Prima pagină » Eveniment-Social » Despre implicarea Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași în cadrul unui proiect Erasmus+
Despre implicarea Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași în cadrul unui proiect Erasmus+

Despre implicarea Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași în cadrul unui proiect Erasmus+

04 oct. 2021, 18:14,
în Eveniment-Social

În perioada 4 – 9 octombrie 2021, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Iaşi, va participa la prima mobilitate transnaţională în cadrul proiectului European Erasmus + “BIO BREAD: transformation and production of  BIOlogical BREAD as a common European community practice to preserve, share and respect culture identity, traditions and values”. Partenerii proiectului sunt: Istituto Professionale Servizi per l’Agricoltura e lo Sviluppo Rurale”G.Fortunato” , Potenza, Italia, şi SOLSKI CENTER NOVO MESTO, Novo Mesto,  Slovenia.

Activitățile de formare la care vor participa 3 cadre didactice şi 9 elevi reprezentând Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” vor fi găzduite de SOLSKI CENTER NOVO MESTO, Novo Mesto, Slovenia. Programul include atât activităţi de analiză microscopică a boabelor de grâu şi de crestere a drojdiei, cât şi workshopuri de coacere a preparatului tradiţional sloven „potica”.

Proiectul este susținut de programul UE pentru educație, formare, tineret și sport în Europa și are ca scop dezvoltarea unei atitudini proactive față de agricultura ecologică . Obiectivul principal al parteneriatului este stabilirea unui dialog cultural între elevii ţărilor implicate pentru a le permite acestora să dezvolte abilități antreprenoriale, multiculturale și lingvistice.

Derularea proiectului presupune practicarea unei agriculturi tradiționale, elevii vor afla informații specializate despre procesul de transformare a grâului în pâine și vor crea o strategie  de introducere pe piață a pâinii biologice, aceasta fiind considerată un bun comun european. De asemenea, aceştia îşi vor îmbunătăţi în mod constant abilităţile lingvistice şi vor dobândi atât o atitudine multiculturală, cât şi deschidere şi respect pentru diverse culturi etnice, sociale şi religioase.

Alături de invitaţi speciali din diverse companii şi instituţii locale, mass-media,  preşedinta Slow Food Iaşi, profesorii şi elevii vor realiza la sfârşitul proiectului un eveniment de degustare a pâinii biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`