Prima pagină » Radio » Actualitate » Detalii teribile cu privire la momentul în care a murit militarul Ionuț Toncu. Avocată familiei dă vina pe echipajele medicale

Detalii teribile cu privire la momentul în care a murit militarul Ionuț Toncu. Avocată familiei dă vina pe echipajele medicale

07 iul. 2023, 09:38,
în Radio

Apar detalii teribile cu privire la momentul în care a murit militarul Ionuț Toncu, care a făcut un infarct în această primăvară. Avocata părinților acestuia susține că tragedia s-a produs din cauza echipajelor medicale care nu au gestionat corect situația. Cu nici doi ani și jumătate în urmă, militarul Ionuț Toncu își pierduse soția, iar acum cei doi copii ai lor sunt orfani de ambii părinți.

În decembrie 2020, Cristina, soția lui Ionuț Toncu, a murit la vârsta de 29 de ani, la doar câteva ore după nașterea celui de-al doilea copil al lor, la Spitalul din Caracal. La acea vreme, militarul susținea că soția lui s-a stins din viață din cauza neglijenței medicilor de la Spitalul din Caracal, pe care i-a acuzat de malpraxis. După nici doi ani și jumătate, militarul a suferit un infarct care i-a pus capăt vieții.

Detalii teribile cu privire la momentul în care a murit militarul Ionuț Toncu

Apar noi detalii cu privire la decesul militarului Ionuț Toncu, care s-a stins din viață la doar 35 de ani, din cauza unui infarct. Caporalul din județul Olt a murit subit, pe 23 aprilie, după ce în decembrie 2020, soția sa, Cristina, a avut aceeași soartă tragică. Avocata părinților lui Ionuț Toncu a spus, pentru Gândul, că tragedia s-a produs din cauza echipajelor medicale de la SMURD și Ambulanță, care nu au gestionat corect întreaga situație.

Avocata a precizat că echipajul medical chemat la locuința acestuia a refuzat să îi acorde primul ajutor, sub pretextul că „nu îl ia murdar în ambulanță”.

„Băiatului i s-a făcut rău într-o după-amiază – el nu consuma alcool, fuma ca orice tânăr – și au chemat SMURD și Ambulanța. Când i s-a făcut rău, a făcut pe el și Ambulanța, în loc să îi dea primul ajutor, i-a trimis pe părinți să-l spele pe respectivul – Dumnezeu să-l ierte. L-au spălat, l-au șters – el făcând aceste treburi chiar în pragul ușii, au spus că nu poate să-l ia până nu șterge și în prag mizeria, că nu poate să-l urce în salvare așa.

În salvare a făcut infarct și până la spital a intrat în stop cardio-respirator. Adică toate lucrurile s-au rezumat doar să-l spele, că nu îl iau murdar în Ambulanță, cu atât mai mult cu cât, în urmă cu doi ani, la același spital, a decedat, după ce a născut, soția respectivului.

De la IML, medicul legist spune că ar fi fost un infarct mai vechi, de trei zile, deci dacă i s-ar fi făcut un simplu EKG, s-ar fi văzut clar infarctul cel vechi. Nu i s-a făcut nimic, nu i s-a făcut o branulă, nu i s-a luat o tensiune, absolut nimic. Totul s-a rezumat doar la: «Dacă vreți să-l luăm, spălați-l»”, a declarat avocata Luminița Nuță.

Din salvare a fost scos neintubat

Avocata susține că Ionuț Toncu nu avea nicio altă problemă de sănătate, fiind vorba de „mai mult decât incompetență” din partea echipajelor SMURD și de Ambulanță din Caracal, care nu au acționat în mod corespunzător.

„Adică să ajungă două salvări la o persoană de 35 de ani și să se insiste doar pe «ce a băut, ăsta e ăla căruia i-a murit nevasta acum doi ani» și «spălați-l, că nu-l luăm așa», în loc să vii și tu să vezi ce are, să pui mâna pe el. Am stat și eu de vorbă cu o grămadă de doctori de la Institutul «C.C. Iliescu», de la Fundeni.

În momentul când sunt simptome de infarct, nu ai voie să-l miști. Acest băiat avea 1,80 metri și 110 kilograme și l-au pus într-un duș – că mi-a arătat mama lui – se ținea săracul de duș, sprijinit de tată. După aceea, l-au mutat pe targă, l-au pus în mașină, în mașină a vomitat și când a ieșit din salvare, a fost scos neintubat, alb la față, vânăt la buze”, a mai precizat avocata.

Avocata Luminița Nuță a mai spus că nu este prima dată când astfel de incidente au loc din cauza cadrelor medicale de la Spitalul din Caracal, soția militarului având același sfârșit tragic, la câteva ore după ce a născut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *