Prima pagină » Actualitate » Detalii terifiante de la tragedia de la Spitalul Tg. Cărbunești! Staţia de oxigen avea o vechime de 10 ani și funcționa normal dar a rămas fără oxigen
Detalii terifiante de la tragedia de la Spitalul Tg. Cărbunești! Staţia de oxigen avea o vechime de 10 ani și funcționa normal dar a rămas fără oxigen

Detalii terifiante de la tragedia de la Spitalul Tg. Cărbunești! Staţia de oxigen avea o vechime de 10 ani și funcționa normal dar a rămas fără oxigen

22 oct. 2021, 12:21,
în Actualitate

Noi detalii terifiante ies la iveală în contextul în care trei persoane au murit la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Tg. Cărbunești unde staţia de oxigen a rămas fără oxigen. Așadar, managerul unităţii medicale a transmis că staţia avea o vechime de minim 10 ani. Pe de altă parte, iniţial s-a crezut că staţia a avut o defecţiune, dar se pare că a rămas fără oxigen.

La început, Raed Arafat a declarat că staţia este una nouă dar nu a precizat câţi ani are. Oamenii legii au demarat o anchetă penală şi toate variantele sunt luate în calcul.

Staţia de oxigen de la Spitalul Tg. Cărbunești avea o vechime de 10 ani

Managerul Spitalului din Tg. Cărbunești a declarat faptul că staţia funcţiona la capacitate maximă şi că avea o vechime de 10 ani de funcţionare. De altfel, s-a stabilit faptul că stația de oxigen era funcțională dar a rămas fără oxigen.

„La un moment dat unul dintre domni a spus că i se pare o concentrație mai mare a oxigenului. N-am depistat cauza, am trecut pe faptul că au fost date ventilatoare noi în funcțiune și poate că pacienții nu țin toți măștile la gură și se mai pierde oxigen. S-au făcut verificări acum două luni, în momentul în care noi am mărit numărul de guri de oxigen în spital. Nu a fost depistat absolut nimic”, a spus Constantin Târziu, care a precizat că stația are o vechime de 10-12 ani.

Acelaşi manager a afirmat că se fă verificări din 3 în 3 ore la staţia de oxigen dat fiind faptului că aceasta lucrează la capacitate maximă.

Trei persoane au murit în urma tragediei de la Spitalul Tg. Cărbunești

Conform informaţiilor de ultimă oră, în urma tragediei de la Spitalul Tg. Cărbuneşti au murit trei persoane. Iniţial s-a vorbit despre decesul a două persoane, alte patru fiind resuscitate. Totuşi, una dintre persoanele resuscitate a pierdut lupta și a decedat. Prefectul judeţului Gorj a declarat că medicii susţin că decesul nu a survenit ca urmare a lipsei de oxigen pentru că starea pacienţilor era deja foarte gravă:

În acest moment se continuă evacuarea pacienţilor. Aşteptam să vină compania care se ocupă de stocatorul de oxigen. Sunt două persoane decedate. Medicii au spus că nu pot fi asociate cu evenimentul pentru că starea lor era foarte gravă. Nu pot să vă spun vârsta lor. a declarat prefectul judeţului Gorj.

Raed Arafat declara că staţia de oxigen este nouă

În această dimineaţă, șeful DSU, Raed Arafat a declarat la digi24 faptul că staţia de oxigen este nouă şi că s-a intervenit de urgență atunci când a fost activat planul roşu. S-a intervenit cu mai multe autospeciale din mai multe județe.

Eu am fost informat imediat că s-a declanșat planul roşu. S-au mobilizat mai multe resurse din județele vecine, inclusiv cu butelii de oxigen. Este o problemă la stocatorul de oxigen. Aşteptam firma de mentenanță să vină să rezolve problema. Au fost trimise 5 ambulante SMURD, 4 SAJ și o mașină TIM, iar din județele vecine s-au trimis mai multe maşini plus butelii de oxigen. Stocatoarele sunt noi, nu puteam ști când se defectează. Vom vedea cu exactitate cauzele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *