Prima pagină » Stiri si curiozitati » Despre culoarea ochilor. Tot ce trebuie să știi despre acest miracol

Despre culoarea ochilor. Tot ce trebuie să știi despre acest miracol

19 apr. 2024, 13:20,
în Stiri si curiozitati

Despre culoarea ochilor se zvonește din ce în ce mai mult în ultimul timp. Trebuie să știi că culoarea ochilor și intensitatea privirii au o influență mare atât asupra stării tale de spirit, cât și asupra modului în care te percep cei din jur. Fiecare nuanță a irisului este specială și poate fi cu adevărat captivantă.

Despre culoarea ochilor. Cum se formează

Culoarea ochilor tăi este o trăsătură determinată de cantitatea de melanină și tipul de pigment din iris, o membrană subțire care poate varia în nuanțe de la albastru la maro. Irisul este situat în spatele corneei și în fața lentilei și înconjoară pupila. Melanina este un pigment biologic produs de celule speciale ale pielii numite melanocite. Aceasta nu determină doar culoarea ochilor tăi, ci și culoarea pielii și a părului.

Culoarea ochilor, precum și culoarea pielii și a părului, sunt determinate de o serie de informații stocate în genele unei persoane. Propriul nostru „cod secret”. În special în culorile ochilor, sunt implicate mai multe gene.

Cu cât este prezentă mai multă melanină în ochi, cu atât culoarea ochilor este mai închisă. În ochii albaștri, melanina este distribuită în partea interioară, în timp ce în ochii închiși la culoare se găsește în partea exterioară. La ochii verzi, melanina se găsește în cantități mici în ambele părți ale irisului. În cazuri rare, este posibil să aveți o culoare diferită pentru fiecare ochi. Acest fenomen se numește heterochromie.

Cum ne influențează culoarea ochilor personalitatea

Conform vechii zicale, ochii sunt o poartă către suflet. Se crede că atunci când simțim bucurie culoarea ochilor este mai vie iar când suntem furioși se întunecă culoarea ochilor.

Potrivit specialiștilor, ochii sunt ca niște reflectoare ale emoțiilor noastre, sau mai bine zis, ochii sunt „ferestre” prin care alții au acces la lumea noastră interioară. Știința care studiază irisul se numește iridologia. Pentru iridologi ochii sunt „fereastra” spre sănătatea unei persoane.

Iridologul studiază ochii pacientului, le analizează culoarea, liniile, rețelele și inelele de structură. El compară apoi rezultatele într-o diagramă, care împarte irisul în zone diferite, ce corespund diferitelor părți ale corpului. În funcție de imaginile înregistrate, sugerează anumite modificări ale stilului de viață și de alimentație sau diete complete, foarte precise.

Ochii căprui – caracteristici persoanelor romantice

Conform specialiștilor, ochii căprui sunt cei mai întâlniți. Persoanele cu ochii căprui au reflexe mai rapide și sunt mai alerte față de de cele cu o culoare deschisă a ochilor. Se pare că, de multe ori, astfel de oameni se dedică cu succes unor sporturi care presupun agilitate și reacții imediate, precum fotbalul, baschetul, sau handbalul. De asemenea, spre deosebire de oamenii cu ochii albaștri sau verzi, cei cu ochi căprui păr a se implică mai greu într-o conjunctură socială. Se crede că ochii căprui sunt o caracteristică a persoanelor romantice, care visează cu ochii deschiși și pot cădea uneori în capcana de a confundă realitatea cu fantezia. Atrase și stânjenite, în aceeași măsură de viață socială, au uneori perioade în care se delectează în singurătate, citind sau meditând asupra ființei lor interioare. Această capacitate introspectiva îi face să treacă cu ușurință și înțelegere peste conflicte sau supărări. În dragoste merg până la extreme: pot fi cuprinși fie de o iubire extrem de protectivă, fie de o gelozie sălbatică.

Oamenii cu ochi albaștri nu sunt foarte alerți, plăcându-le să se angajeze în sporturi în care nu se solicita viteză, precum golful. Această caracteristică poate fi consecința faptului că răspund mai greu (față de cei cu ochi de culoare închisă) la stimulii vizuali sau auditivi. Pe de altă parte, au o gândire mai logică și se angajează cu succes în activități care necesită o planificare sau o structurare a timpului. Atunci când se atașează de cineva, o fac de obicei în perspectivă unei relații de o viață, iar alesul sau aleasa are de profitat de o prezență de spirit ieșită din comun. Dragostea îi poate determina însă să ia hăţurile în mâini cu prea multă hotărâre.

Semnificația ochilor verzi și negri

Persoanele cu ochii verzi știu cum să-și trăiască viața la maxim și să se bucure cu adevărat de orice moment al vieții. Le plac lucrurile simple, dar iubesc lucrurile complicate. Sunt niște firi contradictorii, întotdeauna există în mintea lor o mică luptă între da sau nu. Le place să fie independenți din punct de vedere sentimental și le este greu să aleagă o singură “floare” dintr-o mie de flori colorate. Totuși, când iubesc cu adevărat, o fac într-un mod iremediabil și ireversibil. În relațiile lor amoroase, le place să se joace cu focul. Au capacitatea de a vedea partea bună din fiecare om și sunt genul de persoane primite peste tot cu brațele deschise. Sunt carismatice, au un simț al umorului care le face să fie plăcute oriunde se duc. Au tendința de a privi cu puțină invidie la ceea ce au cei din jurul sau, uitând să aprecieze ceea ce au. Scopul lor în viață este să simtă că trăiesc și fiecărui moment special îi asociază o eternitate.

La nivel global, doar 2% din populație are această nuanță a ochilor. Ochii verzi sunt mai întâlniți în Europa, în țări cum ar fi Islanda sau Ungaria și în anumite grupuri etnice din Irak sau Afganistan.

Ochii negri exprimă pasiune și dragoste de viață. Persoanele cu ochi negri sunt persoane foarte pasionale și temperamentale. Adoră provocările și le place să-și asume riscuri chiar dacă știu că nu le pot face față. Le place să contrazică și să fie contrazise chiar dacă știu că nu au dreptate. La prima vedere sunt persoane inabordabile și par foarte greu de cucerit.  Au o răbdare infinită în relațiile cu cei din jur și se supără foarte greu. Pot trece cu vederea peste multe lucruri, însă nu vor uită niciodată o vorba ce le-a rănit orgoliul. Sunt niște persoane luptătoare din fire, iar dacă ai ca prieten o astfel de persoană, fii sigur că nu te va lasă niciodată la greu.

Ochii negri sunt printre cei mai rari de pe planetă. În cazul ochilor negri, nu se poate realiza o diferențiere iris și pupilă. Acest lucru se datorează fie culorii foarte închise a irisului, fie a lipsei totale a acestuia. Doar 1% din populația lumii are ochi negri, cei mai mulți fiind întâlniți în Africa, Asia și America.

Oamenii cu ochii gri sunt foarte deștepți, sensibili și pot experimenta sentimente destul de puternici. Mai mult, aceștia sunt timizi, predispuși la singurătate și foarte visători. Oamenii din jur îi consideră adesea pragmatici și romantici.

Despre culoarea ochilor se pot zvoni foarte multe lucruri, inclusiv că sunt influențate de anumite planete. Astrologii consideră că asupra culorii ochilor au o foarte mare influență plantele Venus, Jupiter și Mercur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *