Prima pagină » Titlurile zilei » Detalii incredibile din spatele tragediei de la Țibana! Autospeciala SMURD care trebuia să intervină pentru salvarea fetelor a fost implicată într-un accident la Voinești – (EXCLUSIV) – FOTO/VIDEO

Detalii incredibile din spatele tragediei de la Țibana! Autospeciala SMURD care trebuia să intervină pentru salvarea fetelor a fost implicată într-un accident la Voinești – (EXCLUSIV) – FOTO/VIDEO

27 mai 2023, 02:00, 1 ,
Lucian SAVA/Cosmina PUIU în Titlurile zilei

Accident rutier extrem de grav, petrecut la Iași. O fetiță a murit, iar alta se zbate între viață și moarte după ce au fost lovite de un autoturism. Autospeciala SMURD care trebuia să intervină pentru salvarea celor două fete a fost, la rândul ei, implicată într-un accident

Accident rutier deosebit de grav la Iași. O fată a murit, iar alta se zbate între viață și moarte după ce au fost lovite de un autoturism. Tragedia s-a petrecut în comuna ieșeană Țibana. Cătălin Dumbravă, un tânăr de 20 de ani, conducea o mașină, marca Audi, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului. Autoturismul a rupt un stâlp, apoi le-a izbit pe fete și s-a oprit într-o curte.

Autospeciala SMURD care trebuia să intervină pentru salvarea fetelor a fost implicată într-un accident la Voinești

Alarma a fost dată de martori, iar spre Țibana au plecat mai multe echipaje medicale. Un echipaj SMURD a fost, la rândul său, implicat într-un accident rutier la Voinești, rezultând două victime. Șoferul vinovat de producerea accidentului face niște mărturii surprinzătoare.

„Am ocolit ceva de pe stradă, am derapat și am intrat în fete… Nu aveam viteză”, a spus tânărul.

Pe numele lui a fost deschis un dosar penal, iar acum are de dat explicații în fața legii.

„La data de 25 mai a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii Serviciului Rutier Iași au fost sesizați, prin apel de urgență 112, cu privire la faptul că pe DJ 248 A, satul Domnița, din comuna Țibana, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că șoferul unui autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate, apoi ar fi acroșat două minore și ulterior ar fi acroșat gardul unui imobil.

În urma acestui accident rutier a rezultat rănirea a trei minore (două care s-ar fi aflat pe spațiul verde și una din autoturism) care au fost transportate la spital. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest la fața locului, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

O fetiță de numai 12 ani s-a stins, iar cealaltă se luptă între viață și moarte

Leila s-a stins la scurt timp după accident. Prietena ei, Alexandra, se luptă pentru viață. Ea este în stare gravă, în atenția medicilor.

„În jurul orei 22:00, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii «Sfânta Maria» din Iaşi au fost admise trei victime ale unui accident rutier. Din același accident rutier, trei fetiţe: două în vârstă de 11 ani şi una în vârstă de 14 ani. Una din fetiţele de 11 ani, cu stare generală foarte gravă, cu stop cardio-respirator resuscitat la faţa locului, cu terapie de susţinere pe durata transportului, a fost preluată la Unitatea de Primiri Urgenţe de echipa multidisciplinară, s-a continuat terapia de suport vital avansat, explorările imagistice şi internată în Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Însă la scurt timp de la internare a intrat în stop cardio-respirator şi toate manevrele de resuscitare au fost fără rezultat. Cea de-a doua fetiţă este în continuare internată în Clinica de ATI, este tot un poli-traumatism prin accident rutier, în calitate de pieton. Este, de asemenea, cu indice de severitate lezional mare, investigată prin terapie de susţinere şi cu echipa multidisciplinară, 24 de ore din 24.

Fetiţa în vârstă de 14 ani care era pasager pe scaunul din dreapta al autoturismului este internată în Clinica de Ortopedie, are o fractură la nivelul membrului superior. Stare generală bună”, a transmis dr. Solange Tamara Roşu, medic şef UPU.

Comentarii
  • regele soselelor…….toti care i-au permisul se cred regii soselelor…..sa evite ceva de pe strada…..vrajeala………nici el nu crede ce zice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *