Prima pagină » Local » Destin cumplit! El este puștiul care s-a înecat într-un lac din Iași, după ce a ieșit la scăldat cu prietenii. Nu știa să înoate, iar amicii săi nu l-au putut salva (EXCLUSIV)

Destin cumplit! El este puștiul care s-a înecat într-un lac din Iași, după ce a ieșit la scăldat cu prietenii. Nu știa să înoate, iar amicii săi nu l-au putut salva (EXCLUSIV)

30 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Suferință fără margini, într-o familie din Iași! Dorel Stafie, un adolescent în vârstă de 16 ani, din satul și comuna Belcești, s-a înecat. Luni după-amiază, 28 iunie 2021, când afară era foarte cald, puștiul s-a dus împreună cu un prieten din sat la scăldat, pe lacul din apropierea casei. Nimic nu avea să prevestească tragicul accident. Chiar dacă nu știa să înoate, nu era pentru prima dată când mergea acolo. După ce s-a dezbrăcat, s-a aruncat în lac și a ajuns într-un loc în care apa depășea un metru și jumătate adâncime. Când prietenul său a observat că acesta nu mai iese la suprafață, a cerut de urgență ajutorul sătenilor din apropiere, însă toate eforturile au fost în zadar

Tragedie într-o familie din localitatea Belcești, județul Iași! Un adolescent a fost găsit înecat în Lacul Cicadaia. Dorel Stafie avea 16 ani și a plecat cu un prieten să înoate în lacul din apropierea casei. Suferința familiei Stafie este greu de descris în cuvinte. Pe Dorel îl mai așteptau acasă 6 frați. La câteva minute după ce s-a avântat în apă, neștiind să înoate, adolescentul nu a mai putut să iasă la suprafață. Când prietenul lui a văzut că acesta nu mai iese de sub apă, a alergat către sat, să ceară ajutor.
Mai mulți localnici au ajuns la fața locului pentru a-l căuta pe Dorel până să ajungă pompierii.

„A mers cu un alt băiat, de aici, din sat, să se scalde, că doar sunt copii… Ferească Dumnezeu de așa tragedie! Era atât de tânăr! Uite-așa te duci în apă, la distracție, și nu mai ieși! Este foarte periculos dacă nu știi să înoți!”, a spus o vecină de-a băiatului.

Comuna Belcești este înconjurată de ape și, în zonă, accidentele de acest fel sunt des întâlnite, mai ales în perioada verii.

„Cum dă căldura, e jale! Nu doar copiii, ci și oameni în toată firea s-au înecat prin apele astea blestemate! În fiecare an, cum dă căldura afară, se duc inconștienți și se aruncă în apă, fără să se gândească la cât de riscant e! Nu există vară să nu moară câte 3-4 persoane aici. Săraca familie! Era un copil cuminte, păcat de el! Poate o să se învețe minte și alții, să nu se mai aventureze așa și să fie mai atenți”, a declarat un bărbat din localitatea Belcești.

Eforturile medicilor de a-l readuce la viață pe adolescentul ieșean au fost în zadar

Amintim că, luni, 28 iunie 2021, în jurul orei 17:00, un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112 anunța că un băiat de 16 ani a dispărut în apa unui lac din localitatea ieșeană Belcești. La fața locului au ajuns un echipaj medical, polițiștii și pompierii, cu o barcă pneumatică. Căutările pompierilor au durat aproximativ o oră, iar, din nefericire, tânărul a fost găsit fără suflare. Adus la mal, medicii au început manevrele de resuscitare, însă fără vreun răspuns din partea adolescentului ieșean. La ora 18:20 a fost declarat decesul minorului. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost preluat de medicii legiști, urmând să fie efectuată necropsia. Polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal și urmează să stabilească exact cauzele decesului.

„Polițistii au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, despre faptul că un adolescent a fost găsit decedat în extravilanul localității Belcești. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă) și s-a dispus efectuarea necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Întreaga comunitate a fost șocată de moartea lui Dorel și sătenii au aprins zeci de lumânări, lângă lacul în care acesta și-a pierdut viața.

O tragedie parcă trasă la indigo, petrecută tot în Iași

În urmă cu aproximativ 2 ani, un alt băiat, în vârstă de 14 ani, a plecat la scăldat alături de mai mulți prieteni. Acesta era din localitatea Slobozia, comuna Schitu Duca. Băiatul s-a înecat, iar, la fața locului, au ajuns de urgență mai multe echipaje ISU, dar și polițiști.
În cele din urmă, băiatul a fost scos din iaz, dar, din nefericire, acesta nu mai respira. Băiatul provenea dintr-o familie săracă, având acasă 7 frați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`