Luni, 11 septembrie 2023 și începând cu ora 14.30 (ziua în care începe Noul An Școlar), la BZI LIVE și alături de Raluca Vasiliu Botez – trainer public speaking momentul va fi marcat într-o manieră specială, originală și care va ”trece” dincolo de festivisme, statistici, eternele dialoguri legate de problemele grave cu care se confruntă sistemul public educațional! Punctele de la care va pleca această interesantă și utilă producție media se vor axa pe ce înseamnă public speaking pentru copii și adolescenți respectiv dezvoltarea abilităților de comunicare. Raluca Vasiliu Botez a derulat, anul acesta, deja un curs de acest gen, un altul urmând a demara la mijlocul acestei luni. Aceasta va detalia toate aspectele legate de proiectul pe care-l coordonează și în care este implicată, ce presupune el, ce acțiuni au loc, rolul și importanța lor, tehnici folosite și care sunt rezultatele obținute.
Ce presupune un curs de public speaking pentru copii și adolescenți
Un asemenea curs implică: Deprinderea unor abilități de a vorbi în public constituie o oportunitate excelentă de a ne dezvolta încrederea, de a comunica eficient și de a ne pregăti pentru viitor. Și totul cu multă înțelegere, răbdare și respect. Copiii și adolescenții au nevoie de validarea emoțiilor, încurajarea creativității, înțelegere și dragoste și ghidarea participanților în găsirea și cultivarea propriei voci. Avantajele sunt: dezvoltarea abilităților de comunicare și îmbunătățirea abilităților de comunicare verbală și nonverbală. Cei implicați vor învăța cum să se exprime în mod clar și coerent, să utilizeze gesturi și mimică adecvate și să creeze o conexiune cu audiența. Creșterea încrederii în sine: totul îi ajută pe copii și adolescenți să-și depășească frica și timiditatea de a vorbi în fața altora. Prin exerciții practice și feedback constructiv, ei vor dobândi încredere în calitățile lor și se vor simți mai relaxați când vor susține un discurs în public. Dezvoltarea gândirii critice și a creativității: În cadrul cursului, copiii și adolescenții vor fi încurajați să gândească logic, să își structureze ideile și să găsească modalități inovatoare de a-și prezenta punctul de vedere. Îmbunătățirea abilităților de leadership: Vorbitul în public este strâns legat de abilitățile de leadership. Copiii și adolescenții vor învăța cum să își asume rolul de lider, cum să inspire și să motiveze oamenii din jurul lor și cum să-și exprime ideile într-un mod convingător. Pregătirea pentru prezentări școlare și evenimente importante: cursanții vor fi sprijiniți pentru a face față cu succes prezentărilor școlare, proiectelor și evenimentelor importante. Ei vor dobândi abilități esențiale pentru a-și susține discursurile în fața colegilor de clasă și a profesorilor. Dezvoltarea personală: participarea oferă copiilor și adolescenților oportunitatea de a-și descoperi potențialul. Ei vor învăța să-și exprime ideile și emoțiile într-un mediu sigur și încurajator, iar această experiență va contribui la dezvoltarea lor personală.
Raluca Vasiliu Botez este trainer de public speaking și a absolvit Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza“ din Iași
Raluca Vasiliu Botez este trainer de public speaking și a absolvit Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) din Iași. A fost consultat politic între anii 2007 – 2015, timp în care a scris discursuri pentru oameni politici, a publicat articole politice în diverse publicații naționale și am coordonat zeci de sondaje de opinie și studii de piață. A susținut cursuri de marketing politic și a îndrumat sute de operatori de interviu pentru activitatea de culegere date. În paralel, a fost trainer pentru o companie financiară și a susținut zeci de ateliere de vânzări avansate, inteligență emoțională, relația cu clienții, public speaking și storytelling. Între anii 2015 și 2021, a organizat și coordonat activități pentru copii (after-school, ateliere creative, evenimente private). A debutat în 2018 cu volumul de poezii ”Mănânc un măr și mă gândesc la tine”, publicat la Editura ”Shah Publishing”. În perioada ianuarie – aprilie 2022, a participat la două serii ale Cursului de scris și storytelling susținut de scriitorul Iulian Tănase, iar în decembrie 2022, împreună cu o parte dintre colegii de curs a publicat, la Editura ”Vellant”, volumul ”Ce știm despre părinții noștri” – proiect coordonat de Iulian Tănase.