerie intimă, pentru a-l salva. Când i-a văzut, aceasta a încercat să-l ia în casă, dar Eduard Vasile a profitat că era mai înalt și i-a băgat cuțitul în gât și în spate. Ilie V. a simţit că îi curge sânge pe abdomen şi că ameţeşte şi s-a îndreptat spre casă ţinând mâna la gât. S-a oprit în holul locuinţei şi s-a aşezat cu spatele la perete. Între timp, fratele victimei, şi vecin cu acesta, l-a văzut în curtea celor doi pe nepotul său, care părea că nu îşi poate ţine echilibrul.

A venit repede în curtea acestora şi l-a întrebat pe copil ce se întâmplase, însă acesta avea un atac de panică ca urmare a situaţiei în care se afla tatăl său, pe care îl văzuse sângerând abundent, nu putea vorbi, a arătat spre casă şi a spus doar „tata, tata”. Acesta a intrat în imobil, unde l-a găsit pe fratele său plin de sânge şi prea slăbit pentru a putea vorbi, astfel că a sunat imediat la 112 pentru a solicita ajutorul. La fața locului a intervenit un echipaj de Poliție și o ambulanță, care a preluat victima și a transportat-o la Unitatea de Primire Urgență (UPU) Iași din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Spiridon din Iași.

Poliția a deschis o anchetă

După stabilirea diagnosticului preliminar al victimei, cu privire la care s-a stabilit că prezenta o plagă înjunghiată supraclavicular drept şi o plagă interscapulară stânga cu pneumotorax stâng în cantitate mare, leziuni care i-au pus în primejdie viaţa, au fost sesizate organele de poliţie din cadrul I.P.J. Iași.  Echipa de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a constatat că proprietatea persoanei vătămate se învecinează în partea de vest cu proprietatea inculpatului, iar în partea de nord cu proprietatea fratelui său.

Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constat că, pe drumul comunal, la o distanță de aproximativ 5 metri față de intrarea pe proprietatea inculpatului au fost identificaţi stropi de substanță de culoare brun-roșcată. Urmând direcția stropilor de substanță de culoare brun-roșcată, s-a observat că aceștia continuau în diagonală, pe drumul pietruit, înspre poarta de acces în imobilul aparținând persoanei vătămate pe o distanță de aproximativ 12 metri. Pe cărarea care duce spre casă, la 2 metri de poartă, au fost identificaţi stropi de substanță de culoare brun-roșcată. Astfel de urme au fost identificate pe terasa locuinţei şi în interiorul acesteia, fiind identificate lenjeria intimă de care a fost schimbată victima şi prosopul folosit pentru stoparea hemoragiei. Victima a fost internată la Spitalul Clinic a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

„Audiat în cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, arătând că anterior momentului în care i-a aplicat victimei loviturile, martorul l-a lovit cu o bâtă peste piciorul stâng, peste mâna stângă şi peste corp. Inculpatul a indicat cu ocazia audierii că are laba piciorului umflată, însă concubina sa, martora a precizat că acesta are piciorul umflat încă de acum 2 ani, de când a suferit o intervenţie chirurgicală. Prin accesarea procedurii abreviate a recunoaşterii învinuirii, în faza judecăţii inculpatul a renunţat implicit să mai invoce o astfel de ipoteză factuală, de altfel irelevantă din perspectiva cauzelor justificative sau a circumstanţelor atenuante legale, întrucât atacul său a vizat o persoană distinctă de cea indicată ca potenţial agresor iniţial, iar cu privire la victima #### ###### nu au fost susţinute acte de agresiune fizică, inculpatul însuşi declarând că aceasta din urmă s-a limitat la a-l insulta şi ameninţa.

Cu excepţia anterior menţionată, care nu a fost reiterată în faza judecăţii, probatoriul testimonial administrat în cursul urmăririi penale este deplin concordant sub aspectul modalităţii de comitere a faptei de către inculpat în circumstanţele redate anterior pe larg” , au transmis reprezentanții Curții de Apel Iași în legătură cu cazul ieșeanului, care a vrut să-și omoare rivalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *