Prima pagină » International » Detalii din ancheta privind cei 6 străini găsiți morți într-un hotel din Thailanda. Cine este suspectat că i-a ucis cu cianură
Detalii din ancheta privind cei 6 străini găsiți morți într-un hotel din Thailanda. Cine este suspectat că i-a ucis cu cianură

Detalii din ancheta privind cei 6 străini găsiți morți într-un hotel din Thailanda. Cine este suspectat că i-a ucis cu cianură

18 iul. 2024, 12:40,
BZI.ro, în International

Unul dintre cei șase străini găsiți morți într-un hotel de lux din Bangkok a otrăvit celelalte persoane cu cianură din cauza unor dispute financiare, conform informațiilor oferite de poliția thailandeză și relatate de AFP, citată de News.ro.

„Unul dintre cei șase morți a fost responsabil pentru incident, folosind cianură”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, adjunctul comandantului Poliției din Bangkok, Noppasil Poonsawas, responsabil de anchetă.

„Suntem convinși că una dintre cele șase persoane găsite decedate a comis crima”, a adăugat el.

Motivul crimei este legat de datorii de câteva milioane de baht (1 milion de baht = 25.000 de euro), a precizat oficialul.

Corpurile neînsuflețite ale celor șase victime, trei bărbați și trei femei, cu vârste între 37 și 56 de ani, au fost descoperite marți într-un apartament din Grand Hyatt Erawan Bangkok, situat în centrul turistic al capitalei. Patru dintre victime erau vietnameze, iar celelalte două aveau cetățenie americană, conform Ministrului vietnamez de Externe.

Circumstanțele misterioase ale morților au alimentat numeroase speculații, inițial circulând zvonuri despre un atac armat, care au fost ulterior infirmate de anchetatori. Fotografii difuzate de poliție arată la locul crimei mâncare thailandeză neatinsă și două termosuri lângă cești.

Cazul celor 6 străini găsiți morți într-un hotel din Thailanda

Primele analize au indicat prezența cianurii în șase cești de ceai, conform poliției. Cianura este o otravă extrem de toxică și cu acțiune rapidă. Anchetatorii au stabilit că nu a fost detectată nicio mișcare în zona camerei luni după-amiaza, ceea ce sugerează că decesele ar fi putut avea loc cu o zi înainte de descoperirea cadavrelor. Ipoteza prezenței unei a șaptea persoane a fost abandonată de poliție.

La Washington, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a transmis „cele mai sincere condoleanțe familiilor îndoliate” și a precizat că situația este monitorizată „îndeaproape”. Autoritățile vietnameze colaborează și ele cu cele thailandeze, potrivit Ministerului vietnamez de Externe.

Premierul thailandez Srettha Thavisin a descris incidentul ca fiind „o afacere privată”, fără legătură cu un furt sau probleme de „securitate națională”. El a dat asigurări că incidentul nu va afecta turismul, un sector crucial pentru economia thailandeză, în contextul unei redresări economice lente după pandemia de COVID-19. Thailanda a primit 28 de milioane de turiști străini în 2023 și speră la și mai mulți în 2024, apropiindu-se de nivelul-record de 40 de milioane din 2019.

Grand Hyatt Erawan Bangkok, cu peste 350 de camere, este unul dintre cele mai prestigioase hoteluri de cinci stele din capitală, situat în apropierea unui templu celebru și a unor centre comerciale frecventate de turiști. Autoritățile încearcă să îmbunătățească reputația regatului, asociat uneori cu înșelătorii și insecuritatea.

Thailanda a fost scena mai multor crime sordide și mediatizate, inclusiv cea a criminalului în serie francez Charles Sobhraj, cunoscut ca „Șarpele”, responsabil pentru cel puțin 20 de crime, majoritatea turiști, în anii ’70. În 2023, o thailandeză a fost acuzată de uciderea a 14 persoane prin otrăvire cu cianură, având ca motiv banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024