Prima pagină » Titlurile zilei » Detalii din spatele afacerii de la Moara de Foc! Investitorul a făcut un anunț clar. Câte milioane de euro înghite proiectul – FOTO

Detalii din spatele afacerii de la Moara de Foc! Investitorul a făcut un anunț clar. Câte milioane de euro înghite proiectul – FOTO

10 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Omul de afaceri Marian Crețu renunță la restaurantul Moara de Foc. Pe amplasamentul restaurantului urmează să ridice un hotel cu 8 etaje. „Voi găsi o variantă cu un program european sau un contract cu băncile. Este exclusă varianta unei asocieri, la ce experiențe am avut”, a declarat Crețu. Proiectul este supus dezbaterii publice. Și omul de afaceri Gheorghe Cheșcu continuă investițiile din cartierul Tătărași. Conform PUZ, la intersecția străzilor Vasile Lupu – Ciurchi urmează să fie construite patru blocuri

Noi investiții imobiliare se anunță în municipiul Iași. Pe data de 2 martie, Primăria Iași anunță o nouă sesiune de dezbateri publice privind aprobarea mai multor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ). Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi aparține societății Indiana SRL, controlată de către omul de afaceri Marian Crețu. Acesta și-a propus să transforme localul Moara de Foc, din strada Păcurari 167A. Pe locul restaurantului ar urma să fie construit un ansamblu hotelier și rezidențial, cu un regim de înălțime de 2S +P+M+8E + 9E (retras). Hotelul va avea maximum 4 stele. Suprafața studiată a terenului este de 2.942 metri pătrați. În total, proiectul prevede construirea a patru imobile cu diferite regimuri de înălțime. Legat de finanțarea acestui proiect, Marian Crețu a spus pentru BZI că încearcă să acceseze un program cu finanțare europeană.

„La o primă estimare, costurile ar fi cam de 5 milioane de euro. Voi găsi o variantă cu un program european sau un contract cu băncile. Este exclusă varianta unei asocieri, la ce experiențe am avut”, a declarat Crețu.

La dezbaterea publică, ieșenii pot aduce amendamente proiectului. După, proiectul va intra în analiza Comisiei de Urbanism.

Clădire de birouri într-o zonă aglomerată

Alt proiect supus dezbaterii aparține societății Rodan Mar Impex SRL, controlată de către Bogdan Marcel Ghibea, ce are ca obiect de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Conform PUZ, pe strada Moșu, din cartierul Tătărași, ar urma să fie construită o clădire de birouri cu regimul de înălțime S+P+3E. Suprafața de teren disponibilă este de 865 metri pătrați.

„Zona studiată are în componență terenuri având categoria de folosință curți construcții, și nu sunt probleme de relaționare între funcțiunile existente (funcția de locuire, servicii, comerț). Zona prezintă o densitate medie din punct de vedere al construcțiilor existente, majoritatea fiind în stare bună, fiind construcții noi. Din punct de vedere al serviciilor, există spații comerciale de mici dimensiuni care asigură necesitățile zonei, în special la parterul blocurilor. Există spații verzi pe marginea drumului, precum și grădini de fațadă aferente proprietăților private”, se arată în PUZ.

Ultimele date financiare ale societății cu sediul social pe strada Mihai Eminescu, nr. 3, în 2018 sunt: un profit de aproape 1 milion de lei, cu un număr de 3 angajați.

Patru blocuri noi în Tătărași

Și omul de afaceri Gheorghe Cheșcu continuă investițiile în cartierul Tătărași, prin societatea Flux SRL. Conform PUZ, la intersecția străzilor Ciurchi, nr.138 – Vasile Lupu, nr.140 B, urmează să fie construite patru imobile ce vor avea funcțiuni de locuințe colective și birouri. Terenul supus studiului are o suprafață de 5.210 metri pătrați. Sunt propuse următoarele regimuri de înălțime: S+P+M+11, S+D+P+M+8, S+D+P+M+9, S+P+M+10.

„Dată fiind situarea parcelelor studiate în cadrul cartierului Tătărași, în ultimii ani asistăm la o creștere semnificativă a interesului locuitorilor pentru această zonă, datorită investițiilor realizate în aceste cartiere (reabilitarea străzilor principale, reabilitarea trotuarelor, reabilitarea liniilor de tramvai). Investițiile de creștere a confortului urban aduc zona studiată în atenția cetățenilor care caută un asemnea tip de locuire, dar urmăresc în același timp situarea într-o zonă urbană complet dotată edilitar și cu o foarte bună accesibilitate spre celelalte zone ale orașului”, se arată în prezentarea PUZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`