Prima pagină » Titlurile zilei » Destin tragic! Fiica patronului localului Leul de aur a ajuns la sapă de lemn! Numele proxenetului Doru Colac era rostit cu frică în Iași, dar acum s-a ales praful de el și de familia acestuia – FOTO, VIDEO

Destin tragic! Fiica patronului localului Leul de aur a ajuns la sapă de lemn! Numele proxenetului Doru Colac era rostit cu frică în Iași, dar acum s-a ales praful de el și de familia acestuia – FOTO, VIDEO

12 nov. 2020, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Fiica lui Doru Colac, cel mai de temut proxenet din Iași, trăiește în condiții îngrozitoare. Deși are doar 29 de ani, Ionela își crește singură cei patru copii care i-au mai rămas. Unul dintre copii a murit în chinuri cumplite. Tânăra face destăinuiri uluitoare despre cum a fost tratată de tatăl său care se lăfăia în bani

Ionela Butnaru este unul dintre cei 7 copii ai lui Doru Colac, unul dintre cei mai de temut proxenți din Iași. Doru Colac a fost patronul localului Leul de aur din zona Copou. Deși avea o situație financiară extrem de bună, Doru Colac și-a abandonat copiii, alungându-i cu brutalitate de fiecare dată când îi cereau ajutorul. Mama Ionelei a fugit de acasă de când tânăra avea doar un an și jumătate, lăsându-și, fără milă, copiii cărora le-a dat viață. Crescută de bunică, în condiții extrem de dificile, Ionela a fost nevoită să facă niște alegeri pe care acum le regretă.

Tânăra locuiește într-un bloc social din Iași și cu greu are ce pune pe masă pentru cei patru copii

Într-un bloc social din Iași, trăiește în condiții îngrozitoare Ionela, împreună cu cei patru copii ai săi. Se descurcă cu 700 de lei pe lună, dintre care 330 îi dă pe chirie. Deși este fiica unuia dintre cei mai cunoscuți proxeneți din Iași și asta ar fi trebuit să-i asigure măcar un trai decent, tânăra se chinuie să-și crească copiii.

„Am fost abandonată de mama când aveam un an jumătate. Tatăl meu, Doru Colac, ne-a lăsat atunci în grija bunicii mele. Eu mai am doi frați de pe aceeași mamă și alți patru pe care tata i-a făcut cu altcineva. Încă din copilărie, tata nu ne-a dorit, ne-a alungat mereu. Îmi amintesc că am mers cu frații mei la Leul de aur ca să-i cerem ajutorul și ne-a dat afară cu paznicii de acolo. Era mereu însoțit de o protecție. Am făcut doar cinci clase și asta pentru că bunica mea nu-și permitea să ne țină la școală. Vindea semințe și zarvat în piață ca să aibă ce să ne pună pe masă. De aceea, am fost nevoită să fac niște alegeri pe care acum le regret”, povestește Ionela Butnaru.

Fiica lui Doru Colac a vrut să scape de sărăcie și s-a căsătorit cu un bărbat cu 18 ani mai mare. Atunci a început un alt calvar

La vârsta de 17 ani, Ionela a cunoscut un bărbat cu 18 ani mai mare. Pentru că a crezut în promisiunile lui și pentru că își dorea un trai mai bun, Ionela s-a căsătorit și a făcut cinci copii. Nu s-a gândit atunci că cel căruia i-a jurat iubire eternă îi va face viața un calvar.

„L-am cunoscut pe soțul meu când aveam 17 ani. El avea 35. Se comporta frumos cu mine, avea grijă de mine și mi-a promis că-mi va fi alături mereu. După ce am născut primul copil, a început să mă bată. Aș fi plecat, dar nu aveam unde. Pentru că de fiecare dată își cerea iertare și-mi promitea că nu se va mai întâmpla, am trecut cu vederea. Împreună am făcut cinci copii. În anul 2017, soțul meu a intrat la închisoare pentru furt. Am rămas atunci singură cu copiii. Nu aveam unde să mă duc, unde să stau, așa că l-am rugat pe tatăl meu să-mi țină copiii o perioadă, ca să pot pleca în străinătate să muncesc. Tatăl meu stătea atunci în Timișoara. Între timp, soțul meu a ieșit din închisoare și m-a amenințat că-mi dă copiii la stat. Atunci am decis să revin acasă, ca să fiu sigură că micuții vor fi bine”, mai spune Ionela.

Una dintre fiicele Ionelei a murit în chinuri cumplite din cauza condițiilor mizere în care a trăit

Din cei cinci copii pe care i-a avut, Ionela a rămas cu patru. Tânăra povestește chinul cumplit prin care a trecut când una dintre fiicele ei a murit chiar sub ochii săi la vârsta de doar patru anișori. Micuța, așa cum povestește Ionela, a murit din cauza unui microb inhalat din cauza mucegaiului din casă.

„Înainte, stăteam tot aici, dar la etajul 3. Avem un mucegai pe pereți pe care nu l-am putut scoate nici dacă spălam în fiecare zi. Efectiv pereții mei erau îmbibați în igrasie. Fiica mea a fost diagnosticată la două luni jumătate cu meningită. De atunci, rămăsese cu sechele grave. Nu se putea mișca, nu putea vorbi, era efectiv legumă. Într-o zi, stând cu ea acasă, am mers până la baie, iar când am revenit făcea spume la gură. Am sunat imediat la ambulanță, dar în 45 de minute a murit. Nu am mai putut să o salvez. Jumătate din inima mea a plecat odată cu ea. M-am întărit, oricât de greu mi-a fost, să fiu bine pentru ceilalți copii ai mei”, povestește plângând tânăra.

Cunoscutul cerșetor „Neagra” este fratele Ionelei. Cerea bani pe stradă pentru a-și ajuta sora și nepoții

Ionela își crește singură copiii. Primește din când în când ajutor din partea fratelui său zis „Neagra”, un tânăr care a devenit un cerșetor renumit atât în Iași, dar și în întreaga țară. Chinuit și el de tatăl său, a ales să cerșească pentru a-și ajuta sora și nepoții. Nu era primit la un loc de muncă, pentru că aspectul său fizic din naștere îl ținea departe pe patroni. Strângea fiecare bănuț obținut din cerșit și cumpăra de mâncare și hăinuțe pentru copii.

„Mă mai ajută fratele meu. Eu nu pot să merg la muncă acum, pentru că am grijă de copii. Soțul meu a plecat în Germania și nu dorește să trimită bani copiilor. Am întâlnit pe un alt bărbat, cu care sunt acum însărcinată, dar după ce voi naște, voi merge să muncesc. Sunt dispusă să lucrez la curățenie sau oricare alt job mi-ar permite pregătirea pe care o am. Tot ceea ce-mi doresc este să-i văd pe copii bine, să aibă un acoperiș deasupra capului”, mai spune tânăra.

Ionela nu are casa ei. Stă împreună cu cei patri copii în locuința unei cumnate

În perioada în care Ionela a fost plecată în străinătate, iar copiii au stat la Timișoara la tatăl ei, nu a mai plătit chiria la blocul social în care era cazată. Din acest motiv, când a revenit, a aflat că are de plătit o sumă colosală, adunată drept chirie, în timp.

„Mi s-a schimbat butucul de la ușă și n-am mai putut intra. Toate lucrurile mele au rămas acolo. Efectiv, nu am mai luat nimic. Mi-au spus că am de plătit 120 de milioane de lei vechi, bani pe care nu-i am. Acum locuiesc în același bloc, cu un etaj mai jos, într-o locuință în care m-a lăsat să stau o cumnată. Efectiv nu am cum să plătesc această sumă. Nu-mi permit. Abia am ce să pun copiilor pe masă”, adaugă Ionela.

Ionela: „Visul meu cel mai mare a fost să devin medic, dar am doar 5 clase”

Visul cel mai mare din copilărie a Ionelei era acela de a deveni doctor. Din păcate însă, nu și-a permis să aleagă, lăsând soarta să decidă pentru ea. Astfel, de la vârsta de 17 ani, când a crezut că viața ei se va schimba întâlnindu-l pe cel care i-a devenit soț, a început un calvar și mai mare.

„Mi-am dorit și încă îmi doresc să devin medic. Dar știu că nu pot, pentru că am doar 5 clase. Am încercat să reiau studiile, dar, din păcate, nu am putut să le continui. Mediul de la școala în care am învățat era degradat și, totodată, nu-mi mai permiteam, pentru că trebuia să muncesc pentru copiii mei. Acum aș lucra orice, dar nu pot, că trebuie să am grijă de copii și mai am unul care vine acum. Deși sunt cu cineva, persoana nu poate locui cu mine, pentru că nu sunt condiții în care să încăpem toți”, încheie Ionela.

Cei care doresc să o ajute pe Ionela să-și crească copiii o pot contacta la numărul de telefon: 0743.925.832.

Doru Colac, cel mai de temut proxenet din Iași. Nimeni nu putea pronunța numele lui fără a-i fi frică că ceva rău are să i se întâmple

Doru Colac este unul dintre cei mai cunoscuți proxeneți din Iași. Nu pentru că ar fi avut în spate vreo grupare criminală organizată, ci pentru că a fost patronul unuia dintre cele mai cunoscute cluburi din Iași, Leul de aur, din zona Copou. Era un club prin care au trecut multe persoane cunoscute din Iași, atât din mediul de afaceri, cât și din cel politic. Clubul respectiv ar fi fost folosit inclusiv pentru oferirea de servicii sexuale, de către tinerele racolate de proprietarul lui.

Prinderea lui Doru Colac a reprezentat unul dintre primele dosare instrumentate de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași (DIICOT), având în vedere că la vremea respectivă, în 2003/2004, era o structură nou- înființată. Una dintre fetele pe care le-a obligat să se prostitueze avea doar 17 ani. Anchetatorii au descoperit că o tânără obligată de Doru Colac să se prostitueze a avut 200 de bărbați. În prezent, nimeni nu mai știe nimic de Doru Colac. Surse ale redactorilor BZI susțin că barbatul ar fi fugit în Germania după ce a reușit să scape de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *