Prima pagină » Cultural » Secretele istoriei » Detalii mai puţin ştiute din mariajul Louisei a Suediei
Detalii mai puţin ştiute din mariajul Louisei a Suediei

Detalii mai puţin ştiute din mariajul Louisei a Suediei

07 feb. 2020, 13:26,
în Cultural

Detalii mai puţin ştiute din mariajul Louisei a Suediei. Căsătoria dintre Louise şi Prinţul Moștenitor Frederick al Danemarcei a avut loc pe 28 iulie 1869 la Stockholm.

Nunta a avut loc într-un moment greu pentru Suedia, tara fiind cuprinsă de foamete. Pentru a aduce un beneficiu economiei suedeze, zestrea prinţesei a constat în lucruri fabricate în Suedia.

Mariajul a fost un bun temei pentru a crea o relație de prietenie între Danemarca și Suedia. Acestea se aflau într-o situaţie tensionată. În timpul războiului cu Germania în 1863 Suedia nu a ajutat Danemarca.

Prima întâlnire dintre Louise și Frederick a avut loc în 1862. În anul 1868 Frederick a fost invitat în Suedia să o cunoască pe Louise. Întâlnirea lor a fost descrisă de oamenii vremii ca un adevărat succes.

Detalii mai puţin ştiute din mariajul Louisei a Suediei

Logodnă a avut loc în acelaşi an. Poporul danez prefera o prințesă suedeză unei prințese germane după recentul război cu Germania.

Căsătoria a fost salutată de către toate cele trei țări ca un simbol al noului Scandinavism.

Începând cu Evul Mediu, ea a fost prima prințesă suedeză care a intrat prin căsătorie în casa regală daneză.

Căsătoria nu a fost una fericită și nici nu a modificat relațiile dintre cele două țări. Louise nu a avut o relație bună cu familia soțului ei, în special cu soacra sa și cu cumnatele sale și nu a fost susținută de soțul ei.

A vizitat adesea Suedia, fiind prezentă la moartea ambilor părinți. A devenit strictă și religioasă. A fondat câteva organizații de caritate, cum ar fi «Bethania» și «Kronprinsesse L.s Asyl».

În 1905, Norvegia a devenit independentă de Suedia cu ajutor danez, lucru care a cauzat tensiune între Danemarca și Suedia; Louisei îi era din ce în ce mai greu să viziteze Suedia.

A devenit regină a Danemarcei în 1906

Că regină, ea a fost în principal cunoscută pentru multele proiecte caritabile, interes pe care l-a împărțit împreună cu soțul ei. Nu-i păsa de datoriile ceremonioase și de evenimentele publice; a trăit o viață discretă dedicată copiilor ei și intereselor sale legate de artă și literatură. A rămas văduvă în 1912.

Louise a murit în 1926 la vârsta de 74 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`