Prima pagină » Local » Detalii din analiza internă făcută în Spitalul Sf. Spiridon Iaşi în cazul bărbatului cu cangrenă la ambele picioare
Detalii din analiza internă făcută în Spitalul Sf. Spiridon Iaşi în cazul bărbatului cu cangrenă la ambele picioare

Detalii din analiza internă făcută în Spitalul Sf. Spiridon Iaşi în cazul bărbatului cu cangrenă la ambele picioare

11 ian. 2022, 13:52,
în Local

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa Unităţii de Primiri Urgenta SMURD Iaşi din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, a transmis astăzi, 11 ianuarie 2022, o serie de detalii din anchetă internă făcută în cazul bărbatului cu cangrenă la ambele picioare.

„Analiza internă efectuată de comisia spitalului asupra cazului prezentat în Mass-media săptămâna trecută a evidențiat că s-a respectat procedura de externare la cerere pacientul a fost informat și a semnat fisa de externare la cerere. Aparținătorii au fost informați la telefon și de către chirurg și de către serviciul de ambulanţa că pacientul va reveni cu ambulanţa la domiciliu și au fost de acord. La a doua internare pacientul a fost operat și acum spitalul se ocupa de soluționarea problemelor sociale și de domiciliu ale pacientului, care are și copii dar sunt în străinătate. Se vor completa şi prelucra din nou o serie de proceduri”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iaşi.

Un bărbat din județul Iași a ajuns la spital cu ambele picioare cangrenate

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din comuna Moşna, judeţul Iaşi, a ajuns la spital de urgenţă în urmă cu câteva zile. Ieşeanul locuia singur şi suferea de cangrenă la ambele picioare, în urma unor degerături. Acesta a ajuns la spital şi a fost depistat că este infectat cu noul coronavirus.

„Este vorba despre o cangrenă uscată, care necesită amputația degetelor. În condițiile infecției cu SARS COV 2, riscul operator și anestezic este crescut. Va reveni pentru amputație peste 10 zile, după ieșirea din izolare. Medicul a discutat telefonic cu familia care a înțeles riscurile și a acceptat. Problema căldurii de la domiciliu și a sărăciei trebuie rezolvată de familie și autoritățile locale! Nu este obligația Spitalului Județean de Urgentă! Pacientul a revenit în UPU și este internat la Chirurgie 1”, a transmis la acel moment prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași.

Ce au transmis medicii în cazul bărbatului cu cangrenă la acel moment

Managerul unității medicale de boli infecțioase din Iași, dr. Florin Roșu, a făcut declarații în ceea ce privește cazul bărbatului de 62 de ani cu cangrenă la ambele picioare.

„Pacient în vârstă de 62 ani, fără APP documentate, internat în perioada 04.01-05.01.2022 în Clinica Chirurgie 1 Sf Spiridon Iaşi pentru gangrena uscată antepicior bilateral post degerături. Pe data de 04.01.2021 se efectuează PCR SARS COV2 cu rezultat pozitiv motiv pentru care s-a temporizat intervenţia chirurgicală, pacientul fiind externat cu indicaţia de izolare la domiciliu şi tratament. Pacientul s-a prezentat în clinica noastră adus de SAJ de la domiciliu.

Examen clinic: stare generală sever influenţată, conştient, cooperant, afebril, stabil hemodinamic( TA=131/85mmHg, FC=103b/m) şi respirator( SpO2=100%), la nivelul antepiciorului prezintă gangrena uscată bilateral, post degerături, cu imposibilitatea menţinerii ortostatismului şi a mersului, acuzând dureri la nivelul membrelor inferioare. Se dirijează în UPU Spiridon pentru consult chirurgie generală, consult chirurgie vasculară”, a declarat atunci dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024