Prima pagină » Turism » Destinații de vacanță din România. Cele mai frumoase locuri chiar la noi în țară

Destinații de vacanță din România. Cele mai frumoase locuri chiar la noi în țară

18 iun. 2024, 15:15,
BZI.ro, în Turism

România are o abundență de destinații de vacanță, resursele turistice variind de la monumente istorice până la locuri în care natura surprinde prin ineditul ei. Frumusețea peisajelor românești adună din ce în ce mai mulți turiști de pe tot globul.

Vacanțe în România, locuri pline de istorie

Poate unul dintre cele mai populare destinații de vacanțe din țara noastră este Castelul Bran, situat aproape de Brașov. Legenda lui Dracula face din acest loc, unul dintre cele mai căutate locuri de vacanțe din țara noastră. Acesta este încadrat de culmile munţilor Bucegi si Piatra Craiului, făcând din peisaj un adevărat loc de poveste.

Acesta poate fi admirat din exterior, fiind o adevărată piesă arhitecturală, dar poate fi vizitat și în interior, unde sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri.

Un alt loc inedit, care trebuie neapărat vizitat, este Cimitirul Vesel de la Săpânța, județul Maramureș. Locul reprezintă o adevărată manifestare a artei, în care peisajul sobru dat de morminte este acoperit de culorile vesele, acompaniate de scene ilustrative din viața celor trecuți în neființă.

Dacă doriți să fiți martor al unei capsule din trecut, locul potrivit este Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Aflat în Sighetul Marmației, în Maramureș, muzeul este recunoscut ca fiind unul dintre principalele care păstrează istoria Europei.

În ceea ce privesc mănăstirile, cea din Voroneț, Gura Humorului, este una dintre cele mai vizitate. Această destinație este perfectă în cazul în care căutați relaxare, liniște și o conectare la spiritualitate. Pe lângă asta, și clădirea în sine merită admirată, mai ales picturile de pe aceasta.

Destinații mai puțin cunoscute din România

La doar 44 de km de Cimitirul Vesel, găsim o piscină care are un design care respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn. Cu numele său „Pă Coastă”, destinația duce cu gândul la frumoasele piscine din Bali, locul oferă priveliște spre munți, pădure, dar și spre o cascadă.

În inima Ardealului, aproape de Cluj, găsim Rezervația Grădina Zmeilor, fiind considerată una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din Transilvania. Stâncile pe care le găsim acolo au fiecare în parte câte o poveste dată de localnicii zonei. Este un loc unde vă puteți aduce și copiii datorită legendelor locului.

Prima stațiune lacustră din România se află în județul Caraș-Severin, și poartă numele de Satul lacustru Berzasca. Locul reprezintă un complex de 15 căsuțe suspendate în stil rustic, construite la aproximativ 20-30 metri de mal, te duce cu gândul la o vacanţă exotică. Priveliștea superbă a Dunării, dar și zgomotul constant la faunei specifice locului, completează tabloul de atmosferă caldă și relaxantă.

Se regăsesc locuri speciale chiar și în orașe, de exemplu Templul Coral din Capitală, aflat aproape de strada Unirii. Această construcţie este cel mai mare lăcaș de cult mozaic din România, fiind ridicată la jumătatea anilor 1800 ca şi replică a sinagogii Tempelgasse din Viena distrusă de nazişti în Al Doilea Război Mondial.

Un alt loc inedit este lacul de la Aghireș, supranumit și Laguna Albastră, datorită culorii apei încărcate cu praf de argilă. Dacă ajungi în comuna Aghiereşu din Cluj, vei descoperi cu încântare un peisaj de poveste, în jurul Lagunei poţi găsi mult stufăriş iar la marginea poţi descoperi o pădure de gorun.

Din fericire, România ne oferă nenumărate destinații de vacanță, mai cunoscute sau puțin cunoscute, însă ceea ce e important este că nu suntem nevoiți să părăsim granițele pentru a ne bucura de peisaje superbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *