Prima pagină » Eveniment-Social » Despre Medicina Translațională, o specială întâlnire pentru studenți și profesori, medici, specialiști, la Iași
Despre Medicina Translațională, o specială întâlnire pentru studenți și profesori, medici, specialiști, la Iași

Despre Medicina Translațională, o specială întâlnire pentru studenți și profesori, medici, specialiști, la Iași

04 mart. 2024, 02:00,
Valentin HUȚANU în Eveniment-Social

Temă interesantă pe Medicina Translațională, dezbătută la Iași! Dr. Peter Hegyi, directorul Centrului de Medicină Translațională al Universității „Semmelweis” din Budapesta, Ungaria, susține, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, două conferințe științifice, în perioada 4-5 martie 2024

Directorul Centrului pe Medicina Translațională, dr. Peter Hegyi, din cadrul Universității „Semmelweis” va susține două prelegeri la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași.

„Dr. Peter Hegyi a acceptat invitația noastră de a conferenția la UMF Iași. Cele două prelegeri științifice pe care domnia sa le va susține la UMF Iași au loc în contextul relațiilor de colaborare dintre Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» Iași și Universitatea «Semmelweis» din Budapesta, una dintre cele mai respectate universități din Europa. În anul 2022, a fost încheiat un acord între IOSUD UMF Iași și Centrul de Medicină Translațională de la «Semmelweis», acord care oferă studenților doctoranzi care sunt și rezidenți oportunitatea extraordinară de a participa la programul de doctorat în cotutelă în Medicină Translațională”, a transmis prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Despre Medicina Translațională, o specială întâlnire la Iași

Prima prelegere, intitulată „From Science to Society: Transforming research to Society”, va avea loc luni, 4 martie, de la ora 14.00, în Aula „George Emil Palade”. În acest context, oficialii UMF Iași arată că, pe baza datelor colectate de Eurostat, în medie, 1,7 milioane de oameni mor anual în Europa, dintre care 1,2 milioane de decese ar putea fi prevenite prin măsuri de prevenție și intervenții mai eficiente în domeniul sănătății publice.

„Pornind de la această statistică, dr. Hegyi va arăta în ce mod Medicina Translațională poate contribui la reducerea ratei de mortalitate, oferind exemplul modelului ciclic de Medicină Translațională dezvoltat de Academia Europaea – o organizație a cărei misiune asumată este de a susține educația și cercetarea la cel mai înalt nivel al excelenței, sau al programului hibrid de doctorat și rezidențiat în medicină Translațională al Universității «Semmelweis», care oferă oportunitatea studenților de a se implica simultan în activitatea medicală și științifică”, arată reprezentanții UMF Iași.

Dr. Hegyi va prezenta rezultatele unui studiu în care au fost analizate cauzele și factorii de risc ce stau la baza ratei ridicate de mortalitate

A doua prelegere, „Unveiling the Hidden Dangers: Exploring Mortality and Morbidity Risks in Post-Acute Pancreatitis Patients”, va avea loc marți, 5 martie, de la ora 14.00, tot în Aula „George Emil Palade”.

„În cadrul acestei conferințe, dr. Hegyi va prezenta rezultatele unui studiu în care au fost analizate cauzele și factorii de risc care stau la baza ratei ridicate de mortalitate, după externare, a pacienților care suferă de pancreatită acută”, mai reliefează cei de la UMF Iași.

De scos în prim-plan că dr. Péter Hegyi este un recunoscut cercetător în comunitatea științifică, apreciat pentru contribuțiile sale semnificative în pancreatologie și educație medicală. Descoperirile sale revoluționare au elucidat rolul critic al celulelor ductale în pancreatită, demonstrând cum substanțe precum acizii biliari, acizii grași și etanolul afectează secreția ductală pancreatică prin deteriorarea mitocondrială și suprasolicitarea calciului. Plecând de la Medicina Translațională, vorbim de o utilă întâlnire pentru studenți și profesori, medici, specialiști, la Iași.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Cine e bărbatul găsit mort în mașină, în Ilfov. Era tăiat pe mâini cu un cuțit cumpărat ieri, când a fost dat dispărut de soție. Polițiștii nu exclud crima
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ninge de Florii. Veste uluitoare de la ANM
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Ingredientul banal care face chiftelele de post de zece ori mai gustoase. Numai așa le vei prepara
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 martie 2025
29 martie 2025