Prima pagină » Cancan ultimă oră » Detalii mai puțin știute despre chef Cătălin Scărlătescu: Vârstă, înălțime, greutate, studii, carieră

Detalii mai puțin știute despre chef Cătălin Scărlătescu: Vârstă, înălțime, greutate, studii, carieră

14 iul. 2021, 16:13,
în Cancan ultimă oră

Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, Cătălin Scărlătescu, a reușit până la vârsta de 48 de ani să dezvolte mai multe proiecte culinare  și să facă din gastronomie un adevărat business.

Unul dintre cei mai mari bucătari născuți la Constanța, Cătălin are de puțin timp o pasiune despre care știu doar apropiații. Cătălin a devenit un împătimit al pescuitului, acesta neratând nicio ocazie de a trage o fugă în zona Dunării, la pescuit.

Chef Cătălin Scărlătescu

Mai mult, chef-ul câștigător al sezonului 9 de la „Chefi la cuțite“a povestit că imediat după ce s-au încheiat filmările la show-ul culinar a fugit pe mare, acolo unde spune el că se simte foarte bine. Mai întâi, chef Cătălin Scărlătescu a fost în Grecia, după care a fost plecat și prin România, în Deltă, după care m plecat din nou în Grecia.

Pasiunea pentru pescuit l-a făcut pe chef Cătălin Scărlătescu să-și cumpere o barcă, pentru a se plimba și pentru a pescui prin Deltă. Mai în glumă, Cătălin a precizat că vrea să se ducă să învețe să pescuiescă așa cum face Bontea, un mai vechi pasionat al pescuitului. Colegul său de emisiune, chef Sorin Bontea, este și el un mare pasionat de pescuitului, dar cu mai multă experiență decât Cătălin Scărlătescu.

Chef Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu: Vârstă, înălțime, greutate

Chef Cătălin Scărlătescu s-a născut în 1972 și împlinește 48 de ani pe 20 iulie. Cătălin, care are 1,84 m înălțime, a reușit să slăbească peste 50 de kilograme în urmă cu doi ani și la sfârșitul lui 2019, ajunsese la bariera celor 100 de kilograme.

Atunci, Cătălin a renunțat total la carne și la alcool alcool. Nu a mâncat nici pâine și nici dulciuri.

În schimb, Cătălin s-a axat pe salate proaspete, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grapefruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate.

În ultimul an, pe fondul pandemiei, Cătălin a mai luat în greutate și a ajuns la aproape 115 kilograme acum.

Chef Cătălin Scărlătescu

Ce studii are chef Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu a început să se gândească la o carieră în bucătărie încă din timpul liceului. Prima dată i-a venit ideea în vara anului 1987, când avea 16 ani și muncea la Hotelul „Flamingo“ din Eforie Sud, unde era curier. În 1989, a început cu munca de jos, de la manipulare marfă, curăţenie și pe urmă curăţat legume.

În anii ’90, Cătălin a plecat pe mare, unde a lucrat ca stewart pe un vapor cargo.

Pe urmă, Cătălin a plecat în Germania, unde a început să lucrez în restaurante de top, printre care „Kempinski Sporting Club Badsarrow“ sau „Filippo Nisi“.

Ulterior, chef Cătălin Scărălătescu s-a întors în țară, unde a fost şeful bucătar la restaurantul Angels, pe urmă executive manager la Museum și copartener la un restaurantul „Il Gambero Rosso“. De câțiva ani buni, Cătălin lucrează la „Howard Johnson“.

Cătălin nu a ascuns faptul că dorește s-și deschidă propriul restaurant, cel mai probabil în toamna acestui an. Ca bucătari la noul lui restaurant, Cătălin și-ar dori-o pe Narcisa Birjaru, câştigătoarea de la sezonu lde anul acesta de la „Chefi la cuțite“, dar și alți concurenți care au reușit să-l impresioneze.

Chef Cătălin Scărlătescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`