Prima pagină » Local » Deszăpezirea drumurilor județene din Iași va costa 9,4 milioane de euro pe următorii 4 ani
Deszăpezirea drumurilor județene din Iași va costa 9,4 milioane de euro pe următorii 4 ani

Deszăpezirea drumurilor județene din Iași va costa 9,4 milioane de euro pe următorii 4 ani

15 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Deszăpezirea drumurilor județene din Iași va costa câteva milioane de euro. Autoritățile au luat în calcul perioada 2022-2026 pentru deszăpezire, achiziția de material antiderapant și nu numai

Contract de aproape 10 milioane de euro pentru deszăpezirea drumurilor din județul Iași. Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași a scos la licitație activitatea de deszăpezire pe drumurile pe care le gestionează, pentru perioada 1 noiembrie 2022 – 15 martie 2023. Valoarea totală a contractului va fi de 46,5 milioane de lei (9,4 milioane de euro). Ofertele pot fi depuse până la data de 14 martie 2022, acestea urmând a fi deschise la 9 iunie 2022.

Deszăpezirea drumurilor județene din Iași, contract cu scandal în anii precedenți

DJADP Iași va derula acest contract pe o perioadă de 4 ani, conform caietului de sarcini. Criteriul de atribuire este legat de cel mai bun raport calitate-preț. Componenta financiară va avea o pondere de 90 la sută la evaluare, în vreme ce componenta tehnică va avea o pondere de 10 la sută. Ultimele contracte legate de deszăpezirea drumurilor județene din Iași au provocat un scandal uriaș, după ce contractul a ajuns la o firmă agreată de autoritățile locale, contractul fiind de 1,3 milioane de euro.

Drumurile din județ au fost împărțite în categorii

În caietul de sarcini al procedurii apar unele drumuri, în lungime totală de 94 de kilometri, șosele considerate de categoria a doua. Este vorba despre DJ 248 A Iași – Domnița, DJ 248B: DN24 Iași Vânători – Lețcani, DJ 280E Iași – Rediu, DJ 280C Lețcani – Dumești, DJ 248C Budești- Santa, DJ 248C Piciorul Lupului- Lunca Cetățuii, DJ 248 Iași- Santa (Mogoșești), DJ 248F Budești – Hadâmbu, DJ 282 Iași – Breazu – Larga Jijia (DJ 282A). Alte șosele sunt considerate drumuri de categoria a III-a, lungimea acestora fiind de 40,5 kilometri.

”Programul pregătirilor pentru iarnă se elaborează de către unitățile administrativ-teritoriale de administrare a drumurilor publice și cuprinde ansamblul de măsuri necesare și termenele de realizare pentru pregătirea unităților administrativ- teritoriale operative de acțiuni pe timpul iernii”, se arată în caietul de sarcini.

Baze de deszăpezire în județul Iași

Mai multe baze de deszăpezire sunt deschise de autoritățile județene în perioada sezonului rece. Este vorba despre bazele din municipiul Iași, ce cuprind mai multe zone mai mici, precum cea de la Păun și Scânteia. O altă bază este cea de la Târgu Frumos, cu o altă bază mai mică la Cotnari, dar și cu una de la Gropnița și una la Podu Iloaiei. O altă bază este cea din zona Pașcani, cu o bază mai mică la Lespezi. DJADP va deschide, în sezonul rece, și unele puncte de sprijin. Este vorba despre cele din Țibănești, Vlădeni și Răducăneni.

”Toate utilajele, mijloacele de transport, precum și bazele de deszăpezire și punctele de sprijin vor fi dotate cu sistem informațional și personal calificat care să asigure coordonarea în timp util și real a acțiunilor din teren”, se mai arată în caietul de sarcini.

Deszăpezirea drumurilor județene din Iași a ajuns să fie monitorizată prin montarea aparatelor GPS în urmă cu mai mulți ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *