Prima pagină » International » Detalii despre Thomas Matthew Crooks, tânărul identificat drept autorul tentativei de asasinare a lui Donald Trump

Detalii despre Thomas Matthew Crooks, tânărul identificat drept autorul tentativei de asasinare a lui Donald Trump

14 iul. 2024, 18:20,
BZI.ro, în International

Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani, a încercat să îl ucidă pe Donald Trump la mitingul său de campanie din Butler, Pennsylvania, a anunțat Biroul Federal de Investigații (FBI). Tânărul, înregistrat ca republican, l-a rănit pe fostul președinte american la ureche și a omorât un spectator înainte să fie împușcat fatal de Secret Service.

Thomas Matthew Crooks, identificat de FBI

FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind suspectul în tentativa de asasinare a fostului preşedinte american Donald Trump. „FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, drept subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump pe 13 iulie, în Butler, Pennsylvania”, a transmis Biroul Federal de Investigații.

Suspectul a fost împuşcat şi ucis de Secret Service la câteva secunde după ce ar fi tras, de pe un acoperiş, mai multe focuri de armă spre scena unde vorbea fostul președinte american.

FBI a declarat că investighează pentru a determina motivul acestui atac care s-a soldat cu moartea unui participant la miting şi rănirea gravă a altor doi spectatori. La rândul său, fostul preşedinte Donald Trump spune că a fost rănit de un glonţ la urechea dreaptă, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Un republican înregistrat cu donații către democrați

Registrele electorale ale statului Pennsylvania arată că Thomas Matthew Crooks se înregistrase ca republican. La viitoarele alegeri, programate pe 5 noiembrie, ar fi fost prima dată când Crooks ar fi putut vota într-o cursă prezidenţială.

În 2021, pe când avea 17 ani, a făcut o donație de 15 dolari pentru ActBlue, un comitet de acțiune politică care strânge bani pentru politicienii de stânga și democrați, potrivit unui dosar al Comisiei Electorale Federale. Donaţia a fost destinată Progressive Turnout Project, un grup naţional care mobilizează democrații la vot. Grupurile nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Crooks locuia în Bethel Park, la aproximativ o oră distanţă de locul atacului. Tatăl său, Matthew Crooks, în vârstă de 53 de ani, a declarat pentru CNN că încearcă să înţeleagă ce s-a întâmplat şi că vrea să vorbească cu forţele de ordine înainte de a face alte declarații pentru presă.

Thomas Matthew Crooks a absolvit în 2022 liceul din Bethel Park, potrivit Pittsburgh Tribune-Review. El a primit un „premiu de vedetă” de 500 de dolari din partea Iniţiativei Naţionale pentru Matematică şi Ştiinţă, potrivit ziarului.

Informații neclare asupra unei fotografii a suspectului

Portretul foto al atacatorului lui Donald Trump, Thomas Matthew Crooks, nu a fost confirmat oficial. Jurnalistul BBC Verify Shayan Sardarizadeh scrie pe platforma X că tânărul care s-a filmat susținând că se numește Thomas Matthew Crooks nu este autorul atentatului asupra lui Donald Trump.

„OSINTdefender, Laura Loomer și alte conturi importante susțin în mod fals că aceasta este o fotografie a trăgătorului de la mitingul lui Trump din Pennsylvania. Aceasta este fotografia unui utilizator X, publicată chiar de el ca o încercare de trolling în urmă cu câteva ore și este în viață”, scrie jurnalistul pe contul său de pe fosta platformă Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *